субота, 18. фебруар 2023.

“Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće” po kriminalce svih kalibara; Dodik lovi Lukača po Centru za obuku u Zalužanima, ali to nije “stanje bezbjednosti”, već “nasilje u Sekti” o čemu se ne vode evidencije


Piše: Slobodan Vasković


1.

Opasan je Nasilni “Tata” Sektaške “nacije” kriminalaca, hohštaplera, sjecikesa, narkodilera, perača narkonovca, pervertita, mafijaša…


Naročio kada treba da se obračuna sa nekim od svoje sektaške “dječice”.


2.

Tako je Dodik, Nasilni “Tata” Sektaške “nacije”, krenuo lagano u obračun sa Draganom Lukačem kojeg namjerava zatvoriti i prikazati to kao borbu protiv kriminala i korupcije. 


3.

Suštinski, riječ je o mafijaškom obračunu unutar “Familije”.


4.

Pripadnici takozvanog MUP RS istražuju enormna ulagnja u Centar za obuku MUP RS koji je, koliko se zna, koštao preko trideset miliona KM, iako je predviđena cijena bila nešto viša od desetak miliona KM.


5.

Ako se imaju u vidu pljačkaški standradi Nasilnog “Tate” i njegove fakinske dječice, nisu previše ni oteli. 


6. 

U Centru istrage je Draga Lukač, bivši ministar unutrašnjih poslova, koji je “Tata” preskupog Centra i kojeg, zasad nezvanično, sumnjiče da je “zahvatio” više nego što je trebao.


Naravno, egida pod kojom se istraga vodi je loš vic; Zahvatio je maksimalno koliko je mogao, ali kako se zamjerio Nasilnom “Tati” ovaj je odlučio da ga skroz sasiječe.


7. 

“Neka dokažu”, zarežao je Lukač nakon saznanja da ga Dodik i Narko”General” Siniša Kostrešević žele vidjeti zatvorenog.


8. 

Uvijek dobro začešljani Siniša Karan, Lukačev nasljednik na tronu tazkovanog MUP RS, koji je već deceniju i po najznačajnija podrška brojnim kriminalnim operacijama, konstatovao je da je Centar preskup i nastavio da obilazi takozvane Policijske uprave. I kao papagaj saopštava da je “stanje bezbjednosti zadovoljavajuće”. Ako misli na stanje bezbjednosti velikih kriminalaca, kako u MUP-u, tako i na terenu, onda je potpuno u pravu.


Njihovo “stanje bezbjednosti” je sasvim zadovoljavajuće, jer i dalje gaze narod nemilosrdno i bez ikakvih skrupula.


9.  

Međutim, Karan je, ispod radara, najavio novu sistematizaciju u takozvanom MUP-u RS, kojom bi bilo ukinuto nekoliko uprava na nivou te takozvane institucije, među kojima je i Uprava za organizovani kriminal na čijem čelu je Mladen Marić, poznat po tome što je aktivni učesnik u zataškavanju brojnih zločina i manipulacijama i sa Skaj aplikacijama.


10. 

Marić, bolesno kriminalizovan i još bolesnije ambiciozan, odmah je pokrenuo PR kampanju koga je sve Uprava koju vodi uhapsila; Unutar kampanje nije zastupljen dio ko je sve iz tih akcija pobjegao, a pobjegli su najbitniji kriminalci i narkodileri.


11.

Nije lako Mariću, izdao je svakog sa kim je bio “dobar” i ako ga sistematizacija odneze niz vodu, doživjeće teška poniženja unutar takozvanog policijskog vrha.


Morao bi nastaviti sa PR-om; Ili da izda i Kostreševića, uhapsi ga, pa se onda tako nametne. Kad je Marić u pitanju ništa ne isključujem. Posebno što mu je mnogo bolje da on uhapsi Kostreševića, nego Narko"General" njega zato što uzima pare od ... 


Znaš ti dobro Mariću od koga uzimaš pare, od kog kriminalca, a sad znaš da znam i ja. Zasad dovoljno, ali uskoro Mariću, uskoro! 


12. 

Za Marićem je krenuo i Miloš Brkić, načelnik PU Banjaluka, koji odjednom rješava po 22 provalne krađe; Istina je da nije riješio gotovo nijednu, jer se pljačke, teške preko deset hiljada KM, nastavljaju u kontinuitetu u Banjaluci, a pljačkaši ne padaju. Ulovljeni nisu ni boranija. 


13.

Navedeno svjedoči da je “stanje bezbjednosti” zaista zadovoljavajuće za pljačkaše. Sve ostalo je laž i spin.


14.

Od 08.02. strpljivo čekam da me “objavi” mortirani i našmrkani Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo i dobro plaćeni sluga narkodilera, perača narkonovca, piromana i ostalih kriminalaca. Tako je najavio kada me je zvao.


Šehovac će me “sigurno objaviti”, a čekanje je samo posljedica njegove strpljivosti, metodičnosti, sistematičnosti u naručivanju rakije, vinjaka, konjaka, njihovog zalivanja pivom, da sve bude kao “beton” i armiranja “betona” kojom crtom(nastaviće se)