недеља, 19. фебруар 2023.

Tajne sefa Dijane Kajmaković, SkajTetke brojnih narkodilera i bivše zamjenice Glavnog tužioca Tužilaštva BiH


Piše: Slobodan Vasković


1.

U privatnom sefu Dijane Kajmaković, protiv koje je otvoren disciplinski postupak, pronađeno je pravo, uslovno rečeno, bogatstvo koje se sastoji od informacija iz Skaj aplikacija i brojnih dokumenata OSA BiH i drugih policijskih agencija.


2.

Kancelarija disciplinskog tužioca, njena šefica Alena Kurspahić, navela je na pripremnom ročištu da je u privatnom sefu Kajmakovićeve pronađena 21 informacija vezana za Skaj predmete, koje nije zavela u skladu sa Pravilnikom o kancelarijskom poslovanju.


Kurspahićeva je još navela da "nije postojao razlog da se ovi dokumenti drže u njenom sefu kojem pristup imaju samo ona i njen saradnik”.


3.

Nije objavljeno o kojim Skaj predmetima se radi, ali prema mojim informacijama gotovo da nema predmeta iz vremena do suspenzije Kajmakovićeve (30.05.2022.), a da nije imala u sefu neku od značajnijih informacija vezanih za te predmete.


Naravno, u sefu su pronađene Skaj informacije koje su, kako tvrde moji izvori, vezane za narkoljubimce SkajTetke Kajmaković - Admira Arnautovića Šmrka i Zlatana Ćuka. Osim za njih dvojicu, i za još niz izuzetno opakih narkodilera među kojima je i Dalibor Railić Dugi, narkodiler optužen da je naručio i organizovao likvidaciju policijskog službenika Radenka Bašića..


4.

Iako je sklanjala sve bitno, Kajmakovićeva nije uspjela na vrijeme skloniti i komunikaciju između Šmrka i Ćuka, zbog koje je i suspendovana.


Dio te komunikacije objavio sam, 10.11.2022., u tekstu "NarkoDiler Šmrk putem Skaja Ćuku, NarkoDileru: Zvao sam ja Kajmakovićku; Sinoć je javila biće za tebe u redu (Dokument - Skajprepiska Šmrka i Ćuka)".


Da podsjetim, Šmrk je još uvijek u pritvoru.


5.

Skajprepiska Admira Arnautovića Šmrka, velikog NarkoDilera iz Sarajeva i Zlatana Ćuka, velikog narkodilera iz Bijeljine, koji je glavni snabdjevač kokainom Kavčana iz Republike Srpske, zajedno sa Desimirom Babićem, bila je ključni razlog zbog kojeg je Kajmakovićeva suspendovana.

6.

Ćuk je još uvijek u bjekstvu.


7.

Kao što se iz prepiske vidi, Šmrk, koji je trenutno u pritvoru, kao i niz njegovih saradnika, piše Ćuku da je zvao Kajmakovićevu oko “Ćukovog slučaja”.



Dalje navodi da mu je Kajmakovićeva rekla da će biti sve u redu.


8.

Ćuk na to odgovara “Top”, a Šmrk mu govori “Opušteno, ti si naš brat”. Ovaj dio može se iščitati i da je Kajmakovićeva poručila Ćuku "Ti si naš brat", a pare, naravno, nisu problem, što je jasno iz prepiske.


9.

Ova Skajprepiska više nego dovoljno svjedoči o dubokoj involviranosti Kajmakovićeve u narkoposlove i potvrđuje njenu pripadnost narkogrupama, o čemu sam napisao desetine tekstova.


10.

U sefu Kajmakovićeve nađene su i informacije vezane za predmet Milana Matkovića, trostrukog ubice i velikog narkodilera koji je u pritvoru.


Protiv njegove grupe je već potvrđena optužnica, a uskoro će biti podignuta i protiv Matkovića koji je, u pritvoru, sebi prvo “zašio” usta oprugom od hemijske olovke, a potom se u zatvorkoj bolnici izbo olovkom.


Matković se oporavio, biće saslušan i nema dileme da i protiv njega ide optužnica zbog trgovine velikim količinama narkotika, ali i zbog pripreme nekoliko ubistava u Novom Sadu.


11.

Matković je bio u direktnom kontaktu sa Kajmakovićevom koja mu je obećala da će predmet koji se vodi protiv njega u Austriji zbog trgovine narkoticima povući u BiH i osloboditi ga.


U samo jednom navratu Matković je Kajmakovićevoj dao “na ruke” 25.000 evra, a koliko je ukupno naplatila za usluge koje mu je činila pokazaće krivična istraga protiv nje.


12.

Ono što je posebno interesantno jeste da su u sefu Kajmakovićeve nađene i Skaj informacije vezane za Željka Radovanovića Kreču, jednog od značajnijih pripadnika kavačkog klana u RS.


Krečo je bio u pritvoru, a u kavačkom klanu u RS bio je jedan od ključnih operativaca preko kojeg je išla komunikacija vrha Klana.


13.

Krečo je kum profesionalnog ubice i narkodilera Milivoja Lovrenovića Čaruge, sa kojim je zajedno organizovao pljačku skanka crnogorskih dilera u Gradišci. Čaruga je u bjekstvu, kao i njegov sin Dušan Lovrenović koji je isporučivao oružje za klan Veljka Belivuka.


U pomenutoj pljački narkotika aktivno je učestvovao i Siniša Kostrešević, Narko”General” Kavčana i direktor Policije RS. 


Pisao sam o tome vrlo detaljno, kao i o načinu na koji je droga opljačkana, pa potom prodana u Hrvatskoj, braći Jovanovski iz Poreča.


14.

Ono što je zaista najinteresantnije jeste da su u sefu Kajmakovićeve pronađene Skajinformacije koje se vežu za Dalibora Railića, narkodilera iz Prijedora, koji je organizovao likvidaciju Radenka Bašića, šefa krim odjeljenja PU Prijedor.

Railić, narkodiler i naručilac likvidacije Bašića

Bašića je u Prijedoru, 21.03.2022., prema optužnici koja je potvrđena, ubio Aleksandar Milajtović ispalivši mu tane u potiljak.


Osim brojnih Skaj informacija u sefu Kajmakovićerve pronađeni su i tajni dokumenti OSA za koje se ne zna kako su dospjeli do nje, ali i brojni dokumenti MUP RS i SIPA. (nastaviće se)