петак, 14. октобар 2022.

Milanko Kajganić: Nisam pronašao predmet u bazi podataka o kojem pišete; Nisam naredio tužiocima da ne rade…; Odgovor Kajganiću: Probajte predmet potražiti pod “Medical protect”, valjda se ne bojite Limuna; Preporuka Kajganiću: Manje se družite sa Milanom Tegeltijom, a više se posvetite ažuriranju baza, radu na Skaj predmetima i prestanite štiti velike narkodilere poput Nešića, Ace Makedonca, Miće Danilovića, Kostreševića…


Demanti Milanka Kajganića


Poštovani g.Vaskoviću,


U vezi Vašeg teksta objavljenog 14.10.2022.godine, u kojem navodite da sam spriječio tužioce da liše slobode lica Vicu Zeljkovica, Dejana Kusturića i Dejana Lukendića, osumnjičene da su počinili krivična djela vezana za zloupotrebe prilikom nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa Covid 19, želim da Vas obavjestim da sam provjerama u bazama utvrdio da predmet protiv navedenih lica za navedene zloupotrebe ne postoji u Tužilaštvu BiH. Samim tim nisam nikome mogao narediti da po navedenom postupa ili ne postupa.



Takodje, nisam zahtjevao od tužilaca da tokom predizborne kampanje ne postupaju u predmetima koji su im u zaduženju, jer su tužioci u tom dijelu potpuno nezavisni i samostalno donose odluke, u skladu sa stanjem svakog konkretnog spisa.


Što se tiče Vaših ostalih navoda iz predmetnog teksta, ostajem u potpunosti pri svom odgovoru koji sam Vam dostavio 19.09.2022.godine.


Molim Vas da, radi objektivnog informisanja javnosti, moj demant u potpunosti objavite na Vašem blogu.


S poštovanjem,


Milanko Kajganić

v.d. glavnog tužioca

Tužilaštva BiH


Odgovor na Netačne tvrdnje Milanka Kajganića



Poštovani g. Kajganiću, trebate ponovo provjeriti baze i to mnogo detaljnije nego što ste to učinili jutros. Izvjesno ćete naći predmet, kao i ime Tužioca koji je za njega zadužen. Znam kako se Tužilac zove, ali prepuštam Vam da sami dođete do tog otkrovenja.


Da bih vas uputio na pravi trag u bazama, trebate potražiti predmet i pod imenima Marinko Tomić (vlasik firme Euro-expres), Dejan Lukendić…


Evo vam još nekoliko podataka da preciznije potražite: “Medical - Protect”, Jovana Dučića 25. Naći ćete i Limuna u tim bazama, koliko hoćete.


Odvratno je što neistinama branite sebe, a samim tim i Dejana Kusturića, Vicu Zeljkovića, Dejana Lukendića, a, naravno i Marinka Tomića, odreda narkodilere i narkoprevoznike.


Da ste zaista pravi Tužilac, kao što niste, oni bi pooodavno bili iza rešetaka. Uostalom, imate sve dokumente u tekstu na koji se referišete, kao i drugim tekstovima koji su, kako mi se čini, mnogo konkretniji od baze podataka po kojoj ste tražili.


Naravno da ste na Kolegijumu tužilaca tražili da tokom predizborne kampanje ne postupaju u predmetima koji se tiču političara ili osoba vezanih za političare.


Zašto niste u demantiju pojasnili šta je sa predmetom “Vila”, na primjer i ko je, na primjer, Radoju Zviceru dao bosanskohercegovačke dokumente da iz Sarajeva pobjegne u Južnu Ameriku, odakle naređuje likvidacije?!


Što se tiče bilo kog navoda iz mog teksta o Vama, svaki mogu dokumentovati ili, pak, sa svjedocima potvrditi.


Preporučio bih Vam da počnete raditi svoj posao i manje se družite s Milanom Tegeltijom. Popijte nešto i za smirenje, za Vas tek slijede vrlo vrlo neprijatna iznenađenja - šifra “Doboj”!


I još detalj: Toliko ste "sposobni" da sam ja otkrio narkokrticu u Tužilaštvu BiH, vašu zamjenicu Dianu Kajmaković, a Vi o tome niste pojma imali. Imate još krtica, znam i ko su, ali nemojte da ja radim Vaš posao. Počnite raditi i prestanite iznositi neistine.


Slobodan Vasković