субота, 15. март 2014.

Rektalni alpinista Veselin Gatalo

piše: Slobodan Vasković

Daleko smo dogurali: promoter ustaške ideologije na Javnom servisu RS; Osoba koja u programu te kuće otvoreno promiče Antu Pavelića i Milu Budaka kao vrsne pisce, pri tom ne govoreći ni riječi o njihovim zločinima; Spodoba koja reklamira ustaški grb, a Pavelića, Budaka i Hitlera predstavlja intelektualcima, na godišnjicu ustaškog pokolja nad 2300 Srba (od čega 515 djece), svjesno relativizujući zlo koje simbolišu, sebi je dala za pravo da mjeri i siječe o tome ko je nacista, a ko nije. Ko je visok, a ko nizak. Ko je žgoljav, a ko štrkljav...

I čini to na način na koji su to činili oni koji su odvodili u Jasenovac i pod čijim grbom on vodi svoju bezvrijednu emisijicu na RTRS-u.

Onolika mrcina, a nema ni hrabrosti, ni snage, još manje dara da bilo šta pojasni, jer iz svake njegove riječi izbija jad od kojeg je satkan i duhovna bijeda u kojoj se davi.

Jadan je taj Veselin Gatalo; o njemu je sve rekao ustaški grb koji je promovisao i „pisci“ koje je sa svojim gostom preporučivao - Ante Pavelić i Mile Budak.

Ta dvojica Gatalovih pisaca „ispisali“ su, između ostalog, pokolj 2300 Srba, od čega 515 djece, u Drakuliću, Motikama, Rudniku, Šargovcu..., 7. februara 1942.

Pune 72 godine poslije toga, RTRS je u Gatalovoj emisiji „Ljudovanje“ obilježio taj pokolj guslanjem na guslama sa ustaškim grbom i relativizovanjem najstrašnijih zločina koji su počinjeni tokom Drugog svjetskog rata pod vođstvom Adolfa Hitlera i Ante Pavelića.

Ali, šta je 2300 mrtvih Srba za Gatala?! Ili za RTRS!

Pa iza njih stoje samoprozvani hercegovački biskup Grigorije i Milorad Dodik, za kojeg su pripadnici Zengi čuvari ustavnog poretka RS, a veterani VRS njeni rušioci. I svako ko drugačije misli od režima koji vlada ovim entitetom.

Ako si bio u Zengama, a podržavaš Milorada Dodika - dobar si; Ako javno promovišeš ustaški grb i u zvijezde ukivaš spisateljske sposobnosti Ante Pavelića i Mile Budaka (pri tom zaboravljajući milione njihovih poklanih i pobijenih žrtava), a istovremeno podržavaš i Milorada Dodika - dobar si; Ako si ljubio skute Mati Bobanu, rokao po Srbima, ali ti to ne smeta da
sada podržavaš Milorada Dodika – dobar si.

Gatalo je odličan - Vrhunski rektalni alpinista.

Prvo je osvojio sve vrhove u rektumu Mate Bobana i pripadajućih mu bojni; pa u rektumu NATO oficira i pripadajućih im postrojbi; pa se popeo jako visoko i u rektumu hercegovačkog biskupa Grigorija, sa kojim je zajedno osvojio i sve visove Dodikovih anala.

Otud Gatalo na RTRS. Donio ga ispod mantije Mladen Jevrić Durić.

Ali, Gatalo uvijek i iznova prolazi isti put - vjerni „čepić“ svake vlasti, u pravilu postane hemoroid. Učmali, dosadni, na kraju počne da iritira vlasnika rektuma u kojem parazitira, pa ga ovaj odbaci.

Šta da, nakon toga, radi crijevna napast, sem da potraži novi.

I tako, od rektuma do rektuma, od ustaškog grba do Ante Pavelića, od bojni do RTRS-a, putuje svoj put rektalni torbar Gatalo. Tužna li života.    

Što se tiče hercegovačkog biskupa Grigorija, on je čudotvorac - preveo je Gatala od "djela" Bobana do krvavog rukopisa Pavelića.


vezani video klipovi: