петак, 8. децембар 2017.

Ostap, Milekićka i Krunić drobilicom zdrobili 1,5 plus krađom struje 14,4 miliona KM u 2014., a u 2015. cijelih 20 miliona KM

piše: Slobodan Vasković

Branislava Milekić, bivša generelna direktorica EPRS (sadašnja zamjenica generalnog direktora), Žiko Krunić, bivši direktor TE Gacko i, naravno, trebinjiski Ostap Bender-Luka Petrović su 2014. godine zdrobili TE “Ugljevik”, u svakom pogledu.
To zavisno preduzeće na kraju te godine zabilježilo je gubitak od 14,4 miliona KM, da bi na kraju 2015. godine taj gubitak povećan na cijelih 20 miliona maraka.

Nakon smjene Milekićeve i Krunića dolazi do preokreta - TE “Ugljevik” na kraju 2016. bilježi dobit od 2,85 miliona KM, iako su proiziveli tri GWH manje nego godinu ranije - 2015.

Praktično to znači da je gubitak koji su načinili Milekićeva, Krunić i tadašnji, a i sadašnji, Gospodar Srujnog Kola, Luka Petrović značajno veći od navedenih 20 miliona KM.

Gdje su pare nestale, niko od nadležnih nikada nije odgovorio, niti se bavio  istragom o tome.

A trebalo bi, jer je tada EPRS-om harala Strujna Banda, koju su činili narečeni, na čelu sa Ostapom Benderom.

Istražujući fenomen nestaka dvadeset miliona KM iz TE “Ugljevik” došao sam do drobilice, nabavljene 2014. godine.

Ugovor o njenoj nabavci potpisan je 06.10.2014. godine, a vrijednost ugovora je 2.230.255 evra, odnosno 4.361.999, 64 KM.

Ugovor su potpisali direktor TE “Ugljevik” Žiko Krunić i predstavnik firme “EX ING B&P” doo Beograd.

Gdje je problem? U činjenici da je realna cijena drobilice 2,8 miliona KM i da je preplaćena za cijelih milion i po.

Međutim, to je samo dio problema; Činjenica je i da je drobilica stigla u dijelovima (???), ali i da nisu svi dijelovi (značajan dio njih) stigli za nju.

Potvrđuje to i podatak da ne postoje carinski papiri da je drobilica uopšte uvezena!!!

Uvoženi su njeni pojedini dijelovi, jedan po jedan, što je zaista raritet, osim u situaciji kada želite da “nestane” milion i po maraka. A Milekićka je, pod Benderovom rukovodnom rukom i uz realizaciju Krunića, bila neprevaziđena u tim vrstama “poslova”.

Da bi se drobilica uopšte stavila u pogon, Ostapova grupa je, sa otpada rashodovanih mašina, nabaljala dijelove kojima su “krpili” drobilicu, kako bi je uopšte stavili u pogon. 


Drobilicom je zdrobljeno milion i po maraka, koji su završili u džepovima Strujnog Ganga, a važno je znati da je to sitnica naspram desetina miliona koje su Ostap i njegova grupa uspjeli “svariti” na sebi svojstven način i ostaviti “za crne dane”.