петак, 7. март 2014.

Zoran Novaković posjeduje lične dokumente Hrvatske

piše: Slobodan Vasković

Zoran Novaković, generalni sekretar SNSD-a i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja u Administrativnoj službi grada Banjaluka, posjeduje ličnu kartu (osobnu iskaznicu) Republike Hrvatske.

Prema potvrđenim informacijama, Novaković je prebivališe prijavio u Sisku, ulica Kralja Domagoja, broj 10.

U Hrvatskoj nije moguće dobiti ličnu kartu, ukoliko niste državljanin te zemlje. To znači da je Novaković državljanin Hrvatske i da posjeduje i domovnicu.

“Poštovani
vezano za Vaš upit možemo Vas izvijestiti da je uvidom u službenu evidenciju Ministarstva obrane Republike Hrvatske utvrđeno da Zoran Novaković, sin Laze, rođen 23. svibnja 1961. godine, ima priznat status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata u trajanju od 56 dana, temeljem pripadnosti  postrojbi VP 3099 Sisak”, odgovoreno mi je iz
Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH-a), na upit o ratnom putu visokog funkcionera SNSD-a u Hrvatskoj vojsci.
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Preciznije, ovo je direktna potvrda da je Zoran Novaković, sina Laze, rođen 1961. godine, bio pripadnik Zengi.

Zoran Novaković, sin Laze, 04.03.2014. godine slagao je cjelokupnu javnost Republike Srpske tvrdeći da nikada u ratu nije bio pripadnik Hrvatske vojske. 

"Nikada, nijedne minute, nisam bio ni u jednoj vojsci osim u Vojsci Republike Srpske. Sve ostalo su dezinformacije i laž", istakao je Novaković u izjavi za SRNU i druge medije.

Nastavio je da laže i nakon što je MORH direktno potvrdio njegov status branitelja i pripadnost Zengama.

Interesantno je da Zoran Novaković, ali i njegov šef Igor Radojičić, tvrde da je Novaković sve vrijeme bio u Vojsci RS. Međutim, do sada nisu prikazali nikakav dokument kojim bi potkrijepili te tvrdnje. Možda se dokumenti tek prave. Bitno je znati da Zoran Novaković, sin Laze, rođen 1961. godine u Kuljanima, do 1. aprila 1994. godine nije bio upisan u vojnu evidenciju u Republici Srpskoj.

Vrh Gradskog odbora SNSD-a, na sastanku održanom 07.03. u jutarnjim časovima, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Slobodan Gavranović, odlučio je da brani Novakovića i da ne pristanu na zahtjeve za njegovom smjenom, koju su u nekoliko navrata iznijeli borci Vojske Republike Srpske.

Očito je da su u SNSD-u procijenili da im u ovom trenutku, politički, više odgovara  da štite Zorana Novakovića Zengu i istrajavaju na lažima iza kojih su stali kada je on u pitanju, nego da priznaju istinu i suoče se sa njenim posledicama.

SNSD ovakvim postupkom i dalje demonstrira nasilje nad istinom i nad građanima, jer štite isključivo svoje lične interese, a nikako opšti.

Uporedo sa tim, oni kontaminiraju javni prostor najbezočnijim lažima, objedama, uvredama, prijetnjama, kako bi pažnju javnosti odvukli od slučaja Zenga. Glavni protagonosti ove akcije su pripadnici nedavno formirane stranačke paraobavještajne policije.

Metode SNSD-a, odnosno pripadnika paraobavještajne strukture ove stranke, koja je počela sa radom, sve više liče na pristup zloglasne rumunske tajne službe “Sekuritatea”.

Paraobavještajna struktura formirana je nakon odluke Milorada Dodika o uspostavljanju Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS.

Glavni kreator te paraorganizacije je Slavko Mitrović, savjetnik Milorada Dodika, a vodeći operativci su Predrag Ćeranić i Radovan Grajić.

Ćeranić sve češće istupa u medijima sa “procjenama” bezbjednosne situacije u kojima “argumetovano” ukazuje na postojanje “neprijatelja RS”, i pokušava posijati strah i neizvjesnost, istrajavajući na tvrdnjama o “pripremljenim molotovljevim koktelima, vatrenom oružju, ljudima spremnim na oružane akcije”!

"Ne treba isključiti mogućnost da pojedini demonstranti budu naoružani i da neko nastrada u incidentu koji će napraviti ljudi u kapuljačama, koje smo vidjeli na sarajevskim ulicama", istakao je Ćeranić u izjavi za “Press”, 02.03. ove godine.

MUP RS dosada nijednom nije potvrdio Ćeranićeva “saznanja”.

Grajić je član Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Nedavno je iz Gradskog odbora otposlano cirkularno pismo svim direktorima osnovnih i srednjih škola na području opštine Banjaluka, u kojem je od njih zatraženo da razgovaraju sa profesorima/nastavnicima o njihovoj stranačkoj opredijeljenosti i na svaki način ih “privole” da se učlane u SNSD.

Takođe je od direktora škola zahtijevano da nastavnike/profesore anketiraju i oko pitanja “Da li podržavate Igora Radojičića”?!

Ova sveobuhvatna akcija je već krenula.

Pripadnici “službe” aktivno rade i u svim gradskim institucijama, u kojima je došlo do velikih turbulencija nakon objavljivanja informacija o Zoranu Novakoviću Zengi.

Nekadašnji pripadnici VRS, koji rade u gradskim institucijama, žestoko su se ustalasali, ali pripadnici “službe” ih još žešće pritišću. Glavni čovjek paraobavještajne formacije SNSD-a u Gradskoj upravi je Mladen Ćućun.

Ćeranić, Grajić i Ćućun nekada su bili pripadnici DB Republike Srpske, a nakon njenog utapanja u OSU BiH, ostali su bez tog posla. (nastaviće se)