недеља, 30. октобар 2022.

Stojnićevi i Keljemdijevi teški zločini koje su prikrivali Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i Ibro Bešlija, Glavni inspektor FUP-a


Piše: Slobodan Vasković


1.

Denis Stojnić, narkodiler, reketaš, piroman po zadatku Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA i šefa velike i moćne narko grupe, informanta brojnih Gangova i kriminalaca, nije birao sredstva da otme novac.


2.

Stojnić koji je, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšen 29.10. o.g. U Sarajevu, djelovao je zajedno sa Elvisom Keljmendijem,  velikim narkodilerom, koji je u kućnom pritvoru.


3.

Treći značajni pripadnik ove grupe je Adi Nukić koji se, takođe, nalazi u pritvoru.



4.

Svima njima šef je bio Osmica koji je uništio OSA BiH stavljajući je ptpuno u funkciju kriminalaca i zločinaca.


5.

“Ručni rad” Sttojnića i Keljmendija uvijek je bilo nasilje, a osim narkotika, otimali su, preciznije, reketirali privrednike, kako bi imali njihovu “zaštitu”. Ko nije platio, dizali su mu u vazduh automobile i objekte.


6.

Jedan slučaj je veoma bitan za opisati kako bi se vidjelo po kom principu je djelovala Osmicina zločinačka organizacija.



7.

Džemil Kostrajac, koji živi u SAD-u i posjeduje svoje kamione, u maju 2021. godine prolazio je kraj Stojnićevog kafea “Tesla”.


Iz kafića su izašli Stojnić i Keljmendi, presreli ga i uvukli u kafe.


8.

Keljmendi je izvadio pištolj i prilonio ga Kostrajcu na stomak. Tražili su da im isplati 50.000 KM “ za zaštitu” i dali mu rok od pet dana da isplati novac. U suprotnom, život mu je bio u opasnosti, a sve ostalo što ima moguća meta  paljevine ili eksploziva.



9.

Kostrajac odlazi u FUP (Federalna uprava policije) i prijavljuje atak na život (pištolj na stomaku) i reketiranje.


10.

FUP pokreće aktinosti za hapšenje Stojnića i Keljmendija - obilježen je novac koji je trebalo da preda nasilnim reketašima, kako bi bili pohapšeni.



11.

Međutim, dva dana prije akcije Ibro Bešlija, načelnik u FUP-u, sada Glavni inspektor, poziva inspektore koji su radili na tom slučaju u svoju kancelariju.


Kada su ušli, tu ih je čekao Denis Stojnić, a Bešlija naređuje da se od Stojnića uzme izjava.



12.

I onda slijedi kriminalni kopernikanski obrt: Stojnić prijavljuje Kostrajca da je član “United tribuns-a”, te da je došao kod njega u kafe da ga likvidira kao plaćeni ubica.


13.

Na taj način ugroženi i rektirani Kostrajac postaje, voljom Bešlije, “kriminalac”, što je bio odličan način, bar su tako mislili, da se sve zataška.


Cijeli slučaj tako je tada pao u vodu, ali sada će ponovo biti pokrenut.


14.

Ibro Bešlija je odličan prijatelj Stojnića, često su bili zajedno, išli skupa i na džumu, a Stojnić, koji ima samo pola crte na mozgu i nijedne vijuge, hvalio se gdje god je stigao tim prijateljstvom, kao što je nije skrivao ni svoje služenje Osmici.


15.

Ibro Bešlija je Osmicin čovjek u FUP-u, kao i Nermin Šehović, šef detašmana FUP-a u Zenici o čemu sam već pisao.





Sa njima zajedno je i nasilnik Zoran Čegar poznat po čestim nasrtajima na novinare, ali i na građane.


16.

Svi oni su dio narkoganga Osmana Mehmedagića Osmice i svi oni završit će kao i Stojnić. 


Primarno se to odnosi na Osmicu koji se uopšte nije skrivao, već se javno družio sa narkodilerom Stojnićem o čemu svjedoči i fotografija snimljena nedavno u centru Sarajeva. 



Šta li će na sve ovo reći Bakir Izetbegović?!

(nastaviće se)


.