уторак, 30. април 2013.

Ekskluzivno: Izvještaj SIPE protiv Budimira

piše: Slobodan Vasković


Izvještaj SIPE protiv Živka Budimira, uhapšenog predsjednika Federacije BiH, potvrda je da je on lišen slobode bez ijednog jedinog dokaza (vidi dokumente).

Kada pročitate Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Agencije za istrage i zaštitu, uvidite da se Budimir spominje jedino kao osumnjičeni i nikako više. Nema ga ni u kakvom „presretnutom razgovoru“, niti bilo kakvom sastanku na kojem se dogovara uzimanje novca kao protivusluga za pomilovanje osuđenika.

U Izvještaju SIPE gotovo da i nema dokaza ni protiv drugih osumnjičenih, a cijeli ovaj slučaj najobičnija je farsa i plod je političkih sukoba u Federaciji BiH. Budimir je žrtva svojih političkih neprijatelja iz „Četvorke“, koju čine SDP BiH, SBB BiH, HDZ i HDZ 1990, tu nikakve dileme nema.

Nema dileme ni oko toga da su institucije BiH, Tužilaštvo BiH, SIPA i OSA, u ovoj farsi zloupotrijebljene na najgori mogući način i da sve ukazuje da je došlo Zadnje Doba, u kojem će se neposlušni, nepodobni i oni koji se ne sviđaju ovdašnjim političkim mafijašima odvoditi u noć i netragom nestajati.

Uostalom, pročitajte krivičnu SIPE, pa zaključite sami.