понедељак, 13. фебруар 2023.

Dosje: Kraj Osmice


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica završio je svoju karijeru na čelu OSA BiH. Umjesto njega na to mjesto trebalo bi da dođe Almir Džuvo, koji je već bio na toj poziciji.


2.

Odlazak Osmice težak je udarac za SDA, ali još teži za brojne narkogrupe i kriminalce koje je kontrolisao i obavještavao za šta je uzimao ogroman novac.


3.

Napisao sam veliki broj tekstova oko kriminalnog djelovanja Osmice, o tome kako se pominje u Skaj-razgovorima, kao i o tome da su njegovi ključni igrači bili Elvis Keljmendi i Denis Stojnić, obojica uhapšeni, a sada se nalaze pod mjerama zabrane Suda BiH. Imao je Osmica itekako “sluha” i za Admira Arnautovića Šmrka, velikog narkodilera iz Sarajeva koji je još uvijek u pritvoru.


4.

Osmica je brojne “probleme” rješavao preko Diane Kajmaković, koja je suspendovana sa pozicije zamjenika Glavnog tužioca BiH i protiv nje se vodi istraga.


5.

Veoma blisko Osmica je sarađivao i sa šefom narkogrupe Bojanom Cvijetićem, koji bi trebao uskoro da bude optužen; Sa Cvijetićem je imao vrlo plodonosnu kriminalnu saradnju, jer ga je štitio godinama, davao mu brojne informacija, čak i dokumente o najznačajnijim narko i zločinačkim grupama koje je Cvijetić iskoristio, a, zauzvrat, je od Cvijetića dobijao velike sume novca.


6.

Cvijetić je bio savjetnik nekadašnjeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića, iako je suštinski, bilo drugačije - Mektić je radio kod Cvijetića.


7.

I Cvijetić, kao i Šmrk, imali su službene iskaznice OSA BiH, te su oba narkodileri sa značkom OSA BiH.


8.

Osmica bi, formalno, trebalo nakon smjene da ide u penziju, ali, suštinski, penzionerske dane bi morao da sprovede iza rešetaka, što je sada na Tužilaštvu BiH i drugim istražnim organima.


U nastavku podsjećam na nekoliko tekstova koje sam objavio o (za par dana) bivšem direktoru OSA BiH.


Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, štitio je narkoposlove i “robu” Keljmendija i Stojnića svojih glavnih “operativaca” za paljevine, napade eksplozivom, prebijanja, zastrašivanja (01.09.2022.)

Osman Mehmedagić Omica


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Evo na kod direktora, dogovaramo”, hvalisao se narkodiler Denis Stojnić svojim sagovornicima.


Potom bi im preko “FaceTime” aplikacije slao zajedničke fotografije sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, direktorom OSA BiH iz njegove kancelarije.


2.

Već sam oo javio da su Elvis Keljmendi i Denis Stojnić izvršili niz teških krivičnih djela po nalogu Osmice - paljevine automobila, postavljanje eksplozivnih naprava, prebijanja… svih onih koji su na bilo koji način smetali direktoru OSA u njegovim teškim kriminalnim poslovima, primarno sa narkoticima.


3.

Ranije sam objavio da je Osmica bio informant brojnih NarkoBosova i NarkoGrupa kojima je odavao povjerljive podatke, a sve je naplaćivao u velikim iznosima. 


4.

Osmica je tako poziciju direktora OSA BiH pretvorio u poziciju “direktora” NarkoGrupa i Organizovaih zločinačkih grupa koje su, zahvaljujući njegovoj pomoći i informacijama, nesmetano radile brojne prljave poslove. 


Denis Stojnić

5.

Keljmendi i Stojnić bili su najvažniji “operativci” Osmice.


6.

I jedan i drugi organizovali su paljevine i napade eksplozivom,  a Osmica im je za vjernost uzvraćao tako što im je davao informacije koje su o njima i njihovim narkoposlovima prikupljali operativci OSA.


kokin (ilustracija)

7.

Na taj način, on je direktno ugrožavao živote pripadnika OSA koji su pokušavali da se bore protiv narkobandi radeći pošteno svoj posao i obavještavajući Agenciju o tokovima droge.


8.

Sve informacije, koje su se ticale Keljmendija i Stojnića, Osmica im je “nesenično” davao,  a posebno one o njihovim tovarima narkotika, ukoliko bi se desilo da su ugroženi.


9.

“Roba” Stojnića i Keljmendija bila je maksimalno zaštićena informacijama direktora OSA BiH, kao i ostali prljavi poslovi kojima u se bavili.


Elvis Keljmendi

10.

Stojnić I Keljmendi su se osjećali potpuno sigurnim i zaštićenim vjerujući da nikada neće doći kraj unosnim narkoposlovima koje je štitio Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i, naravno, Diana Kajmaković, koja je još uvijek u Tužilaštvu BiH, iako sklonjena sa svih znalajnijih pozicija zbog saradnje sa narkoklanovima.


11.

Međutim, sveu dođe kraj - Kajmakovićeva je, 30.05. o.g., uklonjena iz Tima za istrage dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, jer je ottkrivena njena komunikacija sa dva velika narkodilera -jednim iz Sarajeva i drugim iz Bijeljine.


Takođe sam objavio da je Kajmakovićeva prodavala informacije narkogrupama iz dešifrovanih aplikacija preko Admira Arnautovića Šmrka, narkodilera.


Diana Kajmaković

12.

Elvis Keljmendi uhapšen je 12.07.2022. godine, tako da je samo pitanje vremena kada će mu se u pritvoru pridužiti Stojnić, Kajmakovićeva i Osmanagić. (nastaviće se)


Dosje Šmrk/Steže se obruč oko Osmice, direktora OSA, zaštitnika narkodilera: Šmrk, NarkoDiler sa značkom OSA, iza rešetaka (20.09.2022.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Admir Arnautović Šmrk, narkodielr i nasilnik koji stoji iza brojnih kriminalnih djela, uhapšen je sinoć u Sarajevu.


2.

O Šmrku sam objavio niz tekstova, a riječ je o Narkodileru sa značkom OSA koju mu je dao direktor te agencije Osman Mehmedagić Osmica, ujedno i njegov NarkoBos.


Osmica

3.

Osmica je štitio Šmrka od bilo kakvog progona, tako da je radio šta je htio - od dilanja narkotika, prebijanja, paljevina. 

4.

Osmica je, hapšenjem Šmrka, a prije toga i Elvisa Keljmendija, potpuno opkoljen, a padom Denisa Stojnića, koji će uslijediti, njegovo “tvrdo narko jezgro” biće potpuno demontirano.


5.

Ostalo je, naravno, da i Osmica bude uhapšen.


6.

Osmica je, kako sam to često navodio, glavni informant i zaštitnik brojnih NarkoGrupa i NarkoBosova u cijeloj BiH.


7.

Traga se za Šmrkovim glavnim dilerom i saradnikom Adnanom Maglićem koji je uspio da pobjegne.


Admir Kadić Garo i Adnan Maglić

Maglić je nasilnik kao i Šmrk, o čemu sam detaljno pisao.


8.

Šmrk je posljednjih mjeseci usko sarađivao sa Nenadom Nešićem, narkodilerom i peračem narkonovca. NarkoNešić je predsjednik narkostranke DNS.


Narko Nešić

9.

Osim Šmrka, uhapšen je i Fahrudin Gačanović koji je godinama radio u SIPA-i, a prije nekoliko mjeseci prešao u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela.


10.

Gačanović je, kako je naveo “Avaz”, bio dugogodišnji vozač Glavnog inspektora SIPA Vahidina Šahinpašića koji je, takođe, duboko u trgovini drogom


Šahinpašić


11.

Šahinpašićeve najvažnije narko veze koje je štitio i sa kojima ke radio, Darko Elez, Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, kao i niz drugih velikih narkodilera.


Šahinpašić je, kao i Osmica, od narkotika stekao ogromnu imovinu i novac.


12.

Na ovaj način stavljena je tačka i na kriminalnu karijeru Diane Kajmaković, još uvijek zamjenice (vd) Glavnog tužioca Tužilaštva BiH.


Kajmakovićeva je, o čemu sam pisao, ne samo štitila Šmrka, već preko njega prodavala informacije NarkoGrupama iz dešifrovanih Skaj i Anom aplikacija. 


Skaj"Tetka"


Na taj način indirektno je izazvala bombaški napad iza kojeg stoji Šmrk.


13.

Šmrk je samo jedan u već ogromnom nizu narkodilera o kojima sam opširno pisao i koji je završio iza rešetaka. Tako će biti i sa ostalima o kojima sam objavio niz provjerenih, nažalost, jeizvih informacija.. 


14.

U nastavku neki od tekstova koje sam objavio o jednom od najvećih dilera u BiH Šmrku i njegovim zaštitnicima Osmici i Kajmakovićevoj.    


Šmrk - Diler droge sa značkom OSA; Osmica uzalud pokušava izgurati SkajTetku za Glavnog tužioca kako bi se spasio zatvora; Otkrivam ko je na Skaju “Consigliere” (04.09.2022.)


Šmrk-Narkodiler sa značkom OSA BiH


Piše: Slobodan Vasković


1.

Admir Arnautović Šmrk, teško iskompleksirani NarkoDiler, ima značku OSA koju mu je dao Osman Mehmedagić Osmica, direktor te državne Agencije koju je pretvorio u Agenciju za informisanje NarkoDilera, kriminalaca svih vrsta, njihovu zaštitu i pružanje usluga pri likvidacijama.


2.

Šmrk već godinama, pod zaštitom Osmice i Diane Kajmaković, SkajTetke i zamjenika Glavnog tužioca BiH, potpuno neometan radi narkotike i to ogromne kmoličinje, a drži i značajan dio tržišta u BiH.


3.

Značka OSA mu je itekako pomogla u ovim prljavim poslovima, posebno zaštita Osmice i Kajmakovićeve.

Osmica

4.

Šmrk je sve do 2018. godine nabavljao kokain iz Srbije, a nakon toga se okrenuo Holandiji, odakle vuče narkotike za BiH.


5.

Istovremeno, Šmrk heroin nabavlja preko Sandžaka; Iz bezbjednosnih izvora tvrde da prodaje heroin najlošijeg kvaliteta i da je kriv za brojne smrti konzumenata i ovisnika o toj opakoj drogi.


O kako beskrupuloznoj i monstruoznoj osobi je riječ svjedoči i činjenica da je sopstvene rasturače navukao na heroin i da su neki od njih, koristeći njegov heroin, preminuli. Ne želim da pominjem njihova imena iz razumljivih razloga. 


6.

Istovremeno, Šmrk takozvanu elitu snabdijeva kokainom. Jedan od njegovih glavnih dilera kokaina je Alen Melić, zvani Pipa.


Pipa

Pipa je glavni snabdjevač kokainom za sarajevski “krem”, a najznačajnije mušterije su mu sarajevski advokati Zlatko Ibrišimović i još neke njegove kolege.


7.

Ibrišimoviću je posjedovao Skaj aplikaciju, koju mu je nabavio Šmrk. Preko te aplikacije on je komunicirao sa svojim klijentim iz narkopodzemlja poput velikog NarkoBosa Milana Matkovića.


8.

Ibrišimović je na Skaju imao kodno ime “Consigliere”!

9.

O svemu navedenom postoje čvrsti dokazi i u nadležnim institucijama, koje intenzivno vode istragu protiv svih navedenih.


10.

Osmica je u ogromnom strahu da će uskoro završiti iza rešetaka i sada pokušava nemoguće - da Skajtetku Dianu Kajmaković progura, uz pomoć vrha SDA, za Glavnog tužioca BiH.


To svjedoči o očaju jednog od, donedavno, najmoćnijih pripadnika Reionalnog podzemlja, jer i Kajmakovićeva će završiti u zatvoru, na dugogodišnjoj robiji.

SkajTetka Kajmaković

11.

Uzela je veliki novac od trostrukog ubice Matkovića, koga potražuje Austrija. Ona je, kako sam već pisao, obećala Matkoviću da će mu “srediti” taj predmet. Matković je, zahvaljujući njenoj zaštiti i informacijama koje mu je dostavljala, sasvim mirno planirao četiri likvidacije u Novom Sadu.

Štitila je I Matkovićeve najbliže saradnike Dražena Šinikovića (u pritvoru, kao i Matković) i Nenada Nešića, velikog narkodilera i perača narkonovca. O Nešiću narednih dana nastavljam da objavljujem tekstove, jer sam došao do novih dokaza o pranju novca njegove narkogrupe koja pripada Kavačkom klanu u RS.


narkodiler i perč narkonovca Nenad Nešić12.

Među onima koje je Kajmakovićeva štitila je i dvostruki ubica u pokušaju Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, koji sada pere novac za Kafrtel “Tito i Dino”, a do pada monstruoznog ganga Veljka Belivuka je to činio i za njih.


13.

Kajmakovićeva je, preko Šmrka, prodavala informacije narkogrupama iz raspakovanih Skaj i Anom aplikacija, što je čak dovelo i do bombaških napada koji su izvršeni po Šmrkovom nalogu.


Osmica i Izetbegović

14.

Pokušaj da se ona imenuje za Glavog tužioca svjedočanstvo je dubine očaja, agonije i straha u kojem se nalazi Osmica i njegovi zaštitnici iz politike, prije svega Bakir Izetbegović, ali i svjedočanstvo da u VSTS sjedi još uvijek značajan broj teško kriminalizovanih osoba koje su sebi dozvolile da Kajmakovićevu, nakon dokaza koje su FBI i Euoropol prezentovali o njenoj povezanosti sa NarkoGrupama, pozovu na intervju kao jednog od kandidata. (nastaviće se)


Skaj”Tetka” Kajmaković preko NarkoDilera Šmrka prodavala informacije iz dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija NarkoGrupama i njihovim vođama; Nije prezala ni od prodaje informacija koje su, potencijalno, mogle izazvati ubistva i vatrene obračune; Uhapšen Dragan Pejović koji je "umakao" Kajmakovićki (23.08.2022.)

Piše: Slobodan Vasković


1.

Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, pohlepna je do prokletosti. 


2.

Neljudsku gramzivost pokazala je i kao šef Tima koji radi na istragama dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, a sa tog mjesta je, zbog neprimjerenih kontakata putem Skaj aplikacije sa dva velika narkodilera, uklonjena 30. maja ove godine. Potom je smijenjena i sa pozicije šefa Odjeljenja za korupciju i prebačena u odjeljenje za ratne zločine.


3.

Međutim, do tada, Kajmakovićeva je napravila ogromnu štetu, jer je štitila neke od najvećih narkodilera, među kojima su Milan Matković, Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, Nenad Nešić, Osman Mehmedagić Osmica (direktor OSA BiH), čiji je doušnik i saradnik bila, Admir Arnautović Šmrk i brojni drugi.


4.

Trostruki ubica Matković je uhapšen, nakon što je Kajmakovićeva smijenjena sa pozicije šefa Tima, 27.07. ove godine, a otkriveno je i da je pripremao četiri likvidacije u Novom Sadu. Ostali čekaju svoj red, kao i narkoprotuva Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti, koji je naveliko trgovao kokainom, zajedno sa Bojanom Cvijetićem, o čijem kokainskom radu ću uskoro iznijeti nove dokaze.

retardinjo Mektić - pokorni narkosluga

5.

Iščekivanje je najgore, pa tako i za narkoslugu Cvijetića i Osmice - retardinja Mektića, pa neka još neko vrijeme nastavi da drhti u teškoj panici čekajući hapšenje. I nove informacije o tome kako je kupovao i kome je prodavao velike količine kokaina. Za sada samo podatak da je po kilo kokaina kupcima ostavljao i u kutijama za cipele, maksimalno izlijepljenim, na benzinskim pumpama.


6.

Šmrk, sarajevski narkodiler, omiljeni je saradnik SkajTetke Diane Kajmaković.


Šmrk

7.

Ona je, kao šef Tima, imala pristup svim dešifrovanim aplikacijama iz kojih je vadila podatke o narkoposlovima NarkoBosova i ustupala ih Šmrku.


8.

Šmrk je te podatke prodavao šefovima Kartela koji su, zahvaljujući tome, tačno znali šta o njima ima Tužilaštvo u tom trenutku. Znali su i kako to zaustaviti - platiti informacije, a ostalo je bio posao Kajmakovićeve.


9.

Međutim, Kajmakovićeva nije prodavala samo te informacije, već i druge od kojih su neke dovele i do napada na objekte određenih osoba iz narkomiljea. 


Uopšte nije prezala da proda informacije koje su mogle biti potencijalni okidač  za ubistva i sukobe među narkogrupama samo da bi se dokopala novca.


Prodavala je informacije o djelovanju suprotstavljenih narkogrupa; Ukratko, sve što se moglo unovčiti iz dešifrovanih Skaj aplikacija ona je, preko Šmrka, slala na “tržište”.


10.

Šmrk i Kajmakovićeva uzeli su ogroman novac na ovom jezivom nedjelu takozvane tužiteljke koja je uspjela naplatiti i podatke sa dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, a i sama je posjedovala Skaj telefon.


11.

Kajmakovićeva je još uvijek u Tužilaštvu BiH, što je neshvatljivo, osim ako nekom nije razumljivo da su važniji godišnji odmori članova VSTS, disciplinske kancelarije, nego uklanjanje jednog na najvećih kriminalaca u pravosuđu BiH.


12.

Osmicina ruka jeste oslabila značajno, ali još uvijek uspijeva da upravlja sa značajnim brojem i institucija, ali i narko grupa.


Osmica

Osmica je nedavno, preko Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje u potpunosti kontroliše, uspio ponovo da spriječi pritvaranje Šmrka.


Teško iskompleksirani nasilnik nedavno je, zajedno sa grupom dilera, fizički masakrirao Edina Mulića (Cijeli sukob nosi kodno ime "Minka").


Edin Mulić


Mulić je bio u sukobu sa jednim članom Šmrkove grupe (a Šmrk sa njegovim bliskim srodnikom zbog Minke), čak je bilo i pucanja, ali, srećom, niko nije stradao. Šmrk i nasilnici koje predvodi su uhvatili Mulića i pretvorili u kašu.





MUP Kantona Sarajevo je podnio Izvještaj protiv Šmrka, ali je tužiteljka Alma Džinović odlučila da nema razloga za pritvaranje narkonakaze. (nastaviće se)


Dodatak: Uhapšen Dragan Pejović zvani Bosanac, šef hercegovčke narkogrupe koja je radila za Milivoja Lovrenovića Čarugu



Dragan Pejović, zvani "Bosanac", šef hercegovačke narkogrupe koja se bavila prevozom skanka, uhapšen je prije par dana na Zlatiboru u akciji srpske policije.


Pejović je pobjegao još prije akcije "Staza" koja je bila pravi fijasko i koju je vodila upravo Diana Kajmaković, 01.02.2022.. Pejović je radio za Milivoja Lovrenovića Čarugu, profesionalnog ubicu koji je još uvijek u bjekstvu.



Čarugu i dalje čuva Siniša Kostrešević, NarkoGeneral" Kavčana u RS, jer su izvrsni prijatelji, ali i zato što mu je Čaruga dao Skaj telefon o čemu sam objavio skajaudio zapis.



Pejović je znao za akciju, kao i svako ko se iole zainteresovao, jer je “procurila” na sve strane pošto su “pripreme” za nju trajale dva i po mjeseca. Nije pobjegao samo Pejović, već govoto svako od narkodilera koji su trebali biti uhapšeni.


Stvarni naziv akcije “Staza” je “Fijasko”!


Pejoviću i drugim bitnim osobama iz te narkoorganizacije za akciju su dojavili i iz Tužilaštva BiH, ali i iz MUP RS, za šta su osnovni krivci Kajmakovićeva, Kavački Narko"General" Siniša Kostrešević i narkokrtica Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.


Rašević (obilježen crvenom bojom)

Tada je pohapšena samo narkoboranija, među njima i Milan Rašević, sestrić narko"kupca" Alumine Gordana Pavlovića Gocija.