четвртак, 18. јануар 2018.

B 92: Građani odaju poštu, Ivanovići kažu "nikad više na KiM”

Beograd -- Ispred crkve na Novom groblju u Beogradu se okupljaju građani koji izražavaju saučešće porodici ubijenog Olivera Ivanovića.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Ivanović će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a sahrana je zakazana za 12.30.

Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića je ispred kapele, a građani pale sveće, ostavljaju cveće i odaju poštu ubijenom lideru GI "Srbija, demokratija, pravda". Kovčeg je juče oko 18.00 prebačen iz Kosovske Mitrovice u Beograd.

Saučešće primaju supruga Milena Ivanović, njegovi brat i sestra, kao i drugi članovi porodice.

Kako prenosi portal Telegraf.rs, Milena Ivanović je rekla da se više nikada neće vraćati na Kosovo. 
"Sin i ja smo završili sa Kosovskom Mitrovicom, gradom straha, tame i bola. Naš Oliver život je dao za Kosovo i srpstvo i kad je molio za pomoć, tražio zaštitu, nikoga nije bilo. Sad za njega kažu da je heroj, a gde su bili ti koji ga veličaju kad su nam bili najpotrebniji?", rekla je ona.Foto: Tanjug/Tanja Valić
Iako je bilo raznih spekulacija, agencija Tanjug prenosi da će delegaciju Vlade Srbije na sahrani Olivera Ivanovića predvoditi premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. 

Na Novom groblju su i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, bivši koordinator za KiM Nebojša Čović, lider DS Dragan Šutanovac.

Foto:Tanjug/Tanja Valić
Opelo će služiti vladika raško-prizrenski Teodosije. 

Ivanović je ubijen u utorak 16. januara, ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici. 

U sredu je više hiljada građana u Kosovskoj Mitrovici u mimohodu odalo poštu Ivanoviću, čije je telo bilo izloženo u sedištu inicijative.