петак, 29. децембар 2023.

Milenko Milekić, Pjevaljka Aleks, bunga-bunga žurke i još ponešto

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Svako ko je upućen u dešavanja u pravosudnoj zajednici može potvrditi da je Milenko Milekić u posljednjih osam godina Osnovni sud Banjaluka pretvorio u mafijašku jazbinu.

 

Umjesto da taj sud presuđuje kriminalce na maksimalne kazne, postao je utočište lica iz krim miljea. I ne samo to, Milekić je u vrlo kratkom vremenskom periodu uspio da rastjera značajan broj vrijednih i čestitih radnika. 


bunga-bunga Milenko

2.

Milekićevo mobingovanje radnika dovelo je do toga da nekad reprezentativnu pravosudnu instituciju napusti svako ko je imao gdje da ode.


3. 

Upražnjena mjesta Milekić je vrlo lako popunio, svojim provjerenim kadrovima. 


Prvu grupu tih kadrova čine njegove komšije iz sela Malo Blaško. Većina njih je potpuno nepismena, a neki od njih su vrlo često u alkoholisanom stanju. 


Oni se Milekiću odužuju za zapošljavanje time što mu održavaju imanje u Malom Blaškom (košenje trave, čišćenje i slično).


bordel


4. 

Za razliku od prve grupe, druga dupa Milekićevih provjerenih kadrova je mnogo zanimljivija. Radi se o starletama koje on sakuplja po kafanama. Na taj način Milekić je u posljednjih osam godina popunio na desetine radnih mjesta.

 

5.

Podrazumijeva se da pomenute starlete ne rade ništa. Zapravo, njihova jedina obaveza je da se pojavljuju na bunga-bunga žurkama koje Milekić organizuje na svojoj vikendici u Malom Blaškom. 


6.

I dok Milekić poštene radnike Osnovnog suda Banjaluka drži pod ključem (o čemu ću tek pisati) i ne dozvoljava im da idu na pauzu, njegove starlete vrlo često i ne dolaze na posao.


Aleks 

7. 

Milekićeva omiljena starleta je pjevaljka Aleks, koju je postavio za portparola Osnovnog suda Banjaluka. Ona je tu funkciju zaslužila više zbog glasa nego zbog stasa. 


Ona je zadužena za pjevanje na Milekićevim bunga-bunga žurkama. Te žurke se odvijaju petkom, kada Milekićeve starlete napuštaju svoja radna mjesta oko 12:00 časova i odlaze u Malo Blaško. 

Aleks 

Nasuprot njih, ostali radnici Osnovnog suda Banjaluka ostaju da obavljaju i svoj posao i posao pomenutih starleta. (nastaviće se)