субота, 11. фебруар 2023.

NarkoAlbum NarkoDNS-a (2): Od Istočnog Sarajeva do Zvornika

"benigni i bezazleni" narkodiler Lazić i Nenad Nešić,
"benigni i bezazleni" narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj fotografiji su već jako poznati Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti BiH i njegov narkovojnik Srđan Lazić, pravosnažno presuđen za dilanje opojnih droga.


2.

Ranije sam objavio da je Lazić presuđen 2019. godine, a nakon toga imenovan za direktora SpotskoRekreativnog centra Istočna Ilidža.


narkodiler Lazić

3.

Lazić je kadar Nešićevog NarkoDNS-a, a Nešić je inakon menovanja Lazića na direktorsku funkciju, portalu “Žurnal” odgovorio: “Manite se Lazića, on je bezazlen i benigan”.


Interesantan opis za presuđenog narkodilera.


4.

U tekstu “NarkoAlbum NarkoDNS-a” objavio sma niz fotografija Lazića i Marka Kubatlije, odbornika NarkoDNS-a u SO Pale, sa “bezbjednosnointeresantnim” licima - narkodilerima i pucačima.

5.
Svi oni su, preko Lazića, vezani za Nešića. Ili su bili direktno sa njim u narkoposlovima, kao Mladen Lučić i Aleksandar Glavaš, dok se nisu sukobili.


6.

Budući da Lazić voli da se fotografiše, objavljujem drugi dio NarkoAlbuma NarkoDNS-a koji je zaista zanimljiv, jer svjedoči o vezama sa narkoekipom iz Zvornika o kojima sam poodavno pisao. I ne samo sa njima.


7.

Na fotografiji ispod su “bezazleni i benigni” Lazić i Bojan Bozalo, takođe, narkodiler.


Lazić i Bozalo

Bozalo je uhapšen u akciji “Kappa”, 21.10.2022. godine, koju je sproveo Federalni MUP, zajedno sa još nekoliko lica.

Neki od njih se dovode u vezu sa korištenjem Skaj aplikacije. Nema šta, sve “bezazleni i benigni” momci, što bi rekao Nešić. 


8.

Listanje ovog dijela NarkoAlbuma NarkoDNS-a dovodi nas i do fotografije “benignog i bezazlenog” Lazića i Bojana Simića.


Bojan Simić i "benigni" Lazić

I Simić je uhapšen u nastavku akcije “Kappa”, 28.10.2022. godine. Prethodno je FUP raspisao potragu za njim.


9.

Na sljedećoj fotografiji su Bozalo, Lazićev prijatelj, Rade Simić Coki, narkodiler iz Zvornika, i Mladen Cvjetinović Buldi, narkodiler koji drži dio Zvorničke regije.


Buldi, Coki i Bozalo

Evo još jedne zajedničke fotografije Cokija i Buldija.


10.

Coki mi je, svojevremeno, prijetio, ali važnije od toga je da se on može često naći na fotografijama sa Danijelom Dragičevićem, šefom kabineta Milorada Dodika dok je bio član predsjedništva BiH.

11.

Coki je u izvrsnim odnosima i sa Nedeljkom Radićem Strujom, koji je zadužen za prebacivanje narkotika iz BiH u Srbiju (Loznicu). Struja je nemilosrdni zelenaš i radi lihvarske poslove i za Zorana Stevanovića Gladnog.

12.

Tako smo od “benignog i bezazlenog” Lazića, kako ga oslovljava Nešić, stigli do veoma opasne zvorničke ekipe narkodilera o kojima sam napisao dugi niz tekstova, ali su zaštićeni od Gladnog te Aleksandra Vasiljevića, načelnika PU Zvornik. 


Da bih pokazao koliko su navedeni "benigni i bezazleni" opet emitujem video na kojem Zoran Stevanović Gladni pjeva svojim narkoprijateljima, a među kojima su i Coki i Struja.


Video koji objavljujem potvrđuje uske veze Zorana Stevanovića i Siniše Mijatovića sa Nedeljkom Radićem Strujom, lihvarem čiji se dužnici, zbog njegovog nasilja, ubijaju i organizatorom prebacivanja narkotika iz Zvornika u Lozničku regiju, kao i sa Radetom Simićem Cokijem, zvorničkim narkodilerom i suorganizatorom prebacivanja droge iz Zvornika u regiju Loznice. I naravno, sa Nenadom Nešićem, o čemu svjedoče objavljene fotografije. (nastaviće se)