четвртак, 21. децембар 2017.

Konkavne krivine poslanika Dakića

piše: Slobodan Vasković

Ispravljanje Krive Drine u narodu se tretira kao zaludan, Sizifov, posao. 

Vrijeme je da ova narodna ode zauvijek u istoriju, jer se na Ispravljanju Krive Drine može itekako zaraditi, posebno ako su drinske krivine Konkavne.

“Ublažavanje konkavne krivine na rijeci Drini u cilju smanjenja uspora i sprečavanja plavljenja Grada Bijeljina”, posao je finansiran iz Fonda solidarnosti RS, nastalog nakon poplava biblijskih razmjera koje su BiH i oba njena entiteta zadeseile prije nekoliko godina.

Za realizaciju ovog posla, vrijednog 977.028, 25 KM, angažovane su JU “Vode Srpske”, na čijem čelu je Milan Kikić, jedan od “Tri Pištolja” Spomenke Stevanović, poslanice DNS-a u Narodnoj skupštini RS; Premda bi preiznije bilo reći da je Stevanovićeva poslanica Zorana Stevanovića, drugog člana La Bande “Tri Pištolja”; Treći član je Milan Dakić, takođe, poslanik DNS-a u parlamentu RS.

Dakić stoji iza firme “GM-prom” iz Bijeljine, koja je zajedno sa firmom “Eko-Euro Tim” iz Banjaluke (Krupa na Vrbasu) dobila ovaj posao na tenderu.

Bijeljinski i Banjalučki tajkuni na istom zadatku
“Eko-Euro Tim” je u vlasništvu Draška Ilića, SNSD-ovog tajkuna, koji se obogatio na sumnjivim posovima sa Gradom Banjaluka, u vrijeme dok su se na njegovom čelu nalazili Dragoljub Davidović i Slobodan Gavranović.

Tekućeg Graonačelnika Igora Radojičića Ilić bi, najrađe, poništio, ali taj posao mu baš i ne ide od ruke; Prije bi se moglo reći da je proces obrnut.

Poslanik Dakić preuzeo je, nakon svečanog potpisivanja ugovora 19.07.2017. godine, na sebe zaista težak zadatak - da Ispravi Krivu Drinu, odnosno bar ublaži njene Konkavne krivine.

Rok za izvođenje ovih radova je 180 kalendarskih dana, odnosno šest mjeseci i ovih dana on ističe, ali Konkavne krivine ni dalje nisu ublažene; Štaviše!

Krivine neublažene ostale, pare nestale
Krivu Drinu niko ne Ispravi, pa ni Dakić, što mu ni najmanje nije smetalo da naplati 750.000 KM za izvođenje radova koji nisu izvedeni.

Nisu izvedeni, jer je urađeno svega deset posto predviđenih radova, tako da od ispunjavanja rokova iz ugovora nema ništa. A pare iz Fonda solidarnosti su planule. Ništa novo, taj Fond je, svakako, bio namijenjen, primarno, za pljačku građana i njihovog novca.

Dakić, odnosno “GM-prom”, je inkasirao gotovo cijelu sumu predviđenu za završetak radova, ali nije uradio gotovo ništa.

Bijeljina je i dalje ugrožena, jer od ublažavanja Konkavne krivine još zadugo neće biti ništa.

Spoma&”Tri Pištolja” i na ovom poslu su prošli odlično, nakon čega su se bacili na druge poslove preko firme “Vitez-gradnja”, koja nema nijednog zaposlenog, vrijedi Jednu KM, ali radi posao od četiri miliona KM, o čemu sam detaljno izvijestio. 

Kada se dobije tako vrijedan posao sa tako bezvrijednom firmom kome je još do Ispravljanja Krive Drine, odnosno do Ublažavanja Konkavne Krivine?! (nastaviće se)