субота, 30. децембар 2023.

Milorad Dodik nastavlja da javno ponižava Vladu Crtu Đajića; Dodik sve bliži odluci da SNSD i formalno kao svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke predloži Draška Stanivukovića

Piše: S.V. 

1. 

Ako ste po naslovnoj fotografiji pomislili da su Milorad Dodik i Vlado Crta Đajić ovih dana negdje putovali zajedno avionom, varate se. Zapravo, prema sadašnjem stanju stvari u Crvenoj Sekti djeluje da bi prvi naredni zajednički let pomenutog dvojca mogao da završi „slučajnim“ iskakanjem Crte iz aviona.

 

2.

Odricanje od najbližih saradnika, koje prethodno iskoristi za jednokratnu upotrebu, poodavno je postao obrazac ponašanja šefa Crvene Sekte. U maniru okrutnog makijaveliste, Dodik se odrekao i Crte. 


posvađani kandidati i šef

3.

Istina, Crti to još uvijek nije saopšteno u oči, ali će biti veoma brzo. Do tada, Dodik neće propustiti ni najmanju priliku da javno ponizi Crtu.

 

4.

Tako je bilo i na završnici turnira u malom fudbalu u dvorani Borik. Finale tog turnira je prije nekoliko dana održano u Banjaluci, a tom događaju su prisustvovali Crta i Draško Stanivuković. Organizator turnira je bilo Javno preduzeće Sportski centar Borik, na čijem čelu se nalazi SNSD-ov kadar Nenad Talić.


5. 

Talić je provjereni Dodikov kadar. Dodikov, ali ne i Crtin. Iako je Crta tražio od Talića da on (Crta) bude taj koji će osvajaču pomenutog turnira dodijeliti trofej, Talić se odlučio da tu ulogu povjeri Malom Zlom Patuljku, kojeg javnost poznaje i pod imenom i prezimenom Draško Stanivuković.

 

Stanivuković dodjeljuje pehar, dok Crtu polivaju vodom na tribinama
6.
Moji izvori iz SNSD-a su mi potvrdili da je Dodik lično tražio od Talića da Stanivuković bude taj koji će dodijeliti trofej. Time je Dodik želio da javno ponizi Crtu, što mu je i uspjelo. 


Crta bez pehara

7.

Oni koji su se zatekli na tribinama u blizini Crte mogu da potvrde da je zajapureni Crta kiptio od muke nakon što je shvatio da su ga Dodik i Talić „preveslali“.


8. 

Dodik već duže vremena priprema teren za uklanjanje Crte iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. Dodikovi glavni igrači u tom poslu su Srđan Amidžić i Dragoslav Topić. Nenad Talić nije pretjerano uticajan u Gradskom odboru, ali kao i svaki drugi stranački poltron umije da posluži svrsi.


Crta, neostvareni kandidat sa tribina

9.

Ovdje treba reći da je prema mojim izvorima Dodik pored plana A (isticanje Stanivukovića kao zvaničnog kandidata SNSD-a) osmislio i plan B. Taj rezervni plan podrazumijeva da SNSD zbog javnosti predloži svog kandidata, a da se stranačkoj mašineriji po terenu izda nalog da se glasa isključivo za Stanivukovića.

Topić, Talić i Amidžić - ekipa za odstrel

10.

U slučaju da se Dodik odluči za plan B, kao kandidat SNSD-a za gradonačelnika biće predložen Srđan Amidžić.