недеља, 8. јун 2014.

Sjeverna Koraja- istraživanje: Težak pad rejtinga voljenog vođe Dodika

Piše: Slobodan Vasković

Poslednje IPSOS-ovo istraživanje je više nego šokantno i svjedoči o nevjerovatnom padu rejtinga lažnog Oca nacije sa 100 posto na mizernih 19 posto, a njegovog SNSD-a sa 100 posto na samo 42 posto podrške.

Isto istraživanje govori o nevjerovatnom porastu rejtinga opozicionih lidera, sa nula posto na fantastičnih i fascinantnih 3 posto.

Ovo istraživanje pokazuje neke nove vjetrove u Sjevernoj Koreji, kojom suvereno vlada Milorad Dodik već devet godina. To nesumnjivo najavljuje korijenite promjene i vlasti i uređenja u Sjeverenoj Koreji.

Veoma je značajno da je po IPSOS-ovom istraživanju Igor Radojičić, donedavni najbliži saradnik Milorada Dodik, pao po rejtingu ispod Željke Cvijanović. To znači da je Familija Dodik odlučila da ukloni Radojičića na političku marginu.

To nije slučajno, jer je Gospodar Sjeverne Koreje, poznat kao tankoćutni modni znalac, pa nema dileme da je u bijelim čizmicama Cvijanovićeve prepoznao nevjerovatan politički potencijal.

Šalu na stranu, poslednje IPSPS-ovo istraživanje, čiji su rezultati nesumnjivo naručeni, pokazuje ogroman strah režima od odmazde građana zbog njihovog kriminalnog ponašanja tokom poplava.

Upravo zbog toga su rejtinzi popularnosti SNSD-ove svite nabildani do granica pucanja. Providno je to do mjere gađenja. Ali, šta da se radi, život u Sjeverenoj Koreji je takav kakav jeste.

I ne zaboravite. Ovo lažno istraživanje je premasno plaćeno, a novac dat u te svrhe mogao je pomoći u obnovi brojnih imanja i kuća postradalih u poplavama.