субота, 20. јануар 2018.

Akcija - Darujte “Specijal” za “Humanitarce”; Nevjerodostojne fotografije - Ko je obrisao R.V.?!

piše: Slobodan Vasković



1.
Skribomani, preplitke apologete Dodikovog lika i nedjela, potpuno su konsternirani; Izgubljeni u vremenu, prostoru i arsenalu “Srbske časti”.

Najrađe bi oni kritičare častili sa po jednim rafalom, prvo kratkim, pa dugim, pa potvrđivanje, ali ne ide to baš tako lako - treba stisnuti!

2.   
Kako bi se, koliko toliko, izvukli iz anksioznosti, totalne defanzive, osjećaja gušenja i straha, dezorijentisanosti u odbrani neodbranjivih paravojnih jedinica, lupanja srca, povišenog pritiska i ostalih nustegoba, ne bi bilo loše da organizuju jedan “Specijal”, sličan onom 25.12. prošle godine. 

Dodik, u Maskirnoj uniformi, sam za stolom, preko puta njega Pet Statista/Čunjeva, svi u Maskirnim uniformama.

Dodik može imati i činove!

3.
Može isti sastav Statista/Čunjeva kao i onaj decembarski - nema potrebe mijenjati ekipu koja “pobjeđuje”!

Da ne zaboravim, svi bi trebalo da imaju i, bar, privremene tetovaže, a kako neki nisu nabildani, trebalo bi da na sebe obuku one lažnjake mišiće, ispod maskirnih uniformi; Tako bi svi imali Isklesani Torzo! 

4.  
Tema “Specijala” - Jesmo u Maskirnim uniformama, jesmo Isklesani, ali nismo paravojska, već humanitarci; Je li tako naš Humani Šefe?!

A Šef Humanitarac će da objasni - sve od sarajevizacije, preko londonizacije, pa do vašingtonizacije. I svih ostalih domaćih izdajnika/stranih plaćenika i drugih janjičara, koji vjeruju svojim očima, a ne njegovim klimoglavcima.

5.
“Specijal” bi bio vrlo gledan, a Dodik bi mogao ponoviti Legendarno pitanje/konstataciju iz decembarskog, (koje je tada bilo najkompleksnije i najsadržajnije u cijeloj emisiji) - ‘Oćemo li ovako do ujutru?!

6.
To pitanje je prošli put ostalo bez odgovora, visi i dalje u vazduhu, pa bi se ovaj novi “Specijal” mogao unaprijediti da Statisti/Čunjevi uglas odgovore: ‘Oćemo!!!

Bilo bi konačno, sa njihove strane, Statista/Čunjeva, nešto i suvislo rečeno.

Za takav dohvat/poduhvat nije mnogo ni tri “Specijala”, a kamoli dva.



7.
U narečene pod tačkom 1., kao ni u Statiste, nikako ne ubrajam svog starog dušmanina R.V..

8.
Neću nabrajati razloge zašto, ali me, itekako, intrigira Zbog Čega mog starog dobrog dušmanina R.V. nema na slici Prve Vlade RS (fotografisanoj 19.01.2018.), koju je predvodio Dodik i koja je formirana 1998. godine. 

Na Krstovdan, 18.01.1998!

9.
R.V. je u toj vladi bio vrlo zapažen  ministar informisanja, sa još zapaženijim atacima na novinare i medije, koji nisu podržavali tadašnju politiku Milorada Dodika. Tražio je i privođenja novinara, ali to je već pluskvamperfekt, kao i činjenica da je R.V. bio zadnji ministar informisanja.

10.
Na slici, datiranoj 19.01.2018., okinutoj na prijemu u čast Dodikove prve vlade (dvadeset godina od formiranja, nije mala stvar), objavljenoj na sajtu kabineta predsjednika, R.V. nema. 

Uvećavam, desno lijevo, gore, dole. Nema!

Njega i Tihomira Gligorića, koji je u toj vladi bio ministar za boračka pitanja!

11.
Možda su bili na prijemu, ali na sliku im nije dozvoljeno; Ili nisu ni bili, Ili su “isječeni” ili sami nisu htjeli - Pitanje je sad!!!

Da R.V. nisu, u Dodikovom kabinetu, sa slike obrisali ubačeni SDS-ovci; Kao, svojevremeno, Nadu Tešanović?!

Pitanja se roje…

12.
Na slici, osim R.V. i T.G., nedostaju i Helikopter SFOR-a i Franjo Majdandžić! Samo sa tim ovjekovječenim sastavom bi bila potpuna. I vjerodostojna.