четвртак, 2. фебруар 2023.

Policijski funkcioner Ručnov zastrašivao svjedoke i uništavao dokaze kako bi prikrio svoju ulogu u smrti M.D. koja se predozirala heroinom koji je on donio

Policijski funkcioner, narkodiler i narkoman Ručnov (skroz lijevo) 
i teško "urađeni" Zoran Udovičić, sitni narkodiler i ovisnik (krajnji desno)


Piše: Slobodan Vasković


Na naslovnoj fotografiji su Vladimir Ručnov, zamjenik komandira PS Kozarska Dubica, narkodiler i narkoman (lijevo) i Zoran Udovičić sitni narkodiler i ovisnik (osoba u sredini nije uopšte bitna za priču).


Primjetno je da je Udovičić pod teškim dejstvom narkotika što veoma raduje njegovog glavnog snabdjevača Ručnova, koji je zaštitnik brojnih sitnih narkodilera u Dubici.


Udovičić je u jednomjesečnom pritvoru koji mu je odredio Sud u Prijedoru zbog sumnje da je donio heroin kojim se predozirala M.D., sa kojom je živio u vanbračnoj zajednici.


Heroin nije donio Udovičić, iako i on mora da odgovara, već je drogu na kobnu žurku donio Ručnov koji je i ostao na njoj.


Ručnov je to učinio na poziv Udovičića i mora biti zabilježena međusobna komunikacija ovog dvojca koji je već zajedno morao biti i iza rešetaka.


Ručnov je bio prisutan dok se konzumirao heroin, a nakon što je M.D. podlegla zbog prestanka rada srca, organizovao je uništavanje dokaza.

Policijski funkcioner, narkodiler i narkoman Ručnov
i Udovičić, sitni narkodileri ovisnik

Ručnov je sve pokušao da zataška, ali mu to nije pošlo za rukom, jer je bilo prisutno previše svjedoka. 


Njegova idiotska ideja je bila da se smrt od predoziranja proglasi suicidom, pod egidom da je M.D. “Teško podnijela smrt majke, koja je preminula početkom ove godine i oca koji je preminuo prije dvije godine”.


Idiotska ideja je odbačena, pa je Ručnov realizovao kriminalnu - organizovao uništavanje dokaza i, naravno, zastrašivanje svjedoka koji se nisu usudili sve reći ni u policiji ni pred tužiocem.


U svemu je neophodno ispitati i ulogu komandira PS Kozarska Dubica Bojana Milankovića koja je sve, samo ne bezazlena.


Ručnov i Udovičić su se, tokom pokušaja zataškavanja, telefonom čuli nekoliko puta i tužilaštvo ima načina da to utvrdi ukoliko ne želi da zataška ovaj jezivi slučaj smrti mlade djevojke koju je prouzrokovao policijski funkcioner, diler heroina i kokaina. (nastaviće se)