субота, 29. март 2014.

"Čuvari Srpske" u akciji: Preplašeni beskičmenjak Novaković kune Vaskovićevu djecu

Piše: Slobodan Vasković


“U svakom slučaju hvala na glupostima. Prvi put ću tebe bivši prijatelju da tužim i ići ću do kraja. Bog dao tvojojdjeci sve ono što bez ijedne činjenice izmišljaš. A bar si mogao ta nagovještena pitanja da pošalješ. Ako nema suda na zemlji ima Boga pa neka nam sudi. Ostaj u nemirima svojih bolesti moj paćeniče“, poruka je koja mi je 29.01. u 12 časova i 16 minuta stigla sa telefona broj 065 516 ...

Nemam memorisan taj broj pa sam sms-om upitao: „Ko si jadniče“?

Jadnik je odgovorio sat kasnije: „Valjda si imao moj broj kada si me zvao za mejl adresu. N.Novaković“.

„A ti si. Baš fino“, odgovorio sam.

Mali žbir velike imovine se dobro uplašio. Ne toliko mene, koliko šefova o kojima nema lijepe riječi, kada ga ne čuju. Treba sada objasniti Baji i bajicama oko njega zbog čega ga naziva diktatorom, a Baja mu je toliko toga dao. Čak i da mu štampa panegirike, istisnute iz „pera“ polupismenog marginalca Milana Ljepojevića. Baja i Bajini su sve to lijepo i platili, ali štakor ostaje štakor - uvijek mu je malo.

Da sama malo analiziramo sms-ove ove režimske protuve.

Pominjanje moje djece i bacanje kletve na njih samo pokazuje o kakvom ugursuzu i gurbetu se radi. I kakva je to ništarija. Očito je da na BLC-u najviše izučavaju nasilje nad mladima, jer nije slučajno da Štakorov vrli profesor Predrag Ćeranić prijeti nerođenom djetetu Nikole Dronjka, a Novaković, mali prljavi gad, pokušava da baci kletvu na moju djecu. Desi li se bilo šta neprijatno ili, ne daj Bože loše, mojoj djeci, znaću ko je direktno odgovoran.

Poltron ostaje poltron, čak i kada je ljut. „Prvi put ću tebe bivši prijatelju da tužim i ići ću do kraja“, piše, između ostalog, u svom prvom sms-u.


Interesantno je da me naziva prijateljem, istina bivšim. Ne može da pobjegne od svog udvoričkog ponašanja čak i kada je veoma veoma ljut, pa nastavlja da mi poltroniše. A očito je da ga je moj tekst itekako naljutio. I još više uplašio.

Nikada sa tim gmazom, koji kune djecu, nisam bio prijatelj. Čak ni drug. Poznajem ga, to je istina, a pozdravljao sam se sa njim, jer sam cijenio da poznavati takvu jednu kreaturu zaista predstavlja veliko životno iskustvo. Nenadoknadivo. Kada vidiš njega tačno znaš dokle nikako ne smiješ pasti, ako držiš do sebe kao ljudskog bića.

Posebno je interesantno da mali štakorčić otvoreno laže. „A bar si mogao ta nagovještena pitanja da pošalješ“, navodi, aludirajući da mu nisam uputio mejl.

Kakva laž. Naravno da sam pitanja uputio (vidi sliku) i to 24.03. u 9 časova i 37 minuta. Mogu ovaj dio završiti onom narodnom „Ako Štakor laže, Gmail ne laže“!

I sam Štakor potvrđuje da sam ga zvao zbog mejla. Ali nisam zvao na broj sa kojeg mi je uputio poluprijeteće poruke, već na 065 401....

Potvrđuje to u drugom sms-u u kojem se predstavlja i veli: „Valjda si imao moj broj kada si me zvao za mejl adresu. N.Novaković“.


„Ako nema suda na zemlji ima Boga pa neka nam sudi“, tvrdi preplašeni mišić. Vjerujem da će njemu ovozemaljski sud itekako suditi, a što se tiče njegovih prijetnji sudskim progonom, mogu reći da jedva čekam da se suočim sa njim, propalim kockarom Milanom Tegeltijom i njegovom desnom rukom Atkom Huseinbašićem, koji su otvoreno podržali poziv na moju likvidaciju.

I da ne zaboravim, u vremenu koje dolazi detaljno ću istražiti mnogobrojne poslove Nenada Novakovića i obavijestiti javnost o njima. Od dodjele stanova u ratu, preko aviona, pa do koledža i izdavaštva.