петак, 5. јануар 2018.

Neprijateljsko Preuzimanje: Trbuhozborac, Dummy&zotovi u napadu na “Ljubiju”

piše: Slobodan Vasković

1.
“Alumina” je spasena od Neprijateljskog Preuzimanja, samim tim i Zvornička regija. 

Više od 1.500 zaposlenih radnika “Alumine” i još hiljadu njih koji indirektno zavise od rada te firme mogu da odahnu, jer ta fabrika neće preći u ruke onih koji bi je očerupali gore i od Vladimira Romanova, rusko-litvanskog prevaranta Velikog Kalibra,  koji je iz RS, za jedanaest godina, izvukao 1,7 milijardi KM. Nelegalno, kriminalno, otimajući beskrupulozno.

2.
Romanov je imao pomagače unutar vladajućeg sistema RS, a taj Sistem sada pokušava uništiti Prijedorsku regiju, po “principu Romanov”!

3.
Rudnik “Ljubija” ponovo je Meta Neprijateljskog Preuzimanja; Milorad Dodik pilatovski pokušava oprati ruke, prebacujući sve na Vladu RS; Koja je, u skladu sa svojom potpuno antiprivrednom politikom “Ljubiju” skinula sa liste strateških preduzeća, kako bi je poklonila, putem berze, Evgeniju Zotovu, medijumu ruskih nezakonitih mešetara i njihovih podzemnih poslova u ovoj regiji i vlasniku džepne firme “Izrael investment grupa”, registrovanoj u Dominikani.

4.
Dodik, nakon što je što je dobio “po prstima” maja prošle godine, kada je u Narodnoj skupštini pao njegov prijedlog za prodaju “Ljubije” Zotovu, u cijeloj priči pravi se nevješt kao Panoramska Pevaljka nad Banjalukom, a za Prvog Protparola Ruskih Dominikanaca promovisan je Petar Đokić, ministar za sve koji ni o čemu pojma nema.

5.
Đokić je Politički Patuljak koji je, bespogovorno služeći Dodiku, ostvario karijeru “iz snova”, ali je ta karijera brojne ostavila bez snova o ikakvom dostojnom životu.

Zato grade Slovačku, Austriju, Njemačku…

Egzodus traje.

6.
Đokić je Dodikov dummy; Lutak preko kojeg Trbuhozborac sipa u javnost ortodoksne gluposti, poput one da je “Šteta što nije prodata ‘Ljubija’”!

7.
Da je “Ljubija” prodana, Egzodus iz zapadnog dijela RS bio bi još intenzivniji, pražnjenje prostora efikasnije, a ta regija bila bi osuđena na umiranje.

Kao i Zvornička da je uspjelo Neprijateljsko preuzimanje!

8.
Političkom Patuljku to nije bitno; Dummy saopštava što Trbuhozborac “u sebi” mrmlja; Dummy se jedino nada kvalitetnoj narukvici, ogrlici (EFT…), potpuno svejedno, jer Dummy samo o tome može da razmišlja. 

Izvan korita mu ne ide baš najbolje; Ne ide mu nikako!

9.
Bitno je još nekoliko dimenzija: ovdašnji Trbuhozborac samo je Dummy onog Istočnog Trbuhozborca i kao takav mora pokušati sa Neprijateljskim Preuzimanjem “Ljubije”. Po svaku cijenu. Jer, nema Besplatnog Rukovanja!

10.
Zato Đokić laže, petlja, izmišlja… o Šteti što “Ljubija” nije prodana, o trećoj najvećoj privatizaciji, o tome da su “odgovorni ljudi iz Prijedora inicirali potrebu novog pristupa ili posvećenosti pitanju rada ‘Ljubije’”…

Dummy u ulozi prenosioca fejk njuz Trbuhozborca, koji je zaboravio, u svojoj antiprivrednoj, štetočinskoj, antipolitičkoj jednačini najvažnijeg Činioca - Radnike “Ljubije”!

11.
Maja prošle godine, prilikom pokušaja Neprijateljskog Preuzimanja “Ljubije” u parlamentu RS, Radnici “Ljubije” pokazali su snagu, organizovanost, posvećenost firmi od koje žive, disciplinu, odlučnost da firmu spasu… neviđenu na ovim prostorima. 

12.
Bez ijednog incidenta, Radnici su teško uzdrmali Režim; Prirodan epilog bilo je rušenje projekta Neprijateljskog Preuzimanja, koji su sproveli DNS i opozicija.

13.
Digresija: Kada se stvari pogledaju iz ovog ugla, jasno je da je najjači Opozicioni potez u protekle tri godine povukao DNS, jer je, upravo zahvaljujući toj stranci, Režim pao na “Ljubiji”! Iako je DNS dio istog tog Režima. 

Cinizam bez presedana, ali od činjenica se ne može pobjeći. 

14.
Ukoliko Trbuhozborac, njegov dummy i ostali zotovi nastave sa pokušajima Neprijateljskog preuzimanja “Ljubije”, Radnici neće to mirno gledati.

Lanjski maj je potvrda toga. 

Isti ti Radnici mogli bi postati sve ono od čega Trbuhozborac najviše strahuje, njegova Noćna Mora; isti ti Radnici mogli bi biti ključni u predstojećoj izbornoj kampanji. Sa mnogo aspekata; Nijednim povoljnim po Trbuhozborca, ukoliko nastavi sa udarima na “Ljubiju”.

15. 
Dodikova berzanska jednačina lako bi mogla postati Nejednačina u kojoj bi se on mogao naći sa “manje od” strane. Ali to je već stvar njegovog ličnog izbora; Što se tiče njegovog Dummy, istraga oko davanja pogodnosti EFT-u mogla bi postati mnogo veća i šira od sadašnje.


Sve do Beča i njegove matične firme…