четвртак, 09. фебруар 2017.

Niska niskosti: Borenović i ostala brčkala na najprizemniji i najprljaviji način izgone Talića iz PDP-a

piše: Slobodan Vasković

Zoran Talić
Način na koji Branislav Borenović, Miroslav Brčkalo, Igor Crnadak i Siniša Marković tjeraju Zorana Talića iz PDP-a krajnje je ogavan i ukazuje da je PDP-ova Četvorka nedorasla bilo kakvoj ozbiljnijoj političkoj igri.

Nije to ni za začuditi, jer Borenović, bez riječi, već mjesecima trpi otvorena poniženja Mladena Ivanića, počasnog predsjednika PDP-a, koji je, nejednom, dao izjave koje potpuno potiru one njegovog nasljednika.

Zadovoljan je svojom mazohističkom pozicijom Ivanićevog skutonoše, ali mu se Talić čini opasnim, jer ne odobrava takvo stanje u stranci i zato želi po svaku cijenu da ga otjera iz nje. Ne birajući sredstva.

Optužbe da Talić prelazi u SNSD lansirao je upravo Četverac, kojim kormilari Ivanić; Oni su organizovali i medijsku hajku na Talića,  a njegov progon u PDP-u počeo je još prije lokalnih izbora u Banjaluci.

U stvari, jedan od glavnih predizbornih ciljeva vrha PDP-a nije bila nikakva pobjeda u Banjaluci, već rušenje Talića.

U tome im je itekako pomogao Ivanić, koji je u Sarajevu na pozicije postavio svoje lične prijatelje, a ne članove PDP-a. Isto je učinio i Crnadak.

Da li će Talić preći u SNSD?! Ne vjerujem, ali, kako god da taj mladi, pošteni, skromni i sposobni političar odluči, treba imati u vidu da je učinjeno sve da ga se otjera.

Talić svakako ne treba sebi dozvoliti da ode iz PDP-a, a da prethodno ne saopšti javnosti stvarne razloge. A oni su niskost do niskosti - niska niskosti Borenovića i njegove nesposobne iskompleksirane kamarile.