уторак, 18. октобар 2022.

Cviljenje Prestravljenih Sektaša: Kriminalac Amidžić moli i umišlja da i dalje u RS ima mjesta i za Dodika i za Sektu i za Narod; Nema!


Piše: Slobodan Vasković


1.

Srđan Aidžić, teški kriminalac i član Sekte, odjel Igor Radojičić, natjeran je da se obratio direktno Jeleni Trivić, patetičnom, jadnom, snishodljivom izjavom na koju je, izvan svake razumne sumnje, natjeran.


2.

Amidžić, koji je pretučen u dva navrata u posljednjih mjesec dana od pripadnika Sekte zbog lojalosti Radojičiću, očito je i ovaj put dobro išamaran prije nego je dao izjavu kojom su ga Sektaši ponovo ponizili. Ništa bolje taj pokvareni, podli kriminalac nije ni zaslužio.


3.

Nema dileme da je u njegovom “šminkanju” pred izjavu učestvovao Bojan Aleksić, poznat i kao Debilko, sektaš veoma blizak Vladi Đajiću Crti, koji ga je i pretukao dva puta.


4.

“Jelena, lažu te, vidiš da si izgubila. Jasno mi je, gospodo iz opozicije, da morate održavati priču koju ste počeli jos od proglašenja ‘pobjede’ i slavlja na trgu, ali mi nije jasno da možete misliti da je narod Srpske toliko naivan i da imate spremnosti da ga uvlačite u svoje spletke i igrarije”, izjavio je kriminalac Amidžić, valjda umišljajući da ima telepatske mogućnosti da bilo koga ubijedi kako je njegov vlasnik Milorad Dodik “pobijedio” bez monstruozne krađe glasova.


5.

Najogavnije je što se Amidžić poziva na narod, isti onaj koji je on pljačkao nemilosrdno, a Sekta kojoj pripada pokušala da ga Istrijebi, a RS pretvorila u sprženu zemlju.



6.

Amidžićeva izjava je cviljenje prestravljenih Sektaša, svjesnih da su počinili zločin bez presedana, da će taj zločin biti do kraja raskrinkan i dokumentovan i da će Dodik i ostali koji su učestvovali u njemu biti zakonski progonjeni. I završiti iza rešetaka.


6.

Amidžić jeste statistička greška unutar Sekte, ali je kriminalac kakav se rijetko viđa, te je i sam prestravljen za sebe, pošto će nakon promjene Režima biti jedan od prvih za procesuiranje zbog opljačkanih miliona.


7.

Njegovo cviljenje i snishodljive molbe, kako Trivićevoj, tako i opoziciji, samo je pokazatelj Dodikove svijesti da se ovaj put neće izvući i da će biti teško kažnjen zbog pokušaja Puča/državnog udara.


8.

Za razliku od Amidžića, Dodik sve zna i to baš sve o tome šta ga tek čeka. Kao što zna da su njegovi priznali krađu od šest hiljada glasova (dosad). A to već nije “statistička greška”, već priznanje.



9.

Za razliku od Amidžića, Dodik zna da ga Narod više neće, da je izgubio izbore, da ga Niko više neće, da su sve njegove veze ustuknule, da je ostao sam sa sluganskom Sektom i da nema kud.


10.

Za razliku od Amidžića, Dodik zna da će uskoro biti statistička greška na političkoj sceni BiH i RS koja će se očitovati sa - bio jednom jedan Mafijaš Dodik.


11.

Što se tiče Amidžića, on će odgovarati za brojne zločine koje je počinio, milione koje je ukrao, za sve licemjerstvo koje je pokazao prema sopstvenom narodu, zabijajući mu, gdje god je stigao, nož u kaverne.


Srđan Amidžić, Radojičićev zamjenik, postao je multimilioner za samo četiri godine, teško zloupotrebljavajući svoju poziciju i baveći se finansijskim malverzacijama (09.11.2020.)



Piše: Slobodan Vasković


1.

Srđan Amidžić, zamjenik Gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, njegov je najbliži saradnik. On je i nosilac liste SNSD-a za Skupštinu grada Banjaluka na predstojećim izborima koji će se održati 15.11. ove godine.


2.

Amidžić je multimilioner, a većinu bogatstva stekao je upravo u vrijeme obnašanja te funkcije.


3.

Naravno, sav taj novac nije stekao kao vanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, što je zvanje u koje je izabran 2017. godine (i to za užu naučnu oblast Teorijska ekonomija), takođe u vrijeme mandata zamjenika Gradonačelnika.


4.

Najuža praktična ekonomska oblast, u kojoj je Amidžić zaista pravi ekspert, jeste suvlasništvo u firmama koje imaju milionsku dobit. Ali, i koje tu dobit vješto prikrivaju, prebacujući je na povezane firme, u kojima je, takođe, Amidžić suvlasnik.


5.

Amidžić je suvlasnik Akcionarskog društva za osiguranje “Euros osiguranje”, registrovanog u Banjaluci, 13.01.2016.; Baš u vrijeme njegovog mandata u Gradskoj upravi, pa je jasno da mu se “posrećilo”. I to u milionskoj mjeri.



6.

Amidžić je, zvanično, vlasnik 9 posto “Eurosa”, na osnovu ulaganja od 225.000 KM, što je velika suma novca za tako mladog čovjeka.



7.

Tako stvari stoje zvanično; Nezvanično, Amidžić ima mnogo veći procenat u “Euros osiguranju”, jer je tajni suvlasnik firme Društvo za konsalting i usluge “A&K Konsalting” d.o.o. Banjaluka.


8.

Ukupan osnivački ulog “Euros osiguranja” iznosi 2,5 miliona KM, od čega je “A&K Konsalting” uložio 900.000 KM.


9.

Ovlašteni zastupnik i osnivač “A&K” je Siniša Kurteš, koji je i direktor “Euros osiguranja”; Kurteš je i akcionar “Eurosa”, u kojem posjeduje 7% na osnovu uloženih 175.000 KM.


10.

Kada se tome pridoda 900.000 KM, račun kaže da je Kurteš u “Euros” uložio 1.075.000 KM.


Međutim, to nije stvarno stanje stvari.


11.

Kurteš je, zajedno sa Amidžićem,  suvlasnik “A&K konsaltinga” (iako se u dokumentima vodi samo Kurteš, ali to je privid), pa je logično da su, poreko te firme, Amidžić, Kurteš, uložili po dodatnih 450.000 KM u osnivanje “Eurosa”.



12.

Praktično to znači da je Amidžić uložio u “Euros” 675.000 KM, što je ogromna suma i da je njegov udio mnogo veći od navednih 9 posto u osnivačkom dokumementu; Preciznije, njegov udio u vlasničkoj strukturi “Eurosa” iznosi 21 posto.


13.

Bitno je primijetiti da “Euros osiguranje”, prema sopstvenim izvještajima, nije imalo uopšte dobit na kraju 2018. i 2019. godine (dobit je iznosila Nula), iako su imali prihod od 8.804.489 KM (2018. godine), a 2019. ukupni prihod je iznosio 10.345.181 KM.


U ovom kontekstu važno je navesti da je ukupni prihod “Euros osiguranja” u 2017. godiini bio 7.496.493 KM, a dobit 1.508.905 KM.


14.

Kako je moguće da “Euros osiguranje” nije imalo nikakvu dobit 2018. i 2019. godine, iako su imali ogroman prihod, a da su, za 2017. godinu, inkasirali 1.508.905. KM, sa znatno manjim ukupnim prihodom nego u 2018. i 2019. godini?


Moguće je zato što je dobit nije prikazana, već je izvučena na drugi način.


15.

Tu opet dolazimo do firme “A&K Konsaltnig”, čiji su suvlasnici Kurteš i Amidžić, čija je dobit u 2019. godini iznosila 1.456.091 KM i to na ukupan prihod od 1.565.549 KM. Sva ta dobit ostvarena je sa samo dva radnika, koliko ih je uposleno u “A&K Komnsalting”.


16.

U 2018. dobit “A&K” iznosila je 709.176 KM, na ukupan prihod od 937.914 KM.


U 2017. dobit “A&K” bila je 553.931 KM, na ukupan prihod od 766.031 KM.



17.

Nema nikakve dileme da je novac iz “Euros osiguranja” izvlačen, između ostalog, i preko firme “A&K Konsalting”.


18.

Kurteš je zajedno sa Amidžićem odradio  zaista unosan nezakonit posao u kojem su uzeli milionske svote. Kurteš je, takođe, zaposlen na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, kao i Dejan Mikerević, još jedan suosnivač “Eurosa”. Mikerević je sin bivšeg premijera Dragana Mikerevića, koji je poodavno prišao SNSD-u, a u osnivanje “Eurosa” uložio je 375.000 KM i posjeduje 15% akcija.


19.

Da bi stvari bile potpuno jasne, treba naglasiti da je dobit “A&K” u 2015. godini iznosila samo 48.979 KM, na ukupan prihod od 272.715 KM!


Ako se uporedi dobit “A&K” u 2015. godini, kada nije postojalo “Euros osiguranje”  i dobit “A&K”, nakon osnivanja i početka rada “Eurosa”, jasno je, izvan svake razumne sumnje, da je novac izvlačen preko te firme, čiji su suvlasnici Kurteš i Amidžić.


Kurteš, Radojičić, Amidžić

20.

Nema dileme da je ovdje na djelu prevara ogromnih razmjera i nezakonito izvlačenje novca u režiji zamjenika Gradonačelnika Amidžića, Radojičićevog najbližeg saradnika i osobe od najvećeg povjerenja, i njegovog ortaka Kurteša. 


21.

Nije ovo jedini prljavi posao pomenutog dvojca, ali o ostalim u nastavcima koji slijede.