субота, 7. јун 2014.

Dodikovi studentski lideri izvarali čak i Jelenu Karleušu

Piše: Slobodan Vasković

Privatni studentski lideri Milorada Dodika već godinama lažiraju izbore u studentskim organizacijama, te su postali nesmjenjivi u institucijama mladih.

Predrag Govedarica, predsjednik Unije studenata RS, Mladen Lučić, student prorektor Univerziteta Istočno Sarajevo i Aleksandar Glavaš, predsjednik studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo, trojac je koji je potpuno kontaminirao studentske organizacije i pretvorio ih u privatnu firmu za mlaćenje para. Velikih, a raspolažu sa stotinama hiljada KM. I to bez ikakve kontrole.

Braća Bing već godinama harače studentskim organizacijama Univerziteta Istočno Sarajevo, a zaštićeni su od tamošnjeg rukovodstva SNSD-a, koje prevodi Staša Košarac.

Košarac je osoba čije je sadističko ponašanje i iživljavanje nad slabijima nanijelo ogromnu štetu SNSD-u u tom dijelu RS.

Omaleni Košarac, zloupotrebljavajući političku moć koju crpi iz vlasti SNSD-a, prema podređenima i slabijima ponaša se kao da su smeće, a nerijetko, prema svjedočenjima, po kafanama “tjera u ćošak” one koji mu se ne dopadaju. I to u bukvalnom značenju tih riječi.

Košarcem i njegovom privatnom destilerijom, čije proizvode, bez markice, moraju da kupuju naveliko sve firme kojima Režim upravlja baviću se narednih nedelja, a važno je znati da je on glavni zaštitnik Braće Bing i njihovih prljavih poslova.

Takozvani studentski lideri Govedarica, Lučić i Glavaš, koji nisu ništa drugo do tri mlada nadobudna hohštaplera, učestvovali su u kriminalnom poslu otkupa hotela “Panorama” na Palama, u kojem je RS oštećena za pet miliona maraka.

Vlada RS platila je Slobodanu Stankoviću za “Panoramu” cca pet miliona maraka, iako je vrijednost hotela procijenjena na 320 hiljada KM.
Vlada RS je tada kupila “Panoramu” uz svesrdnu “preporuku” studentskih organizacija Univerziteta Istočno Sarajevo, koje su lobirale za taj kriminalni posao, tvrdeći da će se hotel preurediti i postati studentski dom. Bila je to najobičnija laž, koju su, nedugo posle kupovine, potvrdili i čelnici Univerziteta. “Panorama” je bila i ostala ruševina, a Braća Bing postali su udarna pesnica Režima, koji je od cijele RS napravio ruševinu.

Govedarica, Glavaš i Lučić trenutno očekuju od vlasti tranšu od sto hiljada KM, kako bi podržali Režim na izborima 2014. godine, a njihovo iskustvo u poltronisanju Miloradu Dodiku je višegodišnje i prebogato.
Dodik je, zajedno sa studentima sa oba javna univeziteta u Srpskoj, učestvovao u studentskoj radnoj akciji "Tjentište 2013" i dao svoj doprinos uređenju Nacionalnog parka "Sutjeska", nezaobilazne destinacije brojnih domaćih i svjetskih turista”, vijest je koja je oktobra prošle godine bila udarna u svim režimskim medijima.
Akcija je plaćena iz Dodikovog kabineta, pa se može tretirati privatnim udarništvom, a Braća Bing nisu se odvajali od Šefa, odnosno “komadanta”, kako su ga tada “pismeno” nazvali.
Novac za ovu akciju, desetak hiljada KM, je tek sitnica, ako se ima u vidu da se na račune studenstkih organizacija, koje kontrolišu Govedarica, Lučić i Glavaš, godišnje slije oko 150 hiljada maraka iz raznih institucija RS. Gotovo ni marka ovih para nije opravdana, niti se zna kako je novac utrošen.
Pare bi trebalo da pomognu poboljšanje studentskog standarda, ali Govedarica, Glavaš i Lučić organizuju razne vrste “pomoći” u koje se enormno ugrađuju.
Njih trojica su baš “face” pa na sastanke studentskih organizacija u Banjaluci nerijetko dolaze taksijem. Mrsko im voziti. Spavaju i hrane se u hotelima “Bosna” i “Palas”, a račune plaća Univerzitet.

Uz to, oni su pravi pravcati Šund – lideri, jer im je život Pink.
Braća Bing djeluju i ponašaju se u skladu sa normama primitivne političke estrade, koju je uspostavio njihov idol Dodik; stoga obožavaju da se druže sa poznatima, posebno sa pevaljkama, čije koncerte organizuju u diskoteci “Enigma” na Palama. A sve navodno zbog povećanja studentskog standarda.

Tako su Braća Bing početkom septembra 2012. godine u “Enigmi” organizovali koncert Jelene Karleuše. Karleuša je zaista i došla na Pale, održala koncert, ali naivna Jeca nije imala pojma sa kim ima posla.

Braća Bing nisu joj isplatili ni marke, jer su bili nezadovoljni što nije nastupila polugola.

Sve je šokirala svojom pojavom, jer je umjesto skupocjenih cipela i scenskog kostima došla u japankama i nekoj običnoj haljinici tako da su djevojke iz publike bile bolje obučene od nje”, saopštili su tada čelnici studentske organizacije razloge zbog kojih su prevarili Karleušu.

Karleuša je velike poznavaoce estrade i tankoćutne kritičare prijavila policiji na Palama, ali je iz CJB rečeno da nema osnova za krivičnu, jer nije imala potpisan ugovor sa organizatorima. (nastaviće se)