субота, 15. март 2014.

Napadnute prostorije Stranke Napredne Srpske u Banjaluci i pocijepan plakat sa Vučićevim likom

Piše: Slobodan Vasković

Nepoznate osobe su tokom prošle noći u banjalučkom naselju Nova Varoš napale na prostorije Stranke Napredne Srpske i pocijepale plakat sa likom lidera naprednjaka Srbije Aleksandra Vučića. Plakat se nalazio na ulazu u sjedište SNS-a.

Na zidu kuće u kojoj su prostorije Stranke Napredne Srpske bili su ispisani grafiti, kojima se na najgrublji način vrijeđa Aleksandar Vučić, ali su ih aktivisti SNS-a obrisali.

Napad je usledio dva dana nakon što je Vučić gostovao u programu bijeljinske BN televizije, kada je, između ostalog, komentarisao i izjavu visokog funkcionera SNSD-a Krstana Simića da je Vučić demagog i da će njegova politika zavšiti kao Miloševićeva.

“U Srbiji imate upravo ono što vi želite ponuditi narodu, jednu demagogiju koja će završiti kao što je završila i Miloševićeva, da vam to odmah kažem“, rekao je Krstan Simić, obraćajući se Ognjenu Tadiću, delegatu SDS u Domu naroda BiH.

Vučić je izjavio da se nada da je Simić, kada je rekao da će on završiti kao Milošević, mislio na politički Miloševićev kraj, a ne „onaj drugi način“.

“Neću odgovoriti na neko prozivanje o mojoj navodnoj demagogiji. Vidjeće narod ko je demagog, a ko nije… Njemu želim sve najbolje, ali na lične uvrede neću da odgovaram. Jako sam razočaran što sam ovo čuo”, rekao je Vučić u emisiji “Puls” BN TV.

Vučića je u Bijeljini dočekao predsjednik Stranke Napredne Srpske Adam Šukalo, čime je lider naprednjaka jasno demonstrirao da su Šukalo i njegova SNS (od više stranaka u RS koje nose naziv SNS) ti koji imaju njegovu podršku.

To očiti nije po volji mnogima u Republici Srpskoj, s obzirom na to da su prostorije Stranke Napredne Srpske napadnute dva puta u poslednjih deset dana. O poslednjem napadu obaviještena je policija, koja je izvršila uviđaj na licu mjesta.