петак, 29. децембар 2017.

Naši Najgori Sinovi

piše: Slobodan Vasković

Politička neinteligencija je uzročnik “Vlaseničkih blasfemičnih događaja”, koji su uslijedili nakon podizanja optužnice protiv Miće Kraljevića, načelnika opštine Vlasenica i hapšenja još tri lica srpske nacionalnosti zbog optužbi za najteža zlodjela.

Politika, vladajuća, diktira protestima u Vlasenici, udarima brutalnim lecima, kojima se targetira, jer je Agencija za istrage i zaštitu uhapsila još trojicu “Naših najboljih sinova”, pod najtežim optužbama za zločine nad civilima.

“Naši najbolji sinovi” sumnjiče se za monstruozna umorstva, silovanja, mučenja, progone… 

Zaista, da li su to “Naši najbolji sinovi”? 

Nisu, to su Naši Najgori sinovi, a svako stajanje u njihovu odbranu jeste održavanje “kulture zločina”, odbrana najgnusnijih nedjela! 

Ali da budem precizan: Ne brane se protestima, monstruoznim lecima, užasnim optužbama… Srbi kao narod, ne brane se čak ni oni koji se terete da su počinili zločine, već je sve u funkciji političke manipulacije i predstojećih izbora.

Vlasenica i dešavanja nakon hapšenja osumnjičenih za ratne zločine je pokazna vježba morbidne upotrebe počinjenog zločina, zloupotrebe žrtava, zloupotrebe sopstvenog naroda, koji nije zločinački. Iako njegovi pojedini pripadnici jesu zločinci.

Ako ćemo iskreno, treba naglasiti da su ključni svjedoci protiv pohapšenih “Naših najboljih sinova” upravo Srbi, koji su tokom rata svjedočili zločinima i svojim iskazima pohapšene optužili za najteža nedjela.

Šta ćemo sada? Odnosno, šta će sada autori letaka i guranja naroda na ulicu u proteste zbog “Naših najboljih sinova” koje su kao najmonstruoznije zlikovce opečatili upravo njihovi sunarodnici?!

Niko neće ništa, morbidna manipulacija će se nastaviti. Ako ne na ovom,  a onda na nekom sličnom slučaju. Nastaviće se sve dok neko ne strada. 

Valjda je to cilj i siguran put ka izbornom dobitku?! Monstruozno!

SIPA je uradila posao za koji je nadležna; SIPA je radila ono što je radila i dok su njome rukovodili Sredoje Nović, Mirko Luić, Goran Zubac.

Način na koji je to u Vlasenici uradila je posledica njihove procjene, koja može biti predmet razmatranja. Ali je činjenica da niko, tokom hapšenja, nije ni povrijeđen ni na bilo koji drugi način fizički ugrožen.

SIPA je profesionalno uradila svoj posao. Kao i MUP RS, koji im je asistirao.

Kao što je to uradila i u drugim slučajevima, prethodnih nedelja, u kojima su pohapšeni “Najbolji sinovi” iz reda drugih naroda što su svoje “najbolje kvalitete” iskazali ubijajući Srbe. Na sličan način kao što su ubijani Bošnjaci u Vlasenici.

Sad ovdje nastupa dilema: Zašto je SIPA i oni koji je vode - u slučaju “Vlasenica” - “izdajnička, poturička, neprijateljska”, a u slučaju “Čemerno” nije? Nije moguće i jedno i drugo.

Moguće je samo jedno: SIPA je i u jednom i u drugom i u svakom trećem slučaju samo radila svoj posao. I uradili su to vrlo kvalitetno.

Udar na SIPA, koji dolazi iz Vlasenice, diktiran iz Banjaluke, je dnevnopolitički, manipulacija za sakupljanje glasova, uništenje političkih protivnika. 

To je činjenica!

Kao što je činjenica da neki od onih u koje “pucaju lecima”, uzvraćaju na isti način “pucajući nedokazanim optužbama” po pojedincima, građanima, kojim nije dokazana nikakva krivica niti učešće u bilo kakvim gnusnim radnjama. Što je neprihvatljivo. I opasno.

Protiv targetiranja i poziva na linč ne može se boriti targetiranjem i pozivom na linč! To onda nije bitka za sistem, već Haos u kojem svako može uzeti “pravdu” u svoje ruke.

Što se tiče “Najboljih sinova” iz vlaseničkih i svih drugih sličnih letaka, Ubice su Ubice i ništa više od toga; Žrtve su Bošnjaci, Srbi, Hrvati i najmanje što zaslužuju je da oni koji su ih mučili, silovali, progonili, ubijali… odgovaraju zbog toga. 

Napadi na Šulića
Napadi na Denisa Šulića, nedavno izabranog predsjednika Mladih SNSD-a, prerasli su nivo političkih obračuna i prešli u rasističku ravan, koja je odvratna do mjere nepodnošljivosti.

Ukoliko u SDS-u (OO SDS Teslić) smatraju da će pobijediti SNSD obračunavajući se sa Šulićem metodama koje se mogu okarakterisati ultrašovinističkim, čak i gorim od toga, onda u toj stranci trebaju početi razmišljati o zatvaranju radnje. 

Nikome takva “opozicija” nije potrebna, a prljavi napadi na Šulića, pokazatelj su nemoći, neinteligencije i neznanja šta i kako dalje.