субота, 1. март 2014.

Dodik ponovo pokušava rušiti Vučića

 
piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik ponovo se aktivno uljučio u kampanju u Srbiji i ponovo aktivno radi protiv Aleksandra Vučića i njegove Srpske napredne stranke.

Dodik izdašno finansijski pomaže Borisa Tadića i njegovu Novu demokratsku stranku. U Zvorniku se štampa 500.000 flajera za NDS Borisa Tadića, a svi troškovi tog posla plaćaju se iz Banjaluke.

Do sada je odštampano 200.000 flajera i isporučeni su Tadićevoj stranci, a narednih dana biće odštampan i ostatak od 300.000 propagandnih letaka.

Štamparija iz Zvornika će za NDS Borisa Tadića odštampati i 180 hiljada plakata, 130 hiljada banderola i, već navedenih, pola miliona letaka.

Interesantno je da se u ugovoru ne navodi ukupna cijena posla.

„Daž“ se u Zvorniku nalazi u objektu firme „Aleksandrija“.
Dok pokušava da Vučiću „zabije nož u leđa“ tajno, Dodik javno tvrdi da “još nije razmišljao da li će nekoj od političkih partija u Srbiji dati podršku pred martovske parlamentarne izbore”.
"Uostalom, rezultat izbornog procesa u Srbiji je potpuno izvjestan, jer je prema svim anketama neprikosnovena pobjeda Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Tu pobjedu niko i ništa neće ugroziti", istakao je Milorad Dodik za list “Danas”.
Još je naveo da se “u ovoj fazi kampanje uključuje samo kao prijatelj određenih partija ili organizacija”, ne precizirajući kojih.

To je, bez sumnje, NDS Borisa Tadića, a Dodik pokušava da tka na nekoliko razboja, pa je nedavno podržao i Vojislava Koštunicu i njegov DSS. Dodik se sa Koštunicom sastao u Andrićgradu.
Naš sastanak u Andrićgradu nije imao nikakav politički predznak. Koštunica je jedan od ranijih premijera Srbije, s kojim sam lično dobro sarađivao. Ovde u Republici Srpskoj vlada uvjerenje da je Koštunica značajno pomagao RS. To je kasnije činio i predsjednik Boris Tadić, a sada Aleksandar Vučić”, rekao je Dodik za “Danas”.
Tačno je da Vučićevu pobjedu ne može niko da ugrozi, ponajmanje Dodik, ali je tačno i da se on ponovo miješa u unutrašnje stvari Srbije, sa jasnom namjerom da koliko toliko umanji pobjednički skor Vučićevog SNS-a.