недеља, 28. мај 2017.

Policijske igre i igrice

piše: Slobodan Vasković

Gojko Vasić, bivši dugogodišnji direktor Policije RS, je penzionisan prošle godine, ali se nije uključio u Udruženje penzionera, već je nastavio da radi. Sada kao savjetnik ministra unutrašnjih poslova RS.

Vasić svako jutro dolazi na posao u Službu ministra policije (zgradaVlade RS/ 5 sprat). 

Vrijedni Vasić možda se pojavi i pred nekim od tužilaca Okružnog tužilaštva Banjaluka, jer je u toj instituciji 29.09.2016. zaprimljena, zavedena i uredno protokolisana krivična prijava protiv njega, za djela iz člana 162 i 226 KZ RS.

Vasić je krivičnu “zaradio”, jer je godinama tolerisao nedolazak na posao Velibora Bajčića, jednog od suvlasnika Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci. 

Bajčić je, prije nekoliko godina, navodno napustio MUP RS, ali, prema mojim saznanjima, Unutrašnja kontrola MUP RS je, na osnovu anonimne prijave,  utvrdila da je navedeni i dalje radnik MUP, da svih ovih godina primao platu, a da na posao uopšte nije dolazio, niti dolazi.

Tvrdi se da su mu takav položaj i status omogućili Vasić, potom sadašnji direktor Policije Darko Ćulum i Dragan Jevđenić, načelnik Uprave policije MUP RS.

Utvrđeno je da se Bajčić sve vrijeme vodio kao radnik Uprave policije.

Da li će Tužilaštvo preduzeti bilo kakve mjere protiv Vasića i ostalih? Taman posla. Ni oni visoki funkcioneri MUP-a koji dolaze redovno na posao ništa ne rade, pa zbog čega bi se progonili oni koji ne dolaze. Rezultati su im isti.

Kasa MUP-a RS potpuno je prazna, samo za prošlu godinu ostalo je pet miliona neplaćenih obaveza, ali novca se našlo za “fudbalsku reprezentaciju MUP RS” da otputuje u Palma De Majorku na turnir - prvenstvo Evrope policijskih asocijacija u malom fudbalu (od 11. do 15. maja 2017.godine).

Reprezentacija je bila, mahom, sastavljena od načelnika, a imali su, načelnici, i sponzore. (Što sponzorima daje odriješene ruke u poslovima). 


Titulu prvaka Evrope osvojili su Crnogorci.