петак, 02. март 2018.

Lukač kadrovskim slalolom izbjegao Dodikovog favorita za načelnika Uprave policije Banjaluka

piše: Slobodan Vasković

Mladen Marić, nekadašnji šef CJB Banjaluka, sadašnji zamjenik načelnika Uprave policije, trebalo bi da bude postavljen za načelnika Centra za obuku u Zalužanima.

Na tu funkciju Marić odlazi čudnim spletom okolnosti, koje svjedoče o velikom nepovjerenju što vlada između Milorada Dodika i Dragana Lukača.

Prvobitno, Lukač je namjeravao da na poziciju načelnika Centra u Zalužanima imenuje Željka Spasojevića, aktuelnog šefa Uprave policije Banjaluka.

Dodik, koji je ranije saopštio Lukaču da može smijeniti kojeg god hoće načelnika prave, ali da nijednog ne može postaviti bez njegovog (Dodikovog) odobrenja, zahtijevao je da na Spasojevićevo mjesto dođe Radenko Đurica, komandir Stanice policije Laktaši.

Đurica je potpuno odan Dodiku, ali ga Lukač uopšte ne podnosi.

Nakon tog zahtjeva, Lukač se odlučio da eskivira Dodikov zahtjev tako što je imenovao Marića, a Spasojevića ostavio na čelu uprave Banjaluka, dok Đurica i dalje nastavlja da radi u Laktašima.

I Marić je odan kadar SNSD-a, tako da je Lukač vješto izbjegao Dodikov zahtjev oko Đurice.

I ovaj “kadrovski slalom” svjedoči o netrpeljivosti i nepovjerenju Dodika i Lukača, ali i o tome da Lukač baš i ne drži previše do naloga šefa SNSD-a.

Ovaj detalj sitnica je šta je Lukač poradio sa nabavkom kamera i radara, koja je potpuno nezakonita i organizovana kriminalna misija.


Dodik, očito, ne smije da stane na put ni Lukaču, ali ni ministru finansija Zoranu Tegeltiji, koji su izvršili Drsku Veliku Bezobraznu prevaru sa nabavkom radara i kamera za MUP RS.