понедељак, 31. март 2014.

Željka Cvijanović počasni član BK Slavija, čiji članovi premlaćuju policajce i pljačkaju građane

piše: Slobodan Vasković

Premijerka Žejlka Cvijanović počasni je član Bokserskog kluba “Slavija”.
Ona je ovu laskavu titulu dobila 07.03.2012. godine, kada je bila u kapacitetu ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Samo dva mjeseca nakon što je Cvijanovićeva počela sa “treninzima” u BK Slavija, članovi tog kluba/bokseri Danijel Topalović i Darko Jarić (polovinom maja) teško su pretukli Vladimira Orašanina. Orašaninu je bio ugrožen život.

Dvije godine kasnije (krajem marta ove godine), u Trnu su uhapšeni Danijel Topalović, koji je u međuvremenu postao šef stručnog štaba Bokserskog kluba "Slavija" iz Banjaluke, te bokser Darko Jarić. Osumnjičeni Jarić je prilikom hapšenja pokušao da pobjegne, pa je udario policajca Zorana Dabića šakom u glavu. Od siline udarca policajac je pao na zemlju, pri čemu je zadobio potres mozga i istegnuće vratnog dijela kičme, nakon čega je prebačen u KC Banjaluka, javile su Nezavisne novine.

Ministar Radislav Jovičić obišao je povrijeđenog policajca. To, nažalost, nije učinila i premijerka Cvijanović.

Vrli članovi BK “Slavija” terete se za više od 130 provala i pljački poslovnih objekata i firmi na području Banjaluke, Prijedora i Doboja.

Osim Cvijanovićeve, počasni članovi “BK Slavija” su i ministar sporta Nada Tešanović i ugasla zvjezdica RTRS-a Biljana Knežević. Nije poznato u kojim kategorijama su trenirale ove čvrste dame.


Nije ovdje kraj priči: Član Upravnog odbora BK “Slavija” je tajkun i kriminalac Budo Stanković.

Njegov sin Predrag, takođe bokser, prijetio je nedavno Nikoli Dronjku.

Očito je da je BK “Slavija” leglo kriminalaca i zapanjujuće je da se premijerka, ministarska i takozvana novinarka nisu ogradile od nedjela svojih pulena.

Sada se postavlja i pitanje ko će odgovarati zbog stotina hiljada maraka uloženih u BK “Slavija”, koje je dala Vlada RS, a koji je, kako je očito, upotrijebljen za treniranje kriminalaca i hohštaplera.

Važno je navesti da je, prema navodima medija, šef kriminalne grupe, kojoj pripadaju uhapšeni bokseri, Željko Kovačević, višestruko presuđeni kriminalac.

Kovačević je već odležao 9,5 godina, nakon čega je 2005. presuđen na dodatnih pet godina zbog teških krivičnih djela. Međutim, nikada nije otišao u zatvor, jer mu, kako je istakao ministar policije Radislav Jovičić, sudija Osnovnog suda u Banjaluci nije napisao rješenje za izdržavanje kazne.
Biće interesantno saznati ime tog sudije!