уторак, 27. јануар 2015.

Plaši li se Car Govedar nekih novih Papaka?!

piše: Slobodan Vasković

Kada bi Protivnici Režima bili u prilici da crtaju istom tom Režimu katastrofalne poteze koje treba povući kako bi što brže doživio krah, ne bi ih uspjeli tako dobro osmisliti kao što to čini Režim sam.

U samo par dana, Režim je pokazao da je bez ikakvog validnog koncepta i da plasira i pokušava sprovesti potpuno neizvodljive akte.

Počelo je sa javnim pozivom Milorada Dodika da se štampa novac bez pokrića, što je zatrveno u korijenu.

Dodik je tu idiotariju ispalio nakon “savjeta” svog novog “finansijskog” maga Dragana Vasiljevića, vlasnika firme “Farmland”. Ta firma je poznata po tome što je opljačkala Ministarstvo poljoprivrede, IRB i Robne rezerve RS, a građanima ovog entiteta prodavala zaraženo meso i mlijeko. O čemu postoji kompletna dokumentacija.

Kravar Dragan, majstor za prodaju bolesnih goveda i zaraženog miljeka, avanzovao je u  “Guvernera” Vasiljevića, velemajstora za finansije, pa je Dodika savjetovao da predloži da se doštampa para koliko im treba. Kao da je Centralna banka Krava Muzara, oboljela od slinavke i šapa. I Dodik, taj Car Govedara, je “Guverneru” legao na rudu, toliko je bez ikakvog koncepta.

Kada se pomislio da ne može crnje, Režim se potrudio da dokaže suprotno.

Poslednji u nizu umobolih poteza Vlada Republike Srpske je novi Prijedlog Zakona o javnom redu i miru u okviru kojeg se proširuje definicija pojma javno mjesto i na društvene mreže.

Režim pokušava uspostaviti potpunu Kontrolu, što je sulud projekat, jer Vlada RS nema nikakve mogućnosti da ograniči ili zabrani objave na internetu. Upravo zbog toga, njihov postupak je potpuno deplasiran, mnogostruko štetan i van svakog razuma.

Nije moguće da niko u Vladi RS, ili sveukupnom Režimu, nije svjestan činjenice da je polpotovski zakon nemoguća misija, bez obzira na to što Vladu RS vodi Željka Cvijanović, frustrirana i iskompleksirana neznalica i što je Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač (MUP stoji iza Zakona) kapaciteta koji mu omogućavaju da popuni okvir kalašnjikova, ali nikako i da proširi vidike bar do parkinga policije.
 
Pitanje je onda zašto je Vlada RS gurnula u proceduru zakon, koji je neprimjenjiv?

Usudio bih se reći da Vlada RS panično pokušava Nekog da uplaši i da spriječi objavu, moguće, kompromitujućeg materijala, koji se odnosi na vodeće ličnosti Režima!

Samo u takvoj situaciji čak i ovaj i ovakav Režim može izaći sa Zakonom koji je potpuno umobolan. Nikako drugačije.

Neka nova “Dva papka”, neka slična storija, možda čak i gora i sočnija, su ono što Vlada RS i Režim ne žele da vide na netu. Niti bilo gdje drugo.

Najava usvajanja Zakona je očito prijeteća poruka svima da u takvoj mogućoj situaciji odustanu od prenošenja tog materijala. Upad u Klix dovoljno čvrsto to potvrđuje.

Džaba, jer je to plašenje Mečke rešetom. I to potvrđuje upad u Klix. I njegov epilog.

A i Vlada RS je zaboravila u Zakon uglaviti da je gledanje, slušanje i čitanje sadržaja, koji ne odgovaraju vlastima, takođe kažnjivo.

Da ne opserviram dalje, u ovoj tački mogućih htijenja i prijetnji Vlade RS pitam se da li neko prijeti Vladi RS ili vodećim ličnostima RS da posjeduje određeni komrpomitujući materijal? Da li su možda vlasti RS pod ucjenom? Ko je od ličnosti iz vlasti RS možda pod ucjenom?

I ukoliko je sve ovo bez “možda”, zašto to ne spriječe zakonskim sredstvima, već pokušavaju izvaditi štetu, javno dokazajući da su gori od najgorih i najcrnjih!  

P.S. Papkov sin u Palati predsjednika
Prije par dana Stefan Mitrović, sin poslanika Vojina Mitrovića (jednog od dva Papka), zvanično je imenovan za savjetnika Milorada Dodika.