петак, 5. јануар 2018.

TV ŽURNAL: Pogledajte dokumentarni film "Klan Romanov"!


Dokumetarni film “Klan Romanov” svjedočanstvo je o načinima djelovanja klanova u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj i pokazuje i dokazuje njihovu čvrstu spregu sa vladajućim elitama. Bez te sprege, klanovi ne bi mogli da djeluju, a “Klan Romanov” ne bi mogao iz Republike Srpske da izvuče 1,7 milijardi konvertibilnih maraka, pljačkajući 11 godina zvorničku Fabiku glinice “Birač” 
“Klan Romanov” je prvi dio trilogije o sistemskoj pljačko “FG “Birač” i u njemu se predstavljaju ključni subjekti, preko kojih je taj novac izvučen. 
Zajedničko za sve subjekte jeste da im je krajnji vlasnik isti – Vladimir Romanov.
Film je vremenski smješten u 2013. godinu, sve izjave u filmu su iz te godine, kada se ogromna kriminalna prevara više nije mogla sakriti, a osim autentičnosti, cilj Afere je bio da pokaže sve licemjerstvo vlasti, koja je tada najavljivala obračun sa klanom. 
Danas smo svjedoci da od tog obračuna nije bilo ništa. 
Štaviše, svjedočimo novim pokušajima otimačine vrijedne društvene imovine, što ćemo detaljno objasniti u sledeća dva nastavka, kao i iznijeti niz primjera koji potvrđuju kako je novac iz FG “Birač” izvučen.