четвртак, 20. октобар 2022.

Zločinački Dodikov plan otimanja “Alumine” ponovo osujećen: Narko”Pavgord” odbijen da mu se prizna svojstvo povjerioca u stečaju FG Birač


Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoFirma “Pavgord” iz Foče, čiji je vlasnik Gordan Pavlović Goci, do sada nije upisana kao novi povjerilac u stečaju FG “Birača” umjesto republičkih institucija koji su početkom avgusta, na kriminalan i netransparentan način, prodali svojih 43 miliona KM ovoj firmi zaduženoj, između ostalog, za transport opijata. 


2.

Odmah treba reći da pored svih nezakonitosti koje je učinila Vlada RS, odnosno takozvani premijer Radovan Višković, ministar finansija i kronera Zora Vidović, Milimir Govedarica javni pravobraniulac koji uvijek radi protiv interesa entiteta i naroda,  Zoran Stevanović, gradonačelnik Grada Droge Zvornika, pripadnik vrha kavačkog klana u RS, na čelu sa Mafijašem najvećeg kalibra Miloradom Dodikom, imala za cilj da prodajom najvažinijeg resursa u RS da putem ovog kupovine potraživanja Narko”Pavgord” efektivno preuzme Birač, a time i zavisno preduzeće “Aluminu”.


Cilj prodaje nije bila naplata nominalnog iznosa potraživanja, kako to kriminalni klan nemušto pokušava da prezentuje javnosti, već je isključivi cilj bio pretvaranje “Alumine” u Fabriku droge ili, pak, njeno potpuno uništenje.


3.

Narko”Pavgord” imao je namjeru da nakon sticanja svojstva najvećeg povjerioca u stečaju “Birača”, prizna potraživanja mafijaške “Ukio banke” (poodavno je u stečaju) koja iznose navodnih 155 miliona KM; Narko”Pavgord” je ranije po cijeni od 10% kupio ta nepostojeća potraživanja i na taj način, falsifikovanjem, pokušava da uveća svoje učešće u strukturi povjerilaca “Birača” na preko 80%. 


Da im je pošlo za rukom da se upišu, efektivno bi preuzeli i “Aluminu” kao zavisno preduzeće. 


4.

Ukratko, navedena banda na čelu sa Dodikom, je za 43 miliona KM, koliko su “plaćena” potraživanja institucija RS imala namjeru da pretme “Aluminu” čija je vrijednost minimalno 600 miliona KM. 


Lako je izračunati da bi tako zaradili cca 550 miliona, što je ogroman plijen koji bi se podijelio Dodika, Stevanovića i Pavlovića.


5.

Međutim, Stečajni upravnik “Birača” je prošle nedjelje odbio da upiše Narko”Pavgord” u tabelu povjerilaca umjesto republičkih institucija, jer su se, nakon kriminalne prodaje, pojavile tužbe kojima ostali povjerioci Birača traže poništaj svih ugovora koje je fočanska firma za prevoz narkotika potpisala sa republičkim institucijama.


Tužbe su bile očekivane, jer je stepen bezakonja koji je počinio Milorad Dodik sa svojim slugama što vode institucije RS,  kao kreator ovih transakcija nemjeriljiv i probio je sve najcrvenije kriminalne linije. 


6.

Isključivi nosilac finansijskih transakcija otimanja “Birača” i “Alumine” je, kako sam naveo, Gordan Pavlović Goci, vlasnik NarkoFirme “Pavgord”, koji je, kako se tvrdi, isplatio pomenutih 43 miliona KM. Ovu sumu je pozajmio od nekolicine privrednika iz regiona, ali i nekoliko značajnih NarkoBosova sa kojima sarađuje. 


7.

Svi oni sada ultimativno zahtijevaju od Pavlovića da im pare vrati, jer je rok za vraćanje davno istekao. Sa druge strane, NarkoFirma Pavgord je, i prije ovog ekstremnog zaduživanja, imala izloženost prema povjeriocima i bankama od preko 75 miliona KM. 


8.

Danas Narko”Pavgord” duguje preko 120 miliona KM i nema dovoljno imovine da pokrije svoje obaveze. 


Drugim riječima rečeno, Narko”Pavgord” je pred stečajem, bez realne šanse da se izvuče. “Pavgord” danas doživljava sudbinu svih onih firmi koje je opljačkao, uništio i gurno u stečaj ili, pak, kupovao imovinu u stečaju. 


9.

“Pavgord” je strvinar koji doživljava sudbinu svoga plijena. 


10.

Uprkos očaju u kojem se nalazi, NarkoZločinci Pavlović i Stevanović pokušavaju lažima umiriti svoje povjerioce da će brzo biti priznati u stečaju, te da će preuzeti “Birač” i “Aluminu”, a da su podršku za ovo dobili neposredno od sudije koji vodi stečaj u FG Birač?! Iz razumljivih razloga neću da objavljujem ime sudije, budući da u ovom momentu nije jasno da li Pavlović i Stevanović iznose laži o njemu, kako bi umirili svoje saradnike. 


11.

Međutim, ova informacija me nije iznenadila imajući u vidu kako je do sada funkcionisao NarkoKartel u pogledu postupanja sudija - Svi znaju za počinjena nedjela sudija Jelene Todorović, Slavice Tadić, opskurnog Zorana Džide, domaćih sudija Ustavnog suda BiH. 


Kada je prvo troje kriminalaca sudija u pitanju, tško korumpiranom VSTV uopšte nije smetalo da ih u prethodnom bliskom periodu ponovo imenuju na pozicije, što nije nikakvo iznenađenje - VSTV je i dalje rakrana pravosuđa BiH.


12.

Imajući u vidu da je teško kriminalizovano pravosuđe na primjeru “Alumine” i “Birača” pokazalo najveći stepen korupcije, nerada i zloupotreba, kao i da značaj firme prelazi granice zemlje i predstavlja osnov za opstanak naroda, ovim putem javno pozivam glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini, Olgu Pantić da provjeri izjave Pavlovića i Stevanovića u pogledu pomaganja u priznanju u stečaju, odnosno da sasluša te monstrume kako bi utvrdili da li su imali bilo kakve kontakte sa stečajnim sudijom za FG Birač, ili su njihove tvrdnje samo nastavank niza podmetanja i manipulacija.


13. 

Pantićeva, kao i Milanko kajganić, ne bi trebali da se bave “politikom” i čekaju razrješenje oko Izbornog Puča koji je pokušao Dodik, a u koji su uključeni svi navedeni, već da rade svoj posao.


14.

Osim Pantićeve, to se posebno odnosi na Kajganića koji bi konačmno trebalo da u “bazi podataka” Tužilaštva BiH pronađe sakrivene predmete i da ih u rad, odnosno počne da hapsi učesnike brojnih zločina počinjenih u FG “Birač”, a u svakom od njih su navedeni.


Uz to su I u teškom zločinu protiv Naroda - izvršioci pokušaja Izbornog Puča/Državnog udara, pa bi bilo krajnje vrijeme da Kajganić izađe ispod šinjela Milana tegeltije i Dodika i okrene se poslu. Ili zauvijek bude udaljen iz pravosuđa, što je već zaslužio.