среда, 26. октобар 2022.

Čekajući CIK-a: Za izborni nivo za predsjednika RS nema rezultata na zvaničnoj stranici izbori.ba; Dodik je izgubio, pa pokrao cca 60.000 glasova da bi “pobijedio”; Samo brutalnim nasiljem nad Narodom može biti proglašen za "predsjednika", što bi značilo ozakonjenje Puča i teških zločina koje je počinio


Piše: S.V.


Na stranici CIK-a, izbori.ba, gdje se objavluju preliminirani rezultati izbora, za nivo predsjednika Republike Srpske ne postoje nikakvi rezultati.


Samim tim ne postoji nikakva prednost za Milorada Dodika koji je pokušao državni udar, zajedno sa svojom zločinačkom organizacijom, monsruoznim masovnim falsifikovanjem izbora.


U trci za predsjednika RS Dodik je, prema procjenama, ukrao oko 60.000 glasova i on bi trebalo da odgovara krivično zbog počinjene masovne krađe i uništenja izbora.


O svemu će odlučiti CIK BiH koji na stranici za rezultate za predsjednika RS drži obavještenje “Za odabranu izbornu utrku nisu objavljeni rezultati”.




Dodik j izgubio ubjedljivo od Trivićeve, a kako će CIK BiH njegov kriminalni akt okarakterisati, da li će ga kazniti i šta će biti sa izborima na ovom nivou, ne želim ni da pretpostavljam.


Nema potrebe za tim, jer je Narod jasno stavio do znanja Dodiku da ga neće, Trivićeva ga je potukla do nogu na izborima; Dodik je pokušao “pobijediti” svim poznatim kriminalnim sredstvima, među kojima je i štampanje falsifikovanih listića i njihovo ubacivanje u vreće sa njegovim zaokruženim imenom.



Samo brutalnim nasiljem nad Narodom i narodnom voljom, Dodik može biti proglašen za predsjednika, ali to nikako ne bi moglo da se dogodi, jer bi značilo inauguraciju Kriminalca, Falsifikatora i Pučistu, kao i ozakonjenje teških kriminalnih radnji i zločina koje je počinio.


Bio bi to novi zločin nad Narodom sa nesagledivim katastrofalnim i dramatičnim posljedicama.