уторак, 14. фебруар 2023.

Niz

Piše: Slobodan Vasković


1.

Strpljivo čekam kada će uhapsiti Kavačkog Narko”Generala” Sinišu Kostreševića, direktora Policije RS.


2.

Postoje svi dokazi protiv njega, čvrsti, neoborivi, ali se i dalje čeka na njegovo pritvaranje, potom i zatvaranje na dugogodišnju robiju.


3.

Najvažnije od svega je da postoje dokazi mimo Skaj aplikacije koju je koristio,  da je ono nađeno na njoj samo bonus za što težu kaznu.


4.

Kostreševića je, zasad, od hapšenja zaštitio Milorad Dodik, plus najodgovorniji u Tužilaštvu BiH.


5.

Međutim, i Diana Kajmaković je bila zaštićena koliko i Kostrešević pa je pala.


Svjedočimo i padu Osmana Mehmedagića Osmice; Prvo sa funkcije, potom sa slobode.


Prije toga brojnih o kojima sam pisao da su se bavili narkoticima.


6.

Interesantno je da nisu uhapšeni oni koji se direktno vežu za Kostreševića, već su još uvijek u bjekstvu. Tu prije svega mislim na profesionalnog ubicu Milivoja Lovrenovića zvanog Čaruga, koji je u bjekstvu već godinu i po i niko ga ni ne traži, a kako stvari stoje ne namjeravaju to činiti ni dalje.


7.

Drugi je Čarugin sin Dušan Lovrenović koji je na Skaju imao kodno ime “Omladinac” i uspio je pobjeći i iz Hrvatske nakon što je ta zemlja donijela odluku da ga izruči BiH, još 31.10. prošle godine.


8.

Lovrenovići su se, osim ubistava (Čaruga), bavili i narkoticima, dok je “Omladinac” direktno radio za klan Veljka Belivuka kojem je isporučivao oružje.


Pisao sam o tome detaljno i u više navrata.


9.

Strpljivo čekam da uhapse i Nenada Nešića, ministra bezbjednosti BiH, velikog perača narkonovca i narkodilera. 


I njega je, zasad, od hapšenja zaštitio Milorad Dodik. 


10.

Nešić je, samo što je stupio na dužnost ministra bezbjednosti, počinio krivično djelo prijedlogom da Žarko Laketa bude na čelu Agencije za strance, iako je narečeni presuđivan. 


To je zaista ništa prema onome što Laketa zaista jeste - teški kriminalac.


11.

Interesantno je da je Kostrešević “istraživao” u nekoliko navrata Nešića, ali ga nikada nije “istražio”. 


Na primjer, MUP RS je “istraživao” ko je lažno dojavio da je postavljena bomba u Osnovnom sudu u Sokocu 29.11.2022. godine. Ima raznih luđaka koji misle da je takav gnusni akt “zabavan”, ali ono što je bitno za ovaj datum je da je taj dan trebala da na licitaciju ide imovina firme “Dar Company” čiji je vlasnik Nešićev otac Rade i koja je dužna milione, što UIO, Poreskoj upravi, što propaloj Banci Srpske.


Sud je ispražnjen, izvršen kontradiverzioni pregled, utvrđeno da je dojava bila lažna, ali nikom nije pala na um licitacija kao motiv. Čak ni Kostreševiću, što je “zapanjujuće”.


12.

Potpuno mi je nebitno kada će obojica biti uhapšeni, zajedno sa saradnicima kojih je i previše da bi ih sada nabrajao; Bitno je da će biti. A ni to nije predaleko! 


Bitno je da odlaze jedan za drugim. Polako, ali sigurno. Već je podug niz. (nastaviće se)