субота, 27. јануар 2018.

Davoska blamaža; Izvršna blamaža i Impuls(ivni) Đokić

piše: Slobodan Vasković

1.
Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, trebalo bi da objasni javnosti blamažu sa Davosom i precizira zbog čega je izostao sa tako važnog skupa. Na koji je pozvan, pa mu je, potom, pozivnica otkazana.

2.
Crnadak predstavlja sve građane BiH, a ne Grupu Građana, i nije ministar za uzajamno javno blaćenje sa funkcionerima SNSD-a, već ministar inostranih poslova BiH; Koji je dužan da pojasni zbog čega su se organizatori vrlo važnog skupa u Davosu, koji je jedan od najvažnijih svjetskih događaja u ovom dijelu godine, ponijeli prema instituciji BiH kao prema kanti za smeće. 

Šutnuli su je bez ikakvog obrazloženja.

3. 
Svaljivanje odgovornosti na “Organizatora skupa u Davosu”, tragikomična je skazka i, nažalost, preslična djelovanju dijela funkconera SNSD-a, koji svaku kritiku sopstvenog ponašanja karakterišu kao “Napad na Republiku Srpsku”.

4.
Ukoliko nastavi sa bježanjem od odgovornosti, kao dosad, Crnadak bi Davoski debakl mogao okarakterisati kao “napad na Ministarstvo inostranih poslova BiH”. Od stranih plaćenika i domaćih izdajnika.

5. 
Crnadak se predstavlja kao “borac protiv Režima”, a kada se nađe u škripcu/blamaži ponaša se kao i njegovi protivnici: Šta znači objavljivanje pozivnice za Davos, kada je ona poništena?!

Samo dodatno blamiranje i potonuće. Kao kamen.

6.
Nagledali smo se već takvih inauguracija!

7. 
Umjesto Crnatka u Davosu se pojavio Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH. 

Crnadak nije pojasnio da li se i to desilo “greškom organizatora” ili nekom njegovom greškom?! I da li je pojavljivanje Zvizdića u Davosu “napad na ministarstvo inostranih poslova BiH”!? Kao dio Obojene revolucije, koja se vodi protiv tog resora, u okviru Hibridnog rata!!!

8.
Nije samo Crnadak dobio šamar Davoskom šutkartom, već i njegov “počasni” šef Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH. Koji se nije izjasnio o “incidentu”, jer, izvjesno, čeka “detaljan izvještaj”. U pisanoj formi, font 124. 

9.
Crnadak je imao Svjetsku blamažu, a Mićo Mićić samo “izvršnu”.



U jeku nominacija za predsjednika RS, Mićića je kandidovao Izvršni odbor Gradskog odbora SDS Bijeljina.

10.
Pitanje je zašto samo Izvršni odbor, a zašto ne cijeli Gradski odbor? I da li se Mićić plašio da ne može dobiti podršku kompletnog tijela gradske organizacije?!

Šta god da je na djelu, Mićićeva kandidatura je neozbiljna i djeluje kao alatka za jednokratni pokušaj jeftine poltičke trgovine; Što, kada je gradonačenik Bijeljine u pitanju, nije nikakva novost. #banjadvorovi

11.
Kratak osvrt na “Ćirilicu”: U prvi mah je izgledalo da je AV snažno pogurao MD. Ali stvari nikada nisu onakve kakvim se čine. Posebno ne na prvi pogled.

Sa ove distance sve je jasnije da je AV bacio “pod točkove” MD, jer mu je izvukao “tamo neku vilu”, vratio tu aferu u žižu javnosti, na osnovu koje je Savez za promjene ponovo počeo pokazivati znakove života. 

Koje nije uspjelo zatomiti čak ni Davosko samorazapinanje Crnatka. 

12.
Pitam se gdje je nestao čuveni “bajker” Petar Đokić? I dokle su stigle istrage protiv njega? Za sve i svašta - od koncesija pa do…

Đokića su već hvatali sa “prstima u impulsima” - za štetu od preko, dokazanih, sto hiljada KM. 



13.
Đokić je, da podsjetim, 2007. godine pravosnažno presuđen na tri mjeseca zatvora zbog krađe impusla Telekomu Srpske, čime je ovoj firmi nanio štetu od 141.508 konvertibilnih maraka. 

Đokić je u prostorijama svoje firme „Inter market“ u Brčkom nelegalno instalisao elektronske uređaje preko kojih je krao impulse i odlično ih naplaćivao. 

Ustavni sud BiH je u decembru 2009. odbacio kao nedopuštenu Đokićevu apelaciju na presudu Suda disktrikta Brčko iz 2007. godine, navodeći da je apelacija „očigledno (prima facie) neosnovana“ i tako potvrdio da je Đokić počinio krivično djelo prevare!

14.

Sada taj isti Đokić prodaje “Ljubiju”?!