петак, 28. октобар 2022.

Jelena Trivić: Arnautović na FACE TV priznao da, nakon dijela prebrojanih glasova, Dodik vodi za 16.000 glasova, a ne za 29.000, koliko je bilo prije početka kontrolnog brojanja; Da li to znači da, nakon što je utvrđeno falsifikovanje, sada CIK falsifikuje rezultate?!


preneseno sa FB Jelena Trivić

Још једно јавно признање предсједника ЦИК-а Суада Арнаутовића да су тренутно на сајту као утврђени резултат стоје нетачни подаци. 


Како Арнаутовић вечерас каже, он је лично прије сједнице од службеника задужених за контролу бројања добио информацију да мени Додик „бјежи“ за 16.000 гласова, што би значило да је од почетне разлике која је стајала на сајту ЦИК прије него је уклоњена од 29.000, контролним бројањем или "голим оком" та разлика смањена за 13.000 гласова. 



Вјероватно суочени са чињеницом да ће због овако великог одступања од првобитних морати поновити изборе у Републици Српској, уз још низ неправилности и одступања које не могу бити утврђене пуким бројањем и гледањем у записник, морали су додатно поправити резултате како би та разлика била што мања од оне стварне која је утврђена контролним бројањем, те су ми из тог разлога поново на неколико мјеста по утврђеним резултатима објављеним на сајту уписане нуле чак тамо и гдје првобитно нису биле. Да ли то значи да сад ЦИК фалсификује резултате?!


Још један доказ да је нарушен легитимитет изборног процеса и да је нечија намјера била да испуни политичке жеље, а не да буде испоштована воља народа. 


Ово је рекао сам предсједник ЦИК. Поред јучерашње сједнице која је била контроверзна, чудна, нестварна, сједнице у којој се неважећи избирни процес приказује важећим резултатима, ово гостовање је додатни шамар цијелој Републици Српској. 

Позивам све да ову емисију погледају и увјере се у то.