субота, 2. децембар 2023.

Pauk

Pauk, batinaš Zorana Stevanovića

Piše: Slobodan Vasković


1.

Dragan Erkić Pauk, “gorila” Zorana Stevanovića, narkobiznismena, direktora uprave “Alumina i visokog funkcionera SNSD-a, pucao je prije nekoliko dana iznad glave Gordana Pavlovića Gocija, koji je, malverzacijama pod pokroviteljstvom Milorada Dodika, došao u posjed “Alumine”.


Erkić je iz pištolja ispalio jedan metak u plafon i to u “Alumini”, nakon što je svađa sa Pavlovićem eskalirala.


Vrlo opasna situacija ugrožavanja života Pavlovića koji je, takođe, narkobiznismen i koja svjedoči da se “Alumina” polako, ali sigurno raspada, kao što sam to i najavljivao ukoliko je preuzme dvojac Stevanovvić -Pavlović.


Naravno, tu je i treći član tala od otimanja “Alumine” - Milorad Dodik.


Do sada je iz “Alumine” otpušteno blizu 300 radnika, a taj tempo če da se nastavi.


2.

Interesantno je to što Pavloviću stalno prijete, a niko ništa ne preduzima da prijetnje Dodikovom tajkunu prestanu, posebno što je vlasnik narkofirme “Pavgord” učinio štošta za Dodika.


Pavloviću već mjesecima prijete narkosaradnici Nenada Nešića ne dozvoljavajući mu da preuzme imovinu koju su Nešiću zaplijenile banke, pa je prodaju na doboš.


Jednom prilikom, da bi se spriječila licitacija, čak je dojavljeno da je postavljena bomba, nakon čega je sve prekinuto.


O postavljenoj bombi dojavili su Nešićevi bombaši, ali, srećom dojava je bila lažna.


Naravno, niko prstom nije mrdnuo da pronađe kriminalce koji su to učinili.


Ako Pavlović nastavi insistirati na uzimanju te imovine, izvjesno mu slijedi Pauk.


3.

U Prnjavoru niko nije pucao, ali i tamo vlast SNSD-a puca po svim šavovima.


Radnici “Elektrodistribucije” Prnjavor najavili su veliki štrajk, ali je Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora učinio sve da spriječi obustavu rada - što milom, što silom.


Međutim, radnici se nisu baš dali, pa je Tomaš bio primoran da ih primi 30.10.o.g, njih petnaest, na kojem su mu oni u lise sasuli da je pljačkanje firme prevršilo sve mjere.


Tražili su od njega da interveniše da se pod hitno smijeni direktor “Elektrodistribucije” Prnjavor Borislav Petrović i šef tehničke službe Brane Stojčić. Obojica su Tomaševi kadrovi.


Razlozi zahtjeva za smjenu, osim teškog kriminala, je i pogibija Gorana Đumića, radnika te firme, u julu prošle godine.


Za njegovu smrt niko nije odgovarao, niko se nije oglasio kako je stradao niti je bilo ko ponio odgovornost za gubitak jednog života. 


Tomaš im je obećao sve riješiti i zaprijetio da ništa od svega ne smije izaći u medijima. 


Ko zna, možda je prijetio Paukom.