среда, 12. октобар 2022.

Raspakivanje Osmice: Ibro Bešlija, Glavni inspektor FUP, jedan od ključnih pripadnika NarkoKlana Osmana Mehmedagića Osmice i Elvisa Keljmendija

Ibro Bešlija, Glavni inspektor FUP, Osmice i Elvisa Keljmendija


Piše: Slobodan Vasković


1.

Kako vrijeme odmiče, na površinu isplivava sve više značajnih imena visokih policijskih funkcionera Federalne uprave policije (FUP), koji su pripadnici narkoKartela Osmana Mehmedagića Osmice.


2.

Najvažniji od njih je Ibro Bešlija, Glavni inspektor FUP, koji je bio ključna veza Osmice i Elvisa Keljmendiija.


Osmica

3.

Uz to, Bešlija je, sa pozicije u FUP-u, “pokrivao” Keljmendijeve narkoposlove.


4.

Isto je činio i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, kojem je Keljmendi bio desna ruka unutar NakoKlana kojeg je vodio.


5.

Elvis Keljmendi uhapšen je 12.07. ove godine, ali je nakon pristanka na saradnju sa tužiocima Tužilaštva BiH, pušten u kućni pritvor 08.10.o.g.


Keljmendi

6.

Njegovi saradnici Ajlin Ahmić i AneluSejfović ostali su u pritvoru. Pritvor im je produžen još za tri mjeseca.


7.

U pritvoru je još jedan Osmicin narkovojnik - Adi Nukić koji je uhapšen 05.10. ove godine.


8.

Nukić je imao bliske kontakte i sa narkoporodicom Nenada Nešića; Toliko bliske da se može tretirati kao član te narkofamilije.


hapšenje Adija Nukića

9.

O sukobu Nukića i Predraga Nešića, brata Nenada Nešića, narkodilera i velikog perača narkonovca, pisao sam u nekoliko navrata.


narkodileri Nenad Nešić, Aleksandar Glavaš, Predrag Nešić 


10.

Izbori su prošli, kao i izborna kampanja, pa bi Milanko kajganić, v.d. Glavnog tužioca BiH, mogao početi da radi svoj posao, umjesto da služi interesima raznoraznih NarkoDilera, pripadnika političkih opcija u BiH.


Za početak bi mogao prestati da štiti Nenada Nešića.

 

Hotel Milana Matkovića, trostrukog ubice i velikog NarkoBosa i Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca; Nešićeve bliske veze sa Osmicom čiji je doušnik bio i koji je štitio njegove narkoposlove



Piše: Slobodan Vasković


1.

Na fotografiji je hotel “Ami” čiji su suvlasnici Milan Matković, trostruki ubica i jedan od najvećih NarkoBosova u Evropi i Nenad Nešić, narkodiler i perač narkonovca za pripadnike Kavačkog klana u RS, ali i Kavčane koji su djelovali u Srbiji. 


Milan Matković


Prije svega to se odnosi na Darka Eleza, koji je presuđen na 15 godina robije zbog brojnih zločina i za kojeg je Nešić prao novac, ali mu plaćao i zaštitu, što čini i dan danas. 

Nenad Nešić

2.

Nešić je sa Matkovićem intenzivno sarađivao nekoliko posljednjih godina, a komunicirali su preko kriptovanih aplikacija, lično - kada bi se sretali kod Dražena Šinikovića, narkodilera iz Trebinja, u nekom od njegovih ugostiteljskih objekata, ali i preko kurira koje je Nešić slao Matkoviću u Ivanicu kod Trebinja gdje je nedavno uhapšeni narkodiler i živio.


3.

Matković je uhapšen 22.07.ove godine, a do hapšenja ga je štitila Diana Kajmaković koja je uklonjena sa pozicije šefa Tima za istrage dešifrovanih Skaj i Anom aplikacija.


Zaštitu je Kajmakovićeva naplatila od Matkovića, kao što je to učinila i od Nešića, ali i od Aleksandra Mičića, teškog kriminalca koji je oprao sav krvavi novac Veljka Belivuka.

4.

Nešića je, osim Kajmakovićeve, štitio i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i zaštitnik i informant brojnih narkogrupa i njihovih šefova koje su djelovale i djeluju na području BiH. 


5.

Nešić je imao redovnu komunikaciju sa Osmicom kojeg je plaćao, ali je, istovremeno, bio i njegov doušnik i informisao o svemu što se dešava unutar vrha NarkoRežima Milorada Dodika.


Osmica i Bakir Izetbegović

O svemu postoje konkretni dokazi koji će Nešića, ali i Osmicu, između ostalog, odvesti na robiju.


6.

Matković i Nešić su hotel “Ami” otvorili krajem septembra 2019. godine, a nalazi se u ulici Bulevar oslobođenja u Novom Sadu.


Ami hotel7.

Nešić je skriveni partner, jer se Hotel vodi na Matkovićevog brata Aleksandra, takođe kriminalca, koji je nekoliko puta ležao u zatvoru i na druge članove njegove porodice koji su osnivači firme "Amy" iz Veternika, kod Novog Sada. 


U izgradnju hotela uložene su stotine kilograma kokaina, jer se na listi najboljih hotela u Novom Sadu nalazi na mjestu broj 3.


8.

To nije jedina zajednička nekretnina Matkovića i Nešića u Novom Sadu; Imaju ih još o čemu ću uskoro pisati, kao i o tome na koje načine je Nešić, osim izgradnje stambenoposlovnih objekata, prao novac od narkotika.


Nešić i Dodik

9.

Uzalud Nešić jauče kako je “nevin”; Njegovom bahatom, primitivnom, skorojevićkom ponašanju došao je kraj; Nije prispio nigdje, nema zaštitu ni od kog, Đorđe Ždrale ga redovno reketira, a zabluda da će ga spasiti Milorad Dodik je samo - zabluda.


10.

Dodik ne može spasiti ni samog sebe, kao ni njegov narkosin Igor i njihov Kavački Narko”General” Siniša Kostrešević.


Narko"General" Kostrešević

11.

Dodik&Dodik ga sigurno neće ni pokušati spasiti, jer je Osmici dostavljao najviše informacija upravo o njima dvojici i njihovim kriminalnim radnjama što samo po seBi svjedoči kakva ništarija je Nešić.

Dodik&Dodik

12.

“Radio” je kokain zajedno sa Igorom Dodikom i, istovremeno, ga cinkario. (nastaviće se)