уторак, 30. април 2013.

Drama u Sarajevu: Potjera SIPE za “svjedokom” protiv Budimira

piše: Slobodan Vasković

Pripadnici SIPE u potjeri su za Adijem Karićem koji se tereti da je uplatio, kako je navelo Tužilaštvo BiH, „oko 5000 KM“ da bi dobio pomilovanje od Živka Budimira.

Međutim, uopšte se ne zna da li je Karić pomilovan, samo se zna da je dobio poziv da krene na odsluženje zatvorske kazne.

Najsmješnije u svemu je što ni Tužilaštvo BiH ni SIPA do dana današnjeg nisu saslušali Karića u vezi sa ovim slučajem.

Federalna televizija danas je, prema mojim saznanjima, došla do Karića koji je demantovao svaku umiješanost u slučaj „Budimir“.

Nakon što su u SIPI saznali da je Karić dao izjavu za FTV, krenula je potjera za njim, kako bi ga uhapsili i, vjerovali ili ne, uzeli izjavu od njega.

Akcija je još uvijek u toku, a sve ovo što se dešava zaista potvrđuje da je u Federaciji BiH izvršen državni udar.

Budmir se tereti i da je uzeo novac za pomilovanje Merseda Hadžića, opakog razbojnika poznatog i pod imenom Mirso Švicarac. Ispostavilo se da ni to nije tačno.

„Istražioci SIPE, koji su bili ubačeni u Barišićev krug, prvociorali su razgovor sa njim na temu pomilovanja Švicarca. Istražioci su tom prilikom bili ozvučeni i snimili su Barišića koji im je rekao sljedeće - Nisu uzete nikakve pare za pomilovanje Švicarca. Budimira je nazvao neki njegov prijatelj iz Hrvatske da mu to učini i on mu je izašao u susret“, tvrde moji izvori iz Tužilaštva BiH.