среда, 26. октобар 2022.

Propast Mitinga: Narod neće Dodika; Dodik javno pokazao da je bez podrške, bez ikakve snage i da je tek politička strvina


Piše: Slobodan Vasković


1.

Najgore što je Milorad Dodik mogao uraditi jeste organizovanje mitinga na koji je silom, prijetnjama, ucjenama dovukao 3/4 prisutnih.


2.

Miting, na kojem su Falsifikator i kriminalci koji su pokušali Izborni Puč/državni udar na opšti izborima, 02.10., trebao dobiti, kako su zamislili, frenetičnu, plebiscitarnu, snažnu podršku, pretvorio se u komemoraciju jednom istrošenom, trulom, toksičnom Režimu.


3.

Pokazalo se da i za Narod i Dodika više nema mjesta u Republici Srpskoj i da Dodik mora da ide.


4.

Potvrdilo se da Narod neće Dodika.


5.

Uzalud sila, silna mašinerija koja je učestvovala u organizaciji Komemoracije Režimu, uzalud novac, standardno otet iz budžeta, fondova, Javnih preduzeća, Agencija…


6.

Dodik je 25.10. javno pokazao da je politička strvina.


7.

Svima je jasno stavio do znanja da on više nije nikakva iole značajnija figura na političkoj sceni, da je sam, da su sve njegove priče o “podršci naroda” gola laž.


8.

Pokazalo se to i 02.10. kada je poražen na izborima od Jelene Trivić, ali je  monstruoznom krađom glasova uspio to da nekako da prikrije.


9.

Dvije sedmice kasnije, potpuno se, na Mitingu koji je naredio, ogolio u svoj svojoj nemoći. Bez energije, bez jasne podrške, bez jasnih stavova, sve je bilo puko klizanje u prazninu. 


10.

Dodik jeste izgubio izbore (falsifikovani listići pronađeni su i u Banjaluci i prijavljeni institucijama BiH), ali je fingirao podršku gnusnim lažima izbacivanim putem svojih satrvenih medija, žeton analitičara i plaćenih narikača koje su, navodno, prijetile raznoraznim nasilnim raspletima.


11.

Dezorijentisan, jer je raskrinkan i jer je naišao na žestok odgovor Naroda i Opozicije, Dodik je načinio kobnu grešku - Organizovao je miting kojim je pokazao da nema nikakvu snagu, bez energije, na kojem nije dobio podršku, na kojem nije pokazao da ima ikakav suvisli cilj sem političkog preživljavanja.


12.

Dodik je demonstrirao na Mitingu da je potpuno sam i da ne može realizovati nijednu od svojih gromoglasno izgovaranih prijetnji.


13.

Može samo otići što prije.


14.

Miting je pokazao i još jednu vrlo vrlo bitnu činjenicu - svu licemjernost politike Njemačke u BiH koju je počeo Kristijan Šmit, visoki predstavnik protiv BiH, da razotrkiva svojim neprijateljskim potezima protiv, primarno, Srba, a do kraja je raskrinkao Manuel Saracin, izaslanik te zemlje za Balkan.


15.

Oni su Njemačku vrlo čvrsto pozicionirali kao zemlju zaštitnicu Dodika, nažalost, neprijateljsku prema Srbima i spremnu da podrže falsifikovanje izbora.


16.

Sramna uloga, koju je Dodikov mitingaški debakl učinio još sramnijom.


17.

Dodik je zauvijek poražen, uprkos svoj podršci Njemačke i svim vrlo lošim stvarima koje su predstavnici te zemlje  u prethodnom periodu počinili kako bi ga uspjeli “podgrijati” i nametnuti Narodu.


18.

Narod neće Dodika.

 

Sve ostalo je nebitno, osim ako neko, pa i Nijemci, ne želi da izazove potpuni haos na Balkanu.