понедељак, 1. мај 2017.

Dosje "Alumina" - novi dokazi o napadu Klana slijede od 02.05.o.g.

piše: Slobodan Vasković

U utorak, 02. maja, nastaviću sa objavljivanjem dosjea "Alumina", koji svjedoči o sveobuhvatnom napadu Mafije i njihovoj namjeri da ovu firmu stave pod svoju kontrolu.

Napad je toliko složen i sveobuhvatan da Klan, koji pokušava preuzeti "Aluminu", djeluje kao "Država", dok Republika Srpska i njene institucije, na čelu sa Miloradom Dodikom, djeluju kao Razbijena vojska, nesposobna da bilo šta odbrani.

U nastavcima ću objaviti i niz novih dokaza o tome da Mafija ima kompletnu infrastrukturu postavljenu u gotovo sve institucije vlasti u RS, među kojima je i vlada ovog entiteta.

Do objavljivanja novog nastavka, podsjećam vas na dosad objavljene činjenice koje svjedoče o moći Klana i nemoći Režima.  

Klan matirao Dodika (25.04.2017.)

piše: Slobodan Vasković

1.
Radnicima “Alumine” trebalo bi što prije saopštiti da su taoci Gordana Pavlovića “Pavgorda”, sa ogromnim šansama da, sa porodicama, postanu njegovo vlasništvo. Zajedno sa fabrikom. 

2. 
Ključni krivac za navedenu nezavidnu situaciju radnika i “Alumine” i realan gubitak ove firme, jeste Milorad Dodik, koji je pred matom u partiji šaha protiv Pavlovića.

3.
Pavlović je nadigrao Dodika kao poslednjeg pacera i sada se nalazi u strašnom naletu i prilici da pokupi sve Pione (radnike), Kraljicu (Aluminu) i konačno obori Laufera Dodika.

Pavlović nije strateg; On je izvršilac Klana, koji se nalazi izvan granica Republike Srpske. Pavlović samo pomjera figure, Klan određuje poteze.

Klan je postavio strategiju i taktiku u ovoj šahovskoj igri. Klan je dao i pare.

Dodik je smatrao da može Klan prevariti sa nekoliko pacerskih finti, ali se našao u matnoj poziciji.

Klan Dodika doživljava kao seoskog razbojnika, što je on i dokazao, gubeći dramatično u partiji “Alumina”.

4.
Da podsjetim na otvaranje i sredinu partije: Otvaranje je bilo početkom novembra 2014. kada je Dodik odobrio Plan kupovine potraživanja koje je “UKIO banka” imala od firme “Birač (u čijem sastavu je i “Alumina”), iako su ta potraživanja fiktivna.

Dodik je ustupio avion Vlade RS da se ide na pregovore u Kaunas. 

Na pregovore je išao Zoran Stevanović. Cijelu ideju osmislio je Miloš Stevanović, koji je za te usluge plaćen sa pola miliona KM.

Gordan Pavlović i njegova firma “Pavgord” je 154 miliona KM, koliko je navodno, “Ukio banka” potraživala od firme “Birač”, otkupila za 6,5 miliona evra, 20.11.2014.

Pavloviću je bilo obećano ili 50-60 miliona KM za otkupljena potraživanja ili procenat u vlasništvu “Alumine”.

5.
Središnji dio partije protekao je u zahtjevima “Pavgorda” da mu se vrate njegove pare ili da udio/procenat, a Dodik je odgovarao ignorisanjem i otklonom i od Pavlovića i Stevanovića.

Dodik je smatrao da kroz Sudove može izbaciti “Pavgorda” iz igre, matirati ga i ostaviti sa 30 miliona KM gubitka, koliko je Pavlović, nezvanično, dosad uložio/izgubio u ovom poslu. I Klan koji stoji iza njega.

U međuvremenu, “Alumina” se oporavila i počela da donosi velike prihode.

6.
Klan je shvatio da Dodik hoće da ih prevari; Razumjeli su to na vrijeme, jer “Pavgord” već dobre dvije godine širom RS bukvalno kupuje ćutanje o “Alumini”. I, ruku na srce, dosta tog Ćutanja je i kupio. Žestoko je i to platio. 

Otud sveopšta indolentnost politike i javnosti na ovaj slučaj otimanja ključne žile kucavice Zvorničke regije.

Klan je na taj način pripremao Završnicu u kojoj je namjeravao da se obračuna sa Dodikom, koji ih je u ovoj Mafijaškoj šahovskoj partiji htio prevariti.

7.
Udar Klana kreće 12.04.o.g. kada Sud u Zvorniku blokira račune “Alumine” zbog potraživanja “Pavgorda” od 154 miliona KM. 

Dodik je odgovorio Privremenom mjerom Okružnog privrednog suda u Banjaluci da se račun deblokira, ali Sud u Zvorniku se oglušio: blokadom računa on ne daje pare “Pavgordu”, već ih deponuje dok se ne završe pravosudni procesi. 

Ukoliko “Pavgord” izgubi, novac će biti vraćen “Alumini”; Ukoliko “Pavgord dobije, sve ide njemu, plus “Alumina” i radnici.

Problem je što u ovoj situaciji “Alumina staje sa radom i postaje veliki ucjenjivački kapacitet Klana i “Pavgorda”.

8.
Za početak Operacije Klan je izabrao izvrstan datum, 12.04. pred Vaskrs, kako bi dao priliku Dodiku da razmisli; Dodik ne smije (bar ne još) da ide u javne pregovore sa Klanom (tajno pokušava), pa se blokada računa nastavila.

Klan je već tada znao da ide Presuda okružnog privrednog suda u Bijeljini, da će biti negativna po “Pavgord”, ali da će, iako nepravosnažna, imati snažan uticaj i na javnost i na zvornički Sud.

Zato se u blokadu računa krenulo 12 dana ranije od bijeljinske presude, kako bi se spriječio snažan odijum javnosti i izbjeglo vrdanje Suda u Zvorniku. 

Presuda Okružnog privrednog suda u Bijeljini, donesena 24.04., ne znači ništa za Sud u Zvorniku, jer je nepravosnažna.

Blokada računa se nastavlja; Klan ima sve ključne alate u svojim rukama.

9.
Dodik ima nekoliko načina da pretrpi Mat:
-Da prihvati pregovore sa “Pavgordom” i sve ono što mu Klan/Pavlović nudi u pismu-opasnoj opomeni, što je Dodikov poraz; U toj varijanti, Klan ulazi u “Aluminu” sa 35 posto vlasništva i vrlo brzo je stavlja pod svoju kontrolu!

-Da ostavi stvari da teku ovim sadašnjim tokom, što znači da “Alumina” pada u stečaj, prestaje proizvodnja, hiljade radnika ostaje na ulici; Zvornik i Milići na ivici smrti, što je Dodikov poraz. A Klan opet uzima “Aluminu”.

-Da “Pavgordu” isplati svih 154 miliona, što je nezamislivo.

-Da krene otvoreno na “Pavgorda” institucijama, što je preopasna situacija za njega, jer Klan koji stoji iza Pavlovića je izuzetno moćan i izuzetno brutalan. Dodik gubi i u ovoj varijanti, a sve blokade “Alumine” ostaju.

Ukoliko bi Dodik nasiljem nad Sudom pokušao odblokirati račune “Alumine”, bilo bi to rušenje pravnog poretka sa nesagledivim posledicama i Dodi opet gubi.  

-Jedina minorna šansa je da se nešto može uraditi konačnim/hitnim procesuiranjem Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima u “Birču”, brojnim i brzim akcijama protiv glavnih aktera (Litvanci su nedostupni, ali domaći nisu) koji su ukrali milijardu maraka (u režiji Litvanaca); Krivična prijava stoji u ladici godinama i to po naređenju Dodika. 

Ova šansa je toliko mala da je u domenu teoretske.

9.  
Da bi Dodik bio doveden u matnu poziciju, Klan je morao imati insajdere u njegovim redovima. 

I imao ih je i, kako se šahovska partija razvila, jasno je da ih je Klan odlično platio. Insajderi su im predali cijeli Dodikov plan, tako da je Klan lako dobio završnicu, odnio ključne figure i Laufera stavio u izgubljenu situaciju.

Don Vito je za Klan perfektno odigrao svoj potez.

Insajderi su prodali i Republiku Srpsku, servirajući na tacni Klanu “Aluminu” i njene milione, ali to je toliko očekivano, da nije nešto posebno ni za istaći.

Dodikov Režim i živi od prodaje interesa i resursa RS već 11 godina. 

Posebno je pitanje koliko je velik broj funkcionera iz institucija RS koje Klan ima pod punom kontrolom?! A veliki je, izvjesno.

10.
U ovom trenutku svi kečevi su u rukama Klana/Pavlovića; Jedina njihova donekle slaba tačka je Stevanović, koji je načelnik Zvornika i nalazi se na brisanom prostoru, ali on je u cijeloj priči tek potrošna roba. Kao i radnici “Alumine”.

11.
Klan/Pavlović strpljivo čekaju. Da Dodik preda partiju. Možda mu je dozvoljeno jedino da izabere način predaje. Ništa više od toga.

Svaki drugi ishod, kako danas stvari stoje, bio bi ravan Čudu!

12.
Radnici “Alumine” žrtva su Pohlepe; Primarno Dodikove. Što to prije shvate, znaće gdje je adresa na kojoj im je spaljena budućnost.

Svi oni, njih 1.400 radnika fabrike, plus 2.000 koji indirektno žive od nje, zajedno sa “Aluminom”, koštali su 6,5 miliona evra.

Rob je bio mnogo skuplji u 18. i 19. vijeku. Inflacija je učinila svoje.

13.
Nakon Dodikove oktobarske izborne pobjede, zasnovane na lažnom referendumu, objavio sam tekst sa naslovom - porukom: “Vi ste njima oprostili, oni Vama sigurno neće”. 

I nisu, a najgore tek slijedi!

Klan se poigrava sa Režimom preko svojih igrača unutar Režima (26.04.2017.)


piše: Slobodan Vasković

1.
Nakon što je Gordan Pavlović, vlasnik firme “Pavgord”, deblokirao račune “Alumine” (do 60 dana), zvornička firma nije ni u šta boljoj situaciji, nego što je to bila i prije blokade.

Radnici jesu primili platu, firma će raditi neko vrijeme, ali sve su to ograničeni, vrlo kratkotrajni, procesi.

I dalje je najizvjesnije da će “Alumina” postati plijen Pavlovića i Klana koji stoji iza njega.

2.
Klan je racionalan i pragmatičan: Odblokirali su privremeno račune “Alumine” kako ne bi uništili firmu koju smatraju svojom, a očito su ubijeđeni da im ona ne može izmaći, niti da vlasti Republike Srpske imaju načina, volje, pa i hrabrosti, da se bore za nju.

3.
Klan&Pavlović&Kupljeni deblokadom računa “Alumine” dozvolili su Miloradu Dodiku i odgovornim iz Vlade RS, prije svega Željki Cvijanović, Zoranu Tegeltiji i Petru Đokiću, da izvuku nos malo iznad vode, uhvate daha i naprave “društveno prihvatljiv” način da im predaju “Aluminu”.

4. 
Trenutno “davljenje” Dodika i Vlade RS značilo bi i davljenje “Alumine”, što nije interes Klana, jer firma odlično posluje i u njoj su stotine miliona sigurne zarade.

5.
Klan gospodari situacijom: Vidljivo je to i iz nastupa Dodika, koji se obrušio na Sudove, a potpuno “zaboravio” na Pavlovića i svog stranačkog drugara Zorana Stevanovića.

Dodik je u strahu od Pavlovića i Stevanovića, jer bi mogli javno saopštiti da im je upravo on novembra 2014. godine ustupio avion Vlade RS da se ide na pregovore u Kaunas. 

6.
Na pregovore je išao Zoran Stevanović. Cijelu ideju osmislio je Miloš Stevanović, koji je za te usluge plaćen sa pola miliona KM.

Gordan Pavlović i njegova firma “Pavgord” je 154 miliona KM, koliko je navodno, “Ukio banka” potraživala od firme “Birač”, otkupila za 6,5 miliona evra, 20.11.2014.

Pavloviću je bilo obećano ili 50-60 miliona KM za otkupljena potraživanja ili procenat u vlasništvu “Alumine”.

7.
Kada je Klan uvidio da Dodik ima namjeru da ih izvara u prevarantskom poslu, da im ne da ništa, blokirali su račune “Alumine” 12.04.o.g.

Nakon tog datuma, pa sve do privremene deblokade, koju je odobrio Klan, bitna su za naglasiti tri detalja; Pismo “Pavgorda” Dodiku, Pismo “Pavgorda” Sudu i Pavović u Vladi RS, 25.04.o.g..

U pismu koje je “Pavgord” uputio Dodiku, navodi se kako im cilj nije blokada dužnika, niti prenos sredstava sa računa “Alumine”, nego dogovor u kojem bi se “Pavgordu” priznala prava stečajnog povjerioca.

S tim u vezi, “Pavgord” je spreman da ponudi, u cilju što bržeg razrešenja ovih problema, odustanak od razlučnih prava, kao i smanjenje iznosa potraživanja, a od strane stečajnog upravnika očekuju priznanje potraživanja u opšti isplatni red. 

Ta potraživanja “Pavgord” je spreman da ne naplaćuje, nego da ih pretvori u kapital, odnosno postane suosnivač Alumine, navodi se u pismu koje je “Pavgord” uputio 20.04.o.g. Dodiku. 

Pismo je namjerno poslano Dodiku, a ne Vladi RS ili nekoj drugoj instituciji, kako bi javnost znala koja je stvarna adresa što je instruisala “Pavgord” u vezi sa kupovinom nepostojećeg duga od “UKIO banke”, ali i kako bi se znalo da Klan&Pavlović žele “Aluminu”.

Pismo je otvorena prijetnja Dodiku “javnim pjevanjem” i u to nema nikakve sumnje.

8. 
Drugo pismo, tačnije podnesak za deblokadu računa, “Pavgord” je uputio 26.04. Sudu u Zvorniku i u njemu se jasno navodi da je deblokada posledica početka pregovora “sa predstavnicima osnivača u cilju pronalaženja sporazumnog rješenja ovog postupka".

Još se navodi da bi pregovori trebalo da počnu narednih dana, ali da se od Suda traži da i prije isteka roka od 60 dana ponovo blokira račun, ukoliko do pregovora ne dođe ili oni, pak, ne urode plodom.

U ovom pismu uočljiva je ljutnja Klana što se stvari odvijaju sporo, ali i iskazana nova prijetnja novom blokadom računa.

9.
Klan drži sve konce šahovske partije “Alumina” čvrsto u svojim rukama. Tu nema dileme, kao što nema dileme da javno prisiljava vlasti RS da im “u pregovorima” predaju “Aluminu”.

Teško da će sada Klan pristati na 50-60 miliona KM, već će tražiti svih 154 miliona KM, što je u akcijama nekih 35 posto “Alumine”. Koračić do upravljačkih 51%.

10.
Pregovori su već počeli, 25.04. i na njima je Klan povukao potez deblokade. Pregovorima je prisustvovao i Gordan Pavlović, što je zapanjujuće, a još više iznenađuje da Radovan Višković, šef Kluba poslanika SNSD-a, laže da Čuveni Goci P. nije bio u zgradi vlade.

Dodik bi trebalo da se zapita gdje je pozicioniran Višković, posebno ko je Pavlovića doveo na sastanak?!

11.
Da je i Vlada RS dobro pridavljena, svjedoči njihovo jadno saopštenje u kojem sve pokušavaju prebaciti na Stečajnog upravnika.

Postavlja se pitanje zbog čega ondi Goci P. sjedi u Vladi RS sa premijerkom i ministrima i zbog čega se pojedinci iz Vlade RS u cijelu tu priču uopšte trpaju?!

Posebno zapanjuje da Vlada RS, nakon (nepravosnažne) odluke Okružnog privrednog suda u Bijeljini, koji je potraživanja “UKIO banke” oglasio ništavim, poziva na pregovore između “Alumine” i “Pavgorda”.

"Naša sugestija je da, ukoliko je to moguće, pravni timovi dvije strane razmotre cjelokupnu situaciju u vezi sa „Aluminom“ i predlože najbolje rješenje kako bi se spriječilo dalje iscrpljivanje fabrike i neizvjesnost radnika", navodi se u saopštenju.

Oko čega se treba pregovarati, ako “Pavgord”, prema odluci Suda, nema ništa?!!!

12.
Saopštenje Vlade RS je kapitulantsko; Predaja bez ispaljenog metka i ide direktno na mlin Klana, čija je namjera preuzimanje “Alumine”.

Iz saopštenja Vlade RS se ne uočava da su spremni za bilo kakvu vrstu borbe kako bi spasili “Aluminu”!

13.
Postoji li ikakav način da Republika Srpska spase svoju imovinu i ne dozvoli da je preuzme Klan?

Prema “pamučnom” istupu Dodika i kapitulantskom djelovanju Vlade RS ne bi se reklo da postoji bilo kakva šansa. A najjednostavnije bi bilo pokrenuti procese oko pljačke milijarde maraka iz firme “Birač”, kojoj pripada i “Alumina”!

Policija je uradila krivične prijave, istražila jedan dio te pljačke (koju su, kako je to rekao ministar Tegeltija izvršili “litvanski banditi”), ali sve te prijave stoje u ladicama.

Šta rade MUP RS i nadležna Tužilaštva, ti vrli zaštitnici RS i zašto sada ne pokažu da to zaista i jesu, procesuirajući odgovorne i stvarajući ambijent da se “Alumina” spase i ostane u vlasništvu RS?!

I zašto Tegeltija podržava pregovore, ako su “litvanski banditi” odnijeli, (kako je rekao prije četiri godine), milijardu maraka?!

14.
Teško će ići procesuiranje Tegeltijinih “Bandita”, jer je u Kolu Klana i dio visokih funkcionera MUP RS, dio Tužilaca i Sudija.

Sam ministar Tegeltija, sa svojom opcijom “dogovora”, koju snažno zastupa, dodatno potvrđuje da Vlada RS ne radi ništa u korist RS. Dapače.

Biće zaista interesantno vidjeti da li će Tegeltijin resor, za to određeni funkcioner (G.G.), koji se nalaze na poziciji predsjednika Skupštine akcionara, staviti na dnevni red tog tijela prihvatanje potraživanja “Pavgorda”?! 

Skupština akcionara je 7. juna (u onih 60 dana deblokade), a ako bi se izglasalo prihvatanje potraživanja, Vlada RS je pred svršenim činom, a “Alumina” izgubljena.

Biće vrlo interesantno vidjeti kako će se na toj Skupštini (i do nje) ponijeti predstavnik Vlade RS (G.G.), kako Tegeltija, a šta će na sve reći Dodik!!!

14. 
Postoji i mogućnost predstečaja, koji može trajati šest mjeseci i u kojem Sud nema mogućnost blokade računa; U tom periodu bi nada bila da  nadležni Sud donese pravosnažnu presudu po pitanju potraživanja “Pavgorda” i da ona bude u korist Republike Srpske.

15. 
Ova varijanta je vrlo vrlo klizava, jer je mnogo želja, a malo vremena, a jasno je i da Dodik više nema ni snage ni moći da utiče na Sudove u mjeri u kojoj je to činio ranije.

Jasno je i da je Klan izuzetno jak, finansijski moćan, da kontroliše brojne važne klipove u Režimskom sistemu, ali i u Opoziciji, koja nije ni pisnula na proces otvorenog otimanja “Alumine”!

Jasno je i da Klan neće sjediti “skrštenih ruku”, kao što to ne čini već dvije poslednje godine i da će uraditi sve da se dokopaju “Alumine”.

Vrijednost ove firme se procjenjuje i na pola milijarde maraka, a Klan bi je/će je dobiti za 6,5 miliona evra! To se zove tranzicioni horor u režiji Režima!

16.  
Posebno pitanje je gdje su sada nestali najglasniji branioci RS, bezbjednjački “gorostasi” i zašto u svim ovim dešavanjima u Zvorniku (i na Sokocu) ne vide nikakvu Revoluciju, ni Obojenu ni Neobojenu, već ćute kao zaliveni?!

Šta je na djelu; Niko nije rekao “Puc”?!

17.
Ostanite sa mnom, jer dramatična bitka za “Aluminu” još nije gotova, iako trenutno djeluje izgubljena.

Klan formirao Paralelni pravosudni sistem kako bi oteo “Aluminu” (dokumenti) (27.04.)
piše: Slobodan Vasković

Slučaj blokade računa “Alumine”, koje je naložio Osnovni sud Zvornik po zahtjevu firme “Pavgord”, toliko je originalno nezakonit i kriminalan, da će, izvan svake razumne sumnje, naći svoje vrlo visoko mjesto u Planetarnim analima pravosudnog beščašća.

Dokument, koji objavljujem, Rješenje Višeg privrednog suda u Banjaluci, doneseno 24.06.2015. godine, svjedočanstvo je da “Pavgord” nikako i nikada nije imao pravo da na bilo koji način blokira račune “Alumine”, niti da bilo šta potražuje od ove firme.

Nevjerovatno je da je ovo Rješenje Višeg suda potpuno ignorisao Osnovni sud u Zvorniku, defakto ga poništio, i donio svoje presude, potpuno drugačije, od već presuđenog.

Još je nevjerovatnije da pojedini visoki funkcioneri Režima javno zagovaraju dogovor sa firmom “Pavgord”, da insistiraju da mu se priznaju fiktivna, nepostojeća potraživanja i da mu se preda firma. 

Ovdje je na djelu Državni Kriminal i nadležno Tužilaštvo i MUP bi vrlo lako mogao da pronađe krivce i utvrdi odgovornost svih koji  imaju namjeru predati “Aluminu” Gordanu Pavloviću, vlasniku firme “Pavgord”, kada bi samo pokušali da rade svoj posao. 

Klan koji stoji iza “Pavgorda” toliko je moćan da je uspio pravosnažno presuđena rješenja u korist “Alumine” jednostavno “baciti u zaborav”, a potom presudama drugih sudova, koji se, kao i oni prvi, nalaze u Republici Srpskoj presuditi u ime “Pavgorda”.

Da bi bilo jasno o čemu se radi, bitno je navesti genezu događaja koji su prethodili donošenju odluke o blokadi računa “Alumine”, potom njegovoj deblokadi i javnom otimanju “Alumine”, koje je u toku.  

Geneza
-“Pavgord” je sa “Ukio bankom” zaključio Ugovor o kupoprodaji dana 20.11.2014. godine kojima je, navodno, “Ukio banka” na “Pavgord” prenijela dio kriminalnog potraživanja u iznosu od 122 miliona KM, nastalog po osnovu ugovora o kreditima između “Ukio banke” i njenih povezanih lica.


-“Pavgord” je dana 15.01.2015. godine sa “Ukio bankom” zaključio i notarski Ugovor o prenosu kolaterala, a koji su obezbjeđivali gorepomenute kriminalne kredite. Neki od tih kolaterala su i zaloge koje je dala “Alumina”, a po osnovu kojih je bio blokiran račun “Alumine”.

Treba imati u vidu da je “Alumina” pomenute zaloge dala kada su njom (cijelom firmom “Birač” i njegovim kćerkama-firmama) upravljali Litvanci - Vladimir Romanov&co, koji su, takođe, tada upravljali i “Ukio bankom”.

Bilo je to, jednostavno rečeno, porodično potapanje “Birača”/“Alumine”, odnosno pranje para, koje je samo dio od ukupno otetih milijardu maraka iz zvorničke firme. 

-“Ukio banka” je po osnovu spornih zaloga 2013. godine pokrenula izvršni postupak protiv “Alumine” pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini. 

-Početkom 2015. godine, “Pavgord” podnosi prijedlog da se u izvršnom postupku zamijeni sa “Ukio bankom” protiv “Alumine”, a po osnovu notarskog Ugovora o prenosu kolaterala. 

-Okružni privredni sud u Bijeljini odbija ovaj prijedlog “Pavgorda” i ta odluka je potvrđena od Višeg privrednog suda u Banjaluci dana 24.06.2015. godine, te je kao takva pravosnažna. 



-ZNAČI, pravosnažno je presuđeno da se “Pavgord” ne može izvršavati protiv “Alumine” i da, pojednostavljeno rečeno, nema nikakve šanse da zvorničkoj firmi blokira račune.

Nakon ove presude Klan uzima stvari u svoje ruke.

Formiranje paralelnog pravosudnog sistema
-Nakon ove presude, cijeli izvršni predmet se prebacuje u postupanje Osnovnog suda u Zvorniku, jer se Okružni privredni sud u Bijeljini oglasio nenadležnim. 

Osnovni sud u Zvorniku je jedino mogao da odlučuje da li se može “Ukio banka” izvršavati protiv “Alumine” ili ne, a nikako nije mogao presuditi u korist “Pavgorda”.

Na ovom mjestu dolazimo do ključnog momenta kada Osnovnu sud u Zvorniku sam sebe proglašava isključivo nadležnim za ovaj slučaj i počinje ga ispočetka, iako za to nije postojao nikakav zakonski osnov. Ali, ko za zakon haje kada su stotine miliona KM u pitanju i interesi Klana, koji, preko njih, želi da se dokopa “Alumine”.

Osnovni sud u Zvorniku otpočinje formiranje paralelnog pravosudnog sistema u Republici Srpskoj.


Ignorišući pravosnažno Rješenje kojim se onemogućava “Pavgordu” da vodi izvršni postupak protiv “Alumine”, sudija Osnovnog suda u Zvorniku Jelena Todorović je 13.06.2016. godine donijela novo Rješenje kojim dozvoljava “Pavgordu” da se može naplatiti od “Alumine”. Ovu nevjerovatnu odluku potvrđuje Okružni sud u Bjeljini u proteklih mjesec dana, što svjedoči da u Republici Srpskoj Paralelno Pravosuđe postaje sve kompleksnije i da se u njemu nalazi sve više Sudova!!!

Da naglasim još jednom: sudija Jelena Todorović ignorisala je već presuđenu stvar Višeg privrednog suda u Banjaluci, kao da ta institucija i ne postoji, stavila se iznad nje i omogućila “Pavgordu” da se izvršava protiv “Alumine”!!! Sve je to potvrdio i Okružni privredni sud u Bijeljini. 

Ovdje je riječ o nevjerovatno drskom, bezobraznom, nezakonitom i kriminalnom projektu!

“Pavgordu” je bilo bitno da se on upiše umjesto “Ukio banka”, jer, u suprotnom, sav novac sa računa “Alumine”, kada bi, eventualno, bila blokirana ide u Litvaniju, u stečajnu masu “Ukio banke”, pa ne bi bilo svrhe lobirati. 

“Pavgordu” je pravosnažnom presudom Sud onemogućio da se izvršava protiv “Alumine”, ali sudija Jelena Todorović ovu činjenicu, kao i Privremenu mjeru o zabrani blokade računa “Alumine” potpuno ignoriše.

Sudija blokira “Aluminu” 12.04.2017. godine i tada počinje prava drama i, što ne reći, preuzimanje “Alumine” od Klana, koji stoji iza cijelog ovog slučaja. I koji je, bez sumnje, jači od Republike Srpske, čim u ovom entitetu može da formira svoje Sudove, ima svoje ministre, funkcionere u svim institucijama…

“Dobrotvori”
Račun “Alumine” je “Pavgord” deblokirao na rok “do 60 dana”, 26.04.o.g., a predstavnici ove firme pokušavaju Klan da predstave kao “Dobrotvore” i nude pregovore u kojima bi Gordan Pavlović navodno odustao od dijela navodnog potraživanja, koje iznosi 154 miliona KM.

Pitanje je ko bi zaista odustao od desetina miliona KM, ako je Zakon na njegovoj strani i ako su sva dokumenta o potraživanju validna? Niko, a posebno ne Pavlović, koji je tajkun i do ogromnog bogatstva je došao sumnjivim poslovima.

Pitanje je i zašto se dio ministara iz Vlade RS zalaže za dogovor sa Pavlovićem, kada postoje presude koje svjedoče da je “Alumina” napadnuta falsifikatima i uz pomoć Podzemlja?!

Pitanje je i zašto o svemu ovome gromko ćuti Dodik i zašto ne pokreće nikakve radnje ni u Režimu, kojim upravlja, ali ni u stranci, kojom navodno vlada, i u kojoj su osobe što su i dovele do pokušaja otimanja firme od koje živi Zvornička regija?!

Pitanje je zašto se Dodik plaši Klana i “Dobrotvora” u tolikoj mjeri da ne smije da pisne o cijelom slučaju i stvari nazove njihovim pravim imenom - Mafijaškim poslovima?! 
(Istina, bilo bi zaista previše za očekivati od Izvršioca Mafije da bilo koga optuži za Mafijaške poslove!).
Sve su prilike da se Dodik, nakon prvobitnog šoka od napada Klana i stavljanja u izgubljenu poziciju, djelimično oporavio, progutao što se progutati mora i krenuo da, kao i obično, igra dvostruku igru. (nastaviće se)