среда, 17. јануар 2018.

PUTINOVI NOĆNI VUKOVI: Za Obamu teroristi, za Dodika humanisti!

Dodik odlikovao vođu Noćnih vukova Aleksandra Zaldostanova Hirurga koji je na crnoj listi SAD-a zbog formiranja paravojnih skupina u Ukrajini. Noćni vukovi u direktnoj vezi sa „Srbskom čašću“. Predsjednik Srbske časti Bojan Stojković u Nišu organizovao proteste protiv NATO-a zajedno sa Bratislavom Dikićem i Nemanjom Ristićem koji su optuženi zbog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori

Noćni vukovi u Ukrajini


piše: Avdo AvdićPiše: A.Avdić
Učestvovali su u napadu na stanicu distribucije gasa Strikolkove u Ukrajini. Organizovali su napad na Glavni štab ukrajinske mornarice u Sevastopolju. Blisko su povezani sa ruskim specijalnim službama. Regrutovali su borce separatiste za ratište u Donjecku i Lugansku. Odgovorni su za učešće u akcijama ili politikama koje su prijetnja miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenosti ili teritorijalnom integritetu Ukrajine. 

Sve ovo je navedeno u obrazloženju odluke kojom je 2014. godine predsjednik SAD-a Barak Obama moskovske Noćne vukove stavio na crnu listu. Istom odlukom, na crnu listu je stavljen i vođa Noćnih vukova – Aleksandr Zaldostanov zvani Hirurg.

„Zaldostanov predsjedava ukupnom organizacijom „Noćnih vukova“, a neke od njegovih odgovornosti podrazumijevaju kažnjavanje grupa i članova koji nisu lojalni organizaciji „Noćni vukovi“. Tokom napada na Glavni štab ukrajinske mornarice u Sevastopolju krajem marta, koordinirao je oduzimanje ukrajinskog oružja sa ruskim snagama. Zaldostanov je označen kao vođa grupe, „Noćni vukovi“, koji je uključen u, direktno ili indirektno, akcije ili  politike koje su prijetnja miru, bezbjednosti, stabilnosti, suverenosti ili teritorijalnom integritetu Ukrajine“, piše u odluci koju je potpisao predsjednik Obama.

Za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Aleksandr Zaldostanov i njegovi Noćni vukovi su humanitarci. 

Dodik odlikuje "Noćne vukove"


„Orednom časti sa zlatnim zracima za naročito isticanje i afirmaciju ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda, kao i jačanju prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, predsjednik RS-a je odlikovao Aleksandra Sergejeviča Zaldostanova Hirurga, osnivača i predsjednika ruskog moto kluba Noćni vukovi“, piše u obrazloženju odluke kojom je Milorad Dodik 9. januara 2018. godine odlikovao kolegu s crne liste Aleksandra Zaldostanova.

 Hirurg se nije pojavio na dodjeli odlikovanja. No, njegovi Noćni vukovi učestvovali su prije 8 dana u paradi  koju je, povodom neustavnog dana Republike Srpske, organizovao Milorad Dodik. Prijateljstvo Hirurga i Dodika datira još od 2014. godine, kada je u Beogradu predsjednik RS-a od „humaniste sa crne liste“ Aleksandra Zaldastonova na poklon dobio džemper sa amblemom Noćnih vukova. 

                                                  Dodik prima poklon od Zaldostanova

Tri godine kasnije, na Vidovdan 2017. godine, Hirurgovi izaslanici ponovo su se sreli sa Dodikom. 

 „Kosovo je Srbija, Krim i Donbas su Rusija. Republika Srpska je Srbija, kazao je jedan od pripadnika Noćnih vukova prije nego je Miloradu Dodiku uručio ikonu koju mu je poslao prijatelj – Aleksandr Zaldostanov.

Osim Milorada Dodika, sa Noćnim vukovima sretao se i njegov koalicijski partner Petar Đokić, inače ministar industrije u Vladi RS-a. On je, također na Vidovdan 2016. godine primio Noćne vukove, a u delegaciji je bio Nišlija Saša Savić, vođa Noćnih vukova Srbije. 

Petar Đokić sa "Noćnim vukovima". Saša Savić prvi do ministra sa desne strane

Petar Đokić sa Noćnim vukovima.  Saša Savić prvi do ministra, s desne strane
Savić je nekoliko puta bio u Ukrajini, gdje je obilazio srpske borce u okolini Donbasa. On je, inače, Hirurgov namjesnik za Balkan. Upravo je on jedan od mentora „humanitarne organizacije“ Srbska čast.

Saša Savić u Ukrajini

„Srbska čast za mene je nešto najsvetije“, kazao je noćni vuk Savić u promotivnom videu o Srbskoj časti. 

Savić i vođa Srbske časti Bojan Stojković zajedno su se 2016. godine pojavili i u Nišu, na protestima protiv NATO-a. S njima je tada bio i Bratislav Dikić, nekadašnji šef srbijanske Žandarmerije koji je uhapšen nekoliko mjeseci kasnije zbog sumnje da je pokušao izvršiti državni udar u Crnoj Gori.

Saša Savić (Noćni vukovi) i Bojan Stojković (Srbska čast) na protestima u Nišu

Na protestima u Nišu, tada je, pored Bojana Stojkovića iz Srbske časti bio i Nemanja Ristić, za kojim je crnogorsko pravosuđe raspisalo crvenu potjernicu zbog sumnje da je, na dan izbora, u Crnoj Gori pokušao izvesti državni udar zajedno sa Dikićem i ostalima. 

Na službenoj stranici Srbske časti, dan prije izbora, napisano je: „Srbi moji iz srpske Sparte, sutra imate šansu da posle punih 26 godina smenite diktatora Milu Đukanovića, pokidate lance u koje vas je okovao. Nemojte propustiti šansu koja vam se ukazala“.

Nekoliko sati poslije, crnogorska policija uhapsila je mješovitu srpsko-rusku grupu koja je pokušala izvršiti državni udar. 

Prvooptuženog Bratislava Dikića na sudu u Podgorici zastupa advokat Goran Petronijević, koji je, također, sa predstavnicima Srbske časti bio organizator anti NATO protesta u Nišu.

Petronijević, Dikić, Nemanja Ristić i Bojan Stojković u Nišu: crnogorska veza

„Ja sam od generala Kaljakina dobio orden Ruske Federacije zato što sam vodio proteste protiv NATO-a u Srbiji“, kazao je za televiziju N1 predsjednik Srbske časti Bojan Stojković, negirajući da je bio na obuci u Rusiji.

Međutim, Stojkovićeve fotografije na društvenim mrežama dokazuju da je on boravio u Moskvi i Sevastopolju na Krimu, te da je, zajedno sa generalom Valerijem Kaljakinom boravio u Rusko-srbijanskom humanitarnom centru u Nišu, nakon čega je napisao da je došao da se „stavi na raspolaganje u ljudstvu i ostalom“. 

U neposrednoj blizini Humanitarnog centra nalazi se i baza 63. padobranskog bataljona, na čijem je poligonu Bojan Stojković nekoliko puta pozirao sa vojnim naoružanjem, obučen u maskirnu uniformu. 

Na promotivnom videu Srbske časti vidi se kako članovi te organizacije  vježbaju gađanje.


                                                                                  humanitarci na djelu

Upravo su ovi „humanitarci“ bili na prošlogodišnjem prijemu u Vladi Republike Srpske povodom neustavnog dana RS-a, gdje su se slikali sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom. U decembru prošle godine, u sali Narodne skupštine RS-a, udruženje Veterana RS-a dodijelilo je Bojanu Stojkoviću počasno priznanje člana „Powersa“. Nekoliko dana kasnije, članovi Powersa i Srbske časti u Banja Luci su pozirali u maskirnim uniformama. U njihovom društvu bio je osuđeni ratni zločinac iz logora Keraterm – Damir Došen. 

Ratni zločinac Damir Došen

Istog dana, Milorad Dodik odlikovao je vođu Noćnih vukova Aleksandra Zaldastonova kojeg je američki predsjednik Barak Obama stavio na crnu listu zbog organizovanja paravojnih formacija u Ukrajini. Noćni vukovi i Srbska čast imaju isti pozdrav. Noćni vukovi i Srbska čast imaju isti slogan – "pravda iznad zakona".