среда, 20. децембар 2017.

Spomenka na vodi: Spoma&“Tri Pištolja” i njeni “Vitezovi” kriminalne Gradnje

piše: Slobodan Vasković

Spomenka Stevanović, poslanica Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini RS, produžena je ruka Zorana Stevanovića, gradonačelnika Zvornika, sklonog nasilju, kriminalu i ostalim devijantnim pojavama, plus muzici i horskom pojanju.

Stevanovićeva je, osim toga, linija Nedeljka Čubrilovića, unutar DNS-a, što i nije toliko bitno, s obzirom na činjenicu da joj je glavnokomadujući njen nasilni prezimenjak.

Spomenka na vodi
Spomenka Stevanović preuzela je, po nalogu svog stvarnog Šefa, JU “Vode Srpske”, gdje su njih dvoje, Stevanović&Stevanović instalisali Milana Kikića za generalnog direktora JU.

Kikić je, takođe, Stevanovićev potrčko za prljave poslove; Prethodno je bio direktor Doma zdravlja u Zvorniku, koji je zavio u crno - ostavio ga je u minusu od pet miliona KM.

Stevanović&Stevanović imaju još jendog Važnog člana La Bande, koji se zove Milan Dakić i koji je, takođe, poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS.

Kada navedena ekipa direktora JU “Vode Srpske”, onda nema dileme da na nezakonit način dolaze do državnih para; Samo je tehnologija u pitanju.

“Vitezovi” fiktivnih firmi
Narečeni nisu pokazali baš nikakvu kreativnost: U junu ove godine registrovali su firmu “Vitez gradnja” u Bijeljini; Osnivač firme je Radojka Mihajlović iz Srebrenice, ali vesela Radojka je tu samo formalno.

Stvarni vlasnici firme su Stevanović Spomenka/Milan Kikić/Milan Dakić, dok konce vuče i Zoran Stevanović.

Za firmu “Vitez gradnja” vezano je nekoliko kurioziteta: Firma je osnovana u junu 2017. godine; Osnivački ulog firme je 1 (jedna) KM, što je zaista za rubriku “Vjerovali ili ne”; Ali vjerujte nije to ništa - Najbolje tek dolazi.

Nikog ni na horizontu
Firma Spomenka&Tri Pištolja (Kikić, Dakić, Z. Stevanović) nema nijednog zaposlenog, samim tim nema nijednog hidroinženjera, elektroinženjera…, nema u firmi “živa roba”;  U firmi je Nula zaposlenih.

To Spoemnki&Tri Pištolja uopšte nije smetalo da, preko firme vrijedne Jednu Marku i sa NULA Zaposlenih, dobiju posao od 4 miliona maraka, u okviru projekta rekonstrukcija crpnih stanica u RS.

Cijeli posao je vrijedan 15 miliona KM i dobili su ga, prema dokumentu, Eptisa - “Zavod za vodoprivredu” - Witteven+Bos! Konsalting firme i ostale trice….

Od 15 miliona vrijednog projekta, četiri miliona su za Gradišku.

I sada dolazi Krešendo: Milan Kikić, 13.11.2017., nepunih pet mjeseci nakon osnivanja “firme”, Odobrava da podizvođač radova bude “Vitez gradnja” d.o.o. Bijeljina, a sve na prijedlog izvođača radova.

To što “Vitez gradnja” nema nijednog zaposlenog, nema nikakve reference, nema licencu za hidrogradnju, nema motornu testeru, nema dizalicu…, nema baš ništa, sem osnivačkog uloga od Jedne Marke, nikome ne smeta; Ponajmanje Kikiću, direktoru JU “Vode Srpske”.

Nema ni Glavnog projekta
Uz to, Ugovora potpisanog sa Eptisa - “Zavod za vodoprivredu” - Witteven+Bos, potpisanog 03.02.2017. godine nema na sajtu JU “Vode Srpske”.

To je tek detalj, ne toliko važan, koliko činjenica da za utrošak 15 miliona KM - za rekonstrukciju crpnih stanica u RS - ne postoji uopšte Glavni projekat; Cilj je da se projekat izvedenog stanja, nakon što se pare spiskaju, a veći dio pokrade, prikaže kao Glavni projekat. (nastaviće se)