субота, 28. јун 2014.

Mizerna politika Igora Radojičića

piše: Slobodan Vasković

Politika Igora Radojičića takva je mizerija da ne postoji način na koji bi se do kraja uspješno i detaljno ta niskost, bljedilo, jad, bijeda, impotentnost i strah opisali.

Za Radojičića je i evnuh potentan, i suv potok dubok, i zec hrabar kao lav, i miš u niovu slona. Spram Radojičića je i Budo Stanković politička gromada, i Mirko Čolović politički div, i Drago Kalabić profesor političkih nauka. Dušanka Majkić, da i ne govorim; Uvažena gospođa je za SNSD-ovog Pedra istinski gorostas.   

Radojičić je svoj politički habitus razvio do nivoa bokserske vreće, što tupo trpi udarce, a san mu je da postane bokserska „kruška“, jer bi to značilo da je dobio na brzini. Međutim, to se neće desiti, jer mu je sledeća faza uloga krpe za brisanje ringa, iz kojeg će biti pometen odmah nakon izbora.

Smjena Duška Račića sa čela KC Banjaluka generalna je proba za izbacivanje (naglavačke) Radojičića iz SNSD-a. I izvedena je vrlo uspješno.

Radojičić neće letjeti van stranke do oktobra, jer bi to nanijelo određenu štetu Miloradu Dodiku i SNSD-u, zbog dugogodišnje zablude publikuma, koja je u predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka vidjela nešto više od limenog vojnika.

Isluženim i nikom potrebnim igračkama je u SNSD-u kraj; Dodik je počeo da razgrće skule u podrumu, praveći prostor za pretvaranje stranke u stopostotnu ličnu Firmu, koja se bavi raznoraznim poslovima - od politike, preko ucjena do teških kriminalnih djela.

U SNSD-u nema više mjesta ni za kog ko ne donosi novac i to veliki i ko, uz to, pred šefom ne stoji ničice. Radojičoć stoji pognute glave, ali je neisplativ, a uz to i lažno ubijeđen da njegovo održavanje nešto vrijedi za stranku. Ne vrijedi ništa. Da je drugačije, Dodik bi se, bar sa malo obzira odnosio prema njemu, i ne bi ga iz voleja napucao, uz tradicionalni povik šljuz u ...

Dodik je svojim vjernim Dingo-igračima dao da omirišu Radojičićev trag i oni već mjesec dana intenzivno istražuju sve njegove i poslove članova mu uže i šire familije. Sprema se meso za postizbornog roštilja. Radojičić leti, ma kakvi bili izborni rezultati SNSD-a. A biće, bez dileme, loši.


Da li je Radojičić zaslužio takav odnos stranke, čiji je sluga pokorni već godinama?

Niko ne zaslužuje takav odnos, čak ni Nula poput njega, ali Dodik nema milosti. On ih je sve stvorio, on im je sve izbore dobio, on je od njih napravio funkcionere, milionere, kolekcionare, face, igrače... i on će da ih sve i uništi. Svjestan da su bez njega niko i ništa, što oni svakodnevno potvrđuju godinama. Radojičić posebno.

Koliko Velika Nula (00000000...) je Radojičić, svjedoči i sledeći detaljčić.
Nije ni pisnuo kada je Dodik nasrnuo na Duška Račića i smijenio ga, uprkos činjenici da je donedavni direktor KC-a nosilac izbornih aktivnosti GO SNSD Banjaluka i da se pobunio protiv otvorene pljačke pet miliona maraka.

Istovremeno, kada sam otkrio i obznanio da je Zoran Novaković, sin Laze, rođen 1961. godine  u Kuljanima, (visoki funkcioner SNSD –a i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi grada Banjaluka) u ratu bio član Sisačke satnije 2. brigade Zbora narodne garde (ZENG-e), Radojičić se upeo iz sve snage da demantuje istinu koju je potvrdilo i Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske.

Zaista je interesantno da Radojičić brani ZENGU i to svim snagama, i pri tom ga ostavi na funkciji, a da ni riječi ne prozbori o smjeni Račića, koji je pošteno i kvalitetno radio svoj posao i nije dozvolio pljačku KC-a?!

Radojičić nije samo politička Ništica, on je i moralna Nuletina.