среда, 11. јун 2014.

Dodik će izbore izgubiti ne samo u RS, već i u Laktašima, uprkos proročanstvima „Vidovitog Ipsosa“


Piše: Slobodan Vasković

„Vidoviti Ipsos“, ovdašnji prorok (poznat po neostvarenim proročanstvima), učinio je nedavno gigantske napore da vaskoliki narod ubijedi u enorman porast rejtinga Saveza nezavisnih socijaldemokrata; Toliko su se zaigrali brojkama da su porušili sve profesionalne proročke parametre i istraživanje sproveli isključivo okultnim, mističnim i alhemičarskim metodama (baziranim na radovima „Azra gleda u kašike“ i „Vidovita Zorka kuži se u viljuške“), kojim su nekako uspjeli nagurati rejtnig stranke Milorada Dodika na prijeko mu potrebnih 42 posto.

Prije bi im se povjerovalo da su objavili kako su uspjeli olovo pretvoriti u zlato, nego u tvrdnje da SNSD, koji se, bukvalno, sunovraćuje u ponor, rapidno raste. I to u tolikoj mjeri da ima, prema gledanju u findžan „Vidovitog Ipsosa“, podršku veću nego što je imao na izborima 2010. godine, kada je ta stranka bila u punoj snazi i na vrhuncu popularnosti. I kada je bilo još para od prodaje Telekoma, od podignutih milijardi kredita i krešendo doživljavala politika lažnih obećanja, obmana, prevara, laživog optimizma i ostalih petljavina, koje čine habitus te stranke.

Elem, te 2010. godine, SNSD je na izborima osvojio 38 posto glasova, a četiri godine kasnije, prema proročanstvu „Vidovitog Ipsosa“, SNSD je dogurao do cijelih 42 posto, uprkos činjenici da je RS poharala kataklizma, da u budžetu nema ni pfeniga, da su upitne plate i penzije, da je narod skontao da vlast laže na čekrke, pljačka bez milosti i ništa više, da...

Šteta je prava što „Vidoviti Ipsos“ nije anketirao nikoga iz Laktaša, zadnje utvrde SNSD-a; Imao bi šta i čuti.

Milorad Dodik i njegov SNSD izgubiće izbore u Laktašima, jer ni građani te opštine više ne žele da podržavaju bahatu, drsku, bezobraznu, laživu i, iznad svega, nasilnu politiku Režima.

Krucijalni razlog zbog kojeg je SNSD, po prvi put u svojoj istoriji, došao u situaciju da će izgubiti izbore u Laktašima zove se Budo Stanković.

Dodikov kum ovladao je opštinskim odborom te stranke i svojim mesarskim metodama kasapi joj biračko tijelo, koje ne prihvata takvog siledžiju za političkog prvaka.

Stanković je već dugo u sukobu sa Milovanom Topolovićem, načelnikom Laktaša, koji se potpuno distancirao i od stranke i od Dodika.

Toplović uporno odbija da ispunjava Stankovićeve finansijske apetite, koji su ogromni i koji, zajedno sa apetitima Miće Kaldere Čičića i Miloša Čubrilovića, predstavljaju mlinski kamen oko vrata Laktaškoj opštini.

Dodik je mjesecima podržavao Stankovićevo tranžiranje i Toplovića i stranke, da bi odnedavno uvidio da je SNSD u Laktašima na rubu propasti. A kako i ne bi bio, kada se pred prostorijama Opštinskog odbora nađe svaki dan po desetak skupocjenih automobila, vrijednih gotovo dva miliona maraka. Njima se u stranku dovoze Stankovićevi „aktivisti“, koji tu planiraju kako dodatno ojaditi ionako sastrugan budžet Laktaša.

Uz to, Stanković zahtijeva smjene načelnika odjeljenja u opštini i postavljanje svojih pulena, a nekolicina njih su već napustila radna mjesta, ne želeći da budu žrtve njegove torture.

Stvari su otišle tako daleko da je Dodik lično ponudio Toploviću zaštitu od Stankovića. Kakav apsurd - da neko ko se smatra predsjednikom RS nudi načelniku svoje matične opštine zaštitu od svog kuma.

Ali to je SNSD, političko-porodično-interesna manufaktura, koja je u dobroj mjeri pojela samu sebe.

Topolović je odbio zaštitu, namjerava do kraja „odraditi“ mandat u opštini, a onda napustiti i politiku i stranku.

SNSD su u Laktašima, zbog Stankovića već napustili brojni članovi te stranke, koji su u njoj bili od osnivanja.

Stanovnike Laktaša posebno iritira bahato i bezobrazno ponašanje Stankovićevih sinova koji ih maltretiraju, ali maltretiraju i policiju, koja im ne smije ništa.

Policajci koji ih zaustave zbog prebrze vožnje i divljanja automobilima ili, pak, divljanja po kafanama, doživljavaju poniženja, prijeti im se i psuje. Nemoćni da bilo šta učine,obraćali su se nadležnima, čak i Topoloviću, ali sve je ostalo na pustim riječima.

Očito je da čak ni Dodik ne smije ništa Stankoviću i da on nije samo mlinski kamen laktaškom SNSD-u oko vrata, već i lideru te partije.  Kojim se sam zakitio.