петак, 28. август 2015.

Kraj Radojičićeve političke karijere

Piše: Slobodan Vasković

Igor Radojičić najvjerovatnije neće biti izabran za jednog od potpredsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata, na sjednici Glavnog odbora te stranke, koja će se održati u Laktašima.

Za jednog od potpredsjednika biće izabrana Željka Cvijanović, tvrde moji izvori iz vrha SNSD-a.

Tako stvari stoje danas, ali kako je Dodik vrlo hirovit političar i s obzirom na činjenicu da je SNSD njegovo vlasništvo, ne bi trebalo začuditi ni da se situacija do izbora potpredsjednika promijeni.

Radojičić je od marta do jula ove godine izazivao veliku nervozu unutar SNSD-a, tvitajući aluzije iz kojih se dalo nazrijeti da je suprostavljen Dodikovoj politici.

Njemu bliski ljudi su širili vijesti da će krenuti u obračun sa Dodikom do kraja juna, pa do polovine jula, potom u septembru. Takođe su naglašavali da Dodik ne smije Radojičiću da ponudi potpredsjedničko mjesto, jer se plaši da će ga on odbiti.

U jednom trenutku,Radojičić je čak napustio Klub poslanika SNSD-a, ali se u njega još brže vratio. Ispostavilo se da su sve Radojičićeve aluzije bile tek puste iluzije.

Radojičić je ostao poslušni šarafčić režimskog mehanizma, koji kao podmazan glasa za sva rješenja u Narodnoj skupštini RS, čak i kada ona vrijeđaju inteligenciju kao što su zaključci da je afera “Dva papka”, udar na ustavni poredak RS.

Bez obzira na sve, Radojičićevoj političkoj karijeri je kraj, bio ili ne izabran za potpredsjednika SNSD-a. On je svoje političke šanse propustio i ostaće upamćen kao natprosječno inteligentan političar bez ikakvog karaktera.

Potpuni nedostatak karaktera neće mu predstavljati nikakvu prepreku u proizvodnji krompira i soka od paradajza.

SNSD će 29.08. održati izbore iz statutarne nadležnosti Glavnog odbora ove stranke. Biće izabrani potpredsjednici, generalni sekretar i predsjedništvo stranke.