понедељак, 8. јануар 2018.

“Ruska provincija”: Dan početka predizborne kampanje Sekte

piše: Slobodan Vasković

1.
Političke vatre je tek nešto manje nego lani, ali secesionističke simbolike ne manjka - od “pasoša” pa sve do posjete predsjednika (od svega pet zemalja “priznate”) Južne Osetije; Pun secesionistički predizborni pogodak bi bio i dolazak predsjednika Abhazije.

1.A.
Uskraćeni smo jedino za "odlazak" na inauguraciju, a za "Liste" treba sačekati do 17. januara!


2.
Rusija je jedna od tih pet zemalja (uz Venecuelu, Nikaragvu, Nauru i Tuvalu) koja je priznala Južnu Osetiju, pa dolazak šefa Južne Osetije, defakto Ruske provincije, silom, zajedno sa Abhazijom, otcijepljene od Gruzije, nosi mnogo dublju poruku od protokolarne.

3. 
Južna Osetija je priznala Abhaziju; Abhazija Južnu Osetiju; Obje ih je priznalo Pridnjestrovlje - listom Ruske provincije koje bi, u određenom “istorijskom” trenutku mogle priznati i Republiku Srpsku, čije su težnje ka statusu Ruske provincije suštinske i ubrzane; U ekonomskom/finansijskom/privrednom pogledu taj status je već osiguran, jer je RS presiromašna, prezadužena, nerazvijena i tone sve dublje i dublje; I u političkoj ravni ovaj entitet može, s pravom, ponijeti atribut “Ruske provincije”, jer je jedan Boljar, iako ne plemićkog porijekla, postao najveći Vlastelin - jednostavno je prisvojio cijelu RS i radi sa njom i od nje šta hoće; Anektirao je od Naroda; Njene institucije pretvorio u lične alate i sa njima čini šta mu je volja.

4.
“Demokratija” na Ruski provincijski način!

5.
Sve je obavijeno brojnim oblandama hiperinflatornog lažnog patriotizma; Stranka Sekta, trenutno najveća u RS, licemjerno oplakuje izginule, brutalno se obračunava sa drugačijim mišljenjem, kune u lažno jedinstvo, maliciozno podsmjehuje naivnosti Naroda, koji je i zaboravio da je na preklanjskom septembarskom referendumu namagarčen, kao i da lanjsko (februarsko/majsko) konstatovanje njegovih 99 posto glasova, koji nisu poslužili ni za šta, sem osvajanje lokalnih izbora, nije ništa drugo do konstatovanje Uspješne septembarske prevare, čija laž nastavlja da se živi u sadejstvu sa Lažnom Opozicijom.

6.
Ne postoji Dan Republike; Postoji Dan Okupatora Republike - Grupe Građana Opasnih Namjera, predvođene Miloradom Dodikom, koja ne preza ni od jedne laži, manipulacije, licemjerstva, malicioznosti… kako bi opstala na vlasti i nastavila da krčmi Silom Anektirano. Dok ih štiti Lažna Opozicija, nespremna, nesposobna i prestrašena za bilo šta drugo, sem igranja u okviru koji im Dodik postavi, uplašena od Štapa koji slijedi za neposlušnost.

7.  
Vulgarnost kojom se atakuje na svaki drugačiji stav, sem onog dekretom donesenog u bakinačkim dubinama “Ruske provincije”, nije samo mjera bahatosti, osionosti, drskosti, primitivizma Boljara&Klike, već i mjera Straha od bilo kakve divergentnosti stavova, ideja, različitosti mišljenja i pristupa.

8.
Vlast osvojena, ostvarena, nametnuta, održana… kupovinom “Papaka” nije dostojna proslave bilo kog praznika, posebno ne onog koji bi se zvao Dan Republike, jer je ta i takva vlast upravo tu Republiku satrala, zgazila, unizila, opustošila… ubila svako R u njoj, pretvarajući je u Gulag u kojem je dominantan vulgarni in continuo napad na sve društvene vrijednosti uz upravljanje institucijama po principima mentalne pornokratije.

9.
Agresivno verbalno masturbiranje o samoznačaju nesoja, histerično i pomamno potcjenjivanje inteligencije Naroda, prostačko obezvređivanje svakog ko ukaže na navedeno, ne mogu prikriti tu sliku.

10. 
9. januar nije Dan Republike; To je Dan početka velike predizborne kampanje Vladajuće Sekte. Kojem će prisustvovati i njihovi Lažni Politički Protivnici!!!

11.

Svima koji 9. januara slave Svetog Stefana sretna Krsna slava!