понедељак, 26. март 2018.

“Nobelovci” u SNSD-ovoj kampanji: Ostap Bender i Metuzalem za, samo, tri i po miliona KM kamen pretvaraju u humus

piše: Slobodan Vasković

Trebinjski Ostap Bender, alijas Luka Petrović, generalni sekretar SNSD-a, doživio je proviđenje! I to, što i nije zapanjujuće, zajedno sa Stevom Mirjanićem Metuzalemom, ministrom poljoprivrede, koji još slovi kao Benderov potrčko.

Bender i Metuzalem su u Bijelom Svijetu uspjeli pronaći Mašinu koja melje kamen i pretvara ga u humus; Taj humus se, potom, kako su to utvrdili Bender i Metuzalem, koristi za podizanje plantaža vinove loze i smokve.

Stoga su Bender i Metuzalem odlučili da kupe jednu takvu mašinu i dovuku je u Hercegovinu. Nisu htjeli više od jedne, jer bi Hercegovina ostala bez kamena, što nikako nije ekološki.

Mašina će biti data Centru za gazdovanje kršom, koji nema nikakve veze sa vinovom lozom i smokvama, ali koga briga - Taj Centar je u ovom slučaju Smokvin list za prevaru.

Cijeli slučaj daleko je od svake šale, jer će JP “Šume RS”, koje du dobile nalog od Metuzalema, po direktnoj Benderovoj direktivi, već ove sedmice raspisati tender za nabavku Mašine, vrijedan 3,5 miliona KM.

IRPC, organizacioni dio “JP Šume RS”, na čijem čelu je već cijelu deceniju Srđan Kašić, uradio je i studiju opravdanosti “pretvaranja kamena u humus”; Ruku na srce i nema ništa opravdanije od toga.

Interesantno je da je Kašiću nedavno istakao mandat i da je Risto Marić, direktor JP “Šume RS”, na mjesto direktora IRPC-a postavio drugog funkcionera; Koji se na poziciji zadržao onoliko dugo koliko je trebalo da ta vijest stigne do Gvide, kako Petrovića zovu u Šumama i Gorama.

Gvido je okrenuo Metuzalema, telefonom, potom i Marića; Metuzalem Marića; Marić novopostavljenog i sve je završeno u tren oka - Kašić je ponovo na funkciji direktora IRPC-a, istina u v.d. mandatu. 

Imao bi čime MUP RS da se pozabavi kada je Kašić u pitanju, ali MUP RS je zabavljen sam sobom.

I za kraj: Naravno da nikakva Mašina za pretvaranje kamena u humus ne postoji, ali, itekako, posto Mašina za izvlačenje novca iz Javnih preduzeća za kampanju SNSD-a. Na redu je izvlačenje 3,5 miliona KM iz JP “Šume RS”!!!

Ostap Bender, zvani Gvido i Metuzalem zvani Metuzalem su zaista zaslužili Nobela.