недеља, 3. децембар 2023.

SkajAfera Ogromnih razmjera/Slučaj “Rakita”: Zašto je OSA BiH obmanula javnost o mjestu gdje je uhapšen Siniša Rakita, savjetnik Osmana Mehmedagića Osmice i Almira Džuve; Nešić je slagao da Rakita nije uhapšen

Almir Džuvo Devetka


Piše: Slobodan Vasković


Siniša Rakita, savjetnik bivšeg direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića osmice i Almira Džuve, sadašnjeg direktora OSA BiH, uhapšen je u Sarajevu, 30.10.o.g., a ne u Banjaluci, kako je to medijima prezentovano.


Nakon što je Rakita uhapšen u Sarajevu (moji izvori tvrde u sjedištu OSA BiH), kombijem je prebačen u Banjaluku, nakon čega je uslijedila “akcija” SIPA koja je pretresla prostorije Regionalne kancelarije OSA BiH u Banjaluci, iako Rakita u njima nije boravio godinama.


Istina, on je nekada bio šef te Kancelarije, ali u njoj se, nakon imenovanja na poziciju savjetnika, nije pojavljivao godinama.


Akcija SIPA bila je “pokrivanje” mjesta gdje je uhapšen Rakita, a Džuvo bi javnosti trebalo da objasni zbog čega se sve odigralo na opisani način. Ili da to, umjesto njega, učini njegov šef kabineta Zoran Kapetanović, koji je i osmislio ovu prljavu, prevarantsku akciju i prevaru javnog mnjenja. 


Ali, Kapetanović to nije mogao učiniti bez znanja Džuve, sa kojim ima i druge poslove, osim obavještajnih. Bojim se da sam bio potpuno u pravu kada sam objavio da je na čelo OSA BiH umjesto Osmice stigao Devetka.


Osmica

Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara izjavio je, 01.11., agenciji Srna da su, "prema njegovim informacijama, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo izvršili pretres prostorija Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH u Banjaluci i da hapšenja nije bilo".



Nešić je slagao da hapšenja nije bilo, jer Rakita jeste uhapšen, ali je, nakon saslušanja i oduzimanja telefona, pušten da se brani sa slobode.


Prosto je nevjerovatno da se bezbjednosne agencije, OSA BiH i SIPA, na ovaj način poigravaju sa istragama, posebno onim koje se odnose na Skaj aplikacije.


Rakita je uhapšen jer se njegovo ime pominje u Skaj komunikaciji vrlo opakog Klana, koji je, posljednjih godina bio dio Kavčana, dok je ranije sarađivao sa drugim klanovima.


Nešić je pokušao da “razvodni” priču oko hapšenja Rakite, jer i sam pripada Klanu kojem i Rakita.


Tog 30.10. uhapšeno je još najmanje jedno lice, zajedno sa Rakitom, ali kako ne bih ugrozio istragu neću objaviti njegovo ime. zanimljivo je vrlo da ni to lice nije zadržano u pritvoru, ali na to pitanje bi morao da odgovori Milanko Kajganić, jer upravo toj osobi Rakita je prenosio povjerljive informacije, a ovaj ih dalje slao putem Skaj aplikacije, jednom od šefova Klana. 


Kajganić posebno mora da objasni zbog čega je sve navedeno dozvljeno, zbog čega Rakita, te druga osoba koju pominjem, nisu pritvoreni nakon što su uhapšeni, već su pušteni. Posebno je njegovo objašnjenje potrebno, jer se radi o Klanu koji je prošvercovao ogromne količine kokaina, a iza tog Klana je veoma krvav trag. Ova afera već sada ima ogromne razmjere. I uskoro ću objaviti sve u vezi sa njom.


Cvjetinović

Svakako neću propustiti da objavim ime Zdravka Cvjetinovića, donedavno visokog funkcionera UIO BiH, koji je godinama radio za narkokartele i švercere cigareta. O njemu sam ranije objavio niz tekstova, posebno o tome da je bio žirant/kupio stan Željku Radovanoviću Kreči (Skaj ime - Vendeta), koji je već hapšen, a ranije ukupno presuđen na (ukupno) višedecenijsku robiju.  



Cvjetinović je hapšen u akciji "Pandora", ali su mu politički zaštitnici omogućili da prođe nekažnjeno i vrati se na posao u UIO.


Za kraj, Cvjetinović je sastavni dio Klana u kojem su i Rakita i ostali koje sam pomenuo.