петак, 8. децембар 2017.

Koalicioni Rat: Pavić pod istragom; SNSD u Šekovićima razvalio DNS

piše: Slobodan Vasković
Nastavlja se bitka između SNSD-a i DNS-a. Vodi se na svim nivoima: Marko Pavić, lider DNS-a, predmet je nekoliko istraga, a na terenu je pravi krkljanac između ove dvije stranke, koje su koalicioni partneri na nivou entiteta, ali i u dosta opština.

SNSD je zadao tešak udarac DNS-u u Skupštini opštine Šekovići, jer im je preuzeo jednog odbornika.

Danas je redove stranke Marka Pavića napustio Vojislav Šanjić.
Uz to, SNSD je preuzeo i drugog odbornika DNS-a, ali se njegovo ime drži u tajnosti i čeka se "pravi trenutak" za realizaciju.

DNS je u SO Šekovići imao četiri odbornika, sada je sveden na tri, a uskoro na samo dva.


Interesantno je da je Šanjić u DNS stigao u prisustvu Spomenke Stevanović, visoke funkcionerke te stranke i narodne poslanice i po njenoj preporuci odmah postao član predsjedništva OO DNS. 

SNSD je na vlasti u Šekovićima, a ova lokalna sredina samo je jedna od brojnih u kojima se vode teški sukobi koalicionih partnera na republičkom nivou.


Vojislav Šanjić je za odbornika izabran sa liste Napredna Srpska, a poslije je pristupio DNS-u i postao član Predsjedništva OO DNS.

Kao razlog prelaska Šanjić je naveo da su "u klubu DNS-a previše lični, da ne namjeravaju da rade za interes naroda", a potom ih je optužio i da "samo ucjenjuju načelnika".

Nakon te govorancije, uslijedio je gromki aplauz odbornika SNSD-a i prihvatanje Papka Šanjića u svoje jato.

Iz SNSD-a su naglasili da slijedi još jedan prelazak sa "još zvučnijim imenom", a nakon toga su otišli sve da proslave u Restoranu "Taš".

Odatle je obaviještena i Centrala u Banjaluci. 

Sve je plaćeno budžetskim parama. Rat SNSD-a i DNS-a se nastavlja.