субота, 29. октобар 2022.

CIK BiH - Loše uštimani Pajaci i dometi stranih Ambasadora i Teško Korumpiranog Šmita, kao "Živog Zida" Zločinačke organizacije koja hara RS i dijelom BiH; Ambasada SAD u BiH: Izborne nepravilnosti koje su prijavili promatrači, a dokumentovala CIK, postavljaju zabrinjavajuća pitanja o integritetu izbornog procesa


Piše: Slobodan Vasković


1.

Sjednica CIK-a BiH na kojoj je odlučeno da se, trenutno, prizna faslifikovani izborni rezultat, odnosno državni udar, Milorada Dodika i njegovih Sektaša, mogla bi se nasloviti kao skup Loše uštimanih Pajaca.


2.

Prije toga, grupa Loše uštimanih Pajaca imala je poduži razgovor sa visokim predstavnikom protiv BiH Kristijanom Šmitom koji im je poručio: “Kako je to moguće?! Bogat sam, a utapam se!”.


Nakon toga im je izdao jasne upute kako da proglase falsifikovane izbore i pokušaju spasiti njegovo korumpirano dupe.


3.

Te “istorijske” Šmitove riječi glasile su: “Kome ćemo ga mi, ba, prebrojavati”!


4.

Iza njega je bio Hor Ambasadora koji je otpjevao: “Jedan za sve, sve za jednoga.” 


I još jednu prigodnu pjesmicu, za tako divan dan, praznik dizanja još jedne institucije BiH u vazduh: “Prvo hopni, pa reci skoč!" 


Posebno su podvrisnuli na stihu “Boli me sve i još mnogo toga.” 


5.

Arnautović je odmah shvatio; Željko Bakalar takođe, Vanja Bjelica-Prutina nije baš najbolje razumjela Šmita; Irena Hadžiabdić je samo štucnula, a Vlado Rogić namignuo Šmitu, na šta je Kristijan namignuo njemu.


Onda su to učinili i lijevim okom.  


Ahmet Šantić je namignuo sa oba.


6.

Jovan Kalaba nije shvatio ništa, sem da mora pratiti Arnautovića, što je kod njega već OKP.


7.

Sjednicu je otvorio Suad Arnautović riječima - “Danas krademo od siromašnih da bi dali bogatima."


Na šta se nadovezao Kalaba sa fenomenalnom diskusijom, sažetom u krucijalnu rečenicu “Bolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan, džaba ti što si bolestan.”


8.

Željko Bakalar dao je istinski pravac kretanja na sjednici CIK-a riječima 

“Bolje ispasti budala nego iz vlaka.” 


9.

Irena Hadžiabdić je odlično shvatila Bakalara; Ni njoj se nije iskakalo iz voza, pa je dodala: “Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega.”


Šantić je naglasio da je “Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobijediti.”


10.

Rogić je podvukao: “Tko sanjari drhti. Ko drhti sanjari ili mu je hladno.”


11.

Nakon toga je podrgrijan “politički leš” Dodik u mikrovalnoj, te falsifikovan kao pobjednik na falsifikovanim izborima.


Dodikova prva izjava je bila: “Cijena? Prava sitnica.”


12.

Šmit je, u Glupoj sobi OHR-a, konstatovao: “Bolje gotova gotovina nego čekovno očekivanje.”


13.

Nakon gaženja izborne volje građana i otvaranja granica za njihov što brži odlazak iz BiH, Ambasadori i Šmit mogu biti baš zadovoljni.


Pokazali su još jednom da im je do demokratije u BiH stalo koliko do lanjskog snijega. Otprilike im je toliko stalo i do BiH.


14.

Uništili su i CIK kao instituciju, tako što su je digli u vazduh.


Malo im je to bilo, već sada te Loše uštimane 'Pajace tjeraju da ponovo falsifikuju i naštimavaju rezultat Izbornom Pučisti Dodiku.


Na djelu je Falsifikovanje falsifikata!


Spasavanje teško korumpiranog visokog predstavnika protiv BiH preskupo su platili i Stranci. Ko im uopšte više išta može vjerovati? Niko, jer su sami sebe doveli u poziciju "Živog Zida" Zločinačke organizacije koja hara RS i dijelom BiH.


15.

Do Srba u BiH im uopšte nije stalo, jer su im još jače pritisli jaram oko vrata, ostavljajući Kriminalca i Mafijaša Dodika na vlasti, iako svi znaju da je pokrao izbore koristeći se svim mogućim izbornim prevarama, pa i falsifikovanim listićima. I iako znaju da je Mafijaš No1, a da je RS veliko gnijezdo Kavčana i NarkoDilera.


16.

Srbima je namijenjena uloga Naroda koji Nestaje. I koji će nestati iz BiH. 


17.

Od toga je ambasadorima bitnije da su “spasili” teško korumpiranog Šmita koji je sravnio OHR sa crnom zemljom. A sebe pozicionirao kao Dodikovog ličnog Batlera.


18.

Ambasadori samo misle da su ga spasili - pa svima je jasno o kakvoj korumpiranoj, podloj i pokvarenoj kreaturi - Šmitu je riječ.


19.

Bitno im je da je Dodik obećao da neće izlaziti iz svog omiljenog političkog narativa - puzavca, a vrijeme će pokazati šta je sve obećao otpuzati, ispuzati, dopuzati.


20.

Bitno im je da su oni ambasadori Velikih Zemalja koje nikada ne priznaju grešku. Nikada. Može im se.


21.

Kao što se može i nama nasmijati im se u lice I konstatovati da nisu ništa bolji od Dodika. Sličan se sličnom raduje.

(u tekstu su korišteni citati iz stripa "Alan Ford")


Ambasada SAD u BiH: Izborne nepravilnosti koje su prijavili promatrači, a dokumentovala CIK, postavljaju zabrinjavajuća pitanja o integritetu izbornog procesa; Pozivamo CIK, tužioce i organe za sprovođenje zakona da detaljno istraže tačne podatke o kršenju izbora i kazne odgovorne


Piše: Slobodan Vasković


Izborne nepravilnosti koje su prijavili promatrači, a dokumentirala Centralna izborna komisija, postavljaju zabrinjavajuća pitanja o integritetu izbornog procesa. Izborna prijevara i propusti u odgovornosti potkopavaju povjerenje građana u demokraciju i onemogućuju građanima da pozivaju svoje vođe na odgovornost. 



Pozivamo vlasti na svim razinama, uključujući Centralnu izbornu komisiju, tužitelje i organe za provođenje zakona, da temeljito istraže vjerodostojna izvješća o kršenjima izbora, odgovarajuće sankcioniraju počinitelje i poduzmu sve dodatne mjere u vezi odgovornosti, a koje su zasnovane na činjenicama”, odgovoreno mi je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH na pitanje o tome kako komentarišu odluke CIK-a donešene na posljednjoj sjednici.